11 oktober 2012

Svensk domstolschef: Stoppa invandring av anhöriga

Ekstra Bladet: Chefen för Södertälje tingsrätt är just nu på förstasidan i Sveriges största tidning, Aftonbladet, därför att hon anser att hennes kommun har nått en gräns för invandring - och att hon skulle vilja ha ett stopp för anhöriginvandring.

Inom några timmar var den här artikeln den mest lästa på aftonbladet.se. Under de första 15 minuterna kunde läsarna skriva kommentarer - men det kan de inte längre.

   

I somras avkunnade Södertälje tingsrätt dom i Sveriges hittills största kriminalfall med hela 16 anklagade. Det rörde sig om utpressning och gängmord med mera. Gärningsmannen fick fängelsestraff på upp till 16 år, men rättegången måste gå om, eftersom en av nämndemännen har förklarats jävig.

Och det glädjer Aftonbladets debattskribent, som frågar sina läsare om de 16 åtalade - som för övrigt är invandrare - fick en rättvis rättegång.
Det finns goda skäl att betvivla hur neutral Katarina Wingqvist Ekholm, Södertälje tingsrätts högste chef, har varit, skriver han och citerar från ett tal domaren höll vid ett Rotarymöte för en månad sedan:

”Södertälje har bekymmer och måste nu ta tillfället i akt att röja upp. Men man har att hantera annorlunda problem, då den assyrisk-syrianska folkgruppen som det är fråga om har sina egna regler. Man litar varken på bankväsendet eller på rättsväsendet. Man löser sina ekonomiska problem sinsemellan med höga räntor som följd. Man har utvecklat sin egen rättvisa och sköter sitt liv helt vid sidan av samhället... Anhöriginvandringen till Södertälje måste stoppas.
Hon säger också: ”De kriminellas aktiviteter slår mot en hel grupp. Det är inte bra att alla hamnar i samma område.”
Fortfarande nio år efter kriget i Irak anländer ”anhöriga”. Och fortfarande har Migrationsverket inte ens en definition av vilka som ska räknas som anhöriga, om det bara är släkt och vänner eller om det är hela byar och stadsdelar.

3 Kommentarer:

Anonym sa...

Det finns störe anledning att syna våra korrupta riksdagsmän som underlåtit att skydda den svenska befolkningen.
Rösterna rinner in till SD.

gertrud sa...

Eftersom den överste chefen och domaren vid Södertäljes tingsrätt, Katarina Wingqvist Ekholm, menar, att familiesammenföringssytemet måste stoppas, uttrycker Aftonbladets skribent Oisin Cantwell sin tvil om, att nämnda domare inte har varit neutral vid straffutmätningen imot de 16 indvandrare som nyligen ställdes för rätten i Södertälje för grove förbrytelser.

Att han kan få sådana konstiga idèer är ju begripligt, när man gång på gång ser hur många indvandrare som slipper med relativt milda straff eller helt slipper undan, ja kanske inte ens arresteres av polisen.

Spjutflickan

Anonym sa...

De ska inte spela ngn roll vilken åsikt man har de lämnar man hemma. Så att anklaga att hon inte gjort det är bara ett sätt att göra så de förhoppningsvis får lägre straff.

/A

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.