29 augusti 2012

Förment välvilliga påtryckningar?

Under senare år har SÄPO utrett allt färre utlänningar i Sverige för misstänkta kopplingar till terrorism. Nu ska verksamheten bantas med tio procent. Är det ett straff för extravaganta firmafester och höga representationskostnader? Eller ligger påtryckningar från EU:s "politiskt korrekta" etablissemang bakom?
Till exempel säger jurister vid den europeiska domstolen för de mänskliga rättigheterna att det är olagligt att stoppa och visitera misstänkta utan välgrundade misstankar. Det är ju annars en avgörande del i polisarbetet vid terroristbekämpning.I Sverige finns det många som motarbetar Säpos övervakning av islamister och terrorister, inte minst socialdemokratiska organisationer som Brödraskapsrörelsen och Expo, som tycker att det "kränker muslimer". Bådar inte gott för Sverige... Säpo borde ta sig en titt på Expo.

Julia Caesar: "I juni 2011 hade Säpo en personalfest med James Bondtema för 5,3 miljoner kronor. (Varför inte ett aktuellt självmordsbombartema?) Fakta om kostnaderna för festen avslöjades nyligen i Dagens Nyheter. På festen underhöll Spanaren och skådespelerskan Sissela Kyle Säpos personal med ståuppkomik. Arvodet var 180 000 kronor. TV4-profilen Jenny Strömstedt höll ett föredrag för 50 000 kronor. Sammanlagt kostade underhållningen en halv miljon kronor.
Svenska myndigheter dansar och ler. Skattebetalarna står för notan. Det är den miljonrullande före detta Säpochefen Anders Danielsson som nu är generaldirektör för migrationsverket och begär ytterligare 8,1 miljarder för att klara att ta emot halva Afrika och Mellanöstern."

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.