25 november 2012

Alla är potentiellt värdelösa i åsiktsmaffians värld

Länstidningen Östersund har publicerat en karikatyrbild som utmålar Sverigedemokraterna som värdelösa kackerlackor som ska gasas ihjäl. Tidningens förebild tycks vara den tyska veckotidningen Der Stürmer, känd för sina grova karikatyrer på judar. Mer närliggande i tid och rum är förstås suicidaldemokratiska Aftonblodet, Sveriges största tidning.

En tredje inspirationskälla kan vara Hamas TV (bilden). Det gäller ju att hålla sig väl med muslimerna, och SD är måltavla eftersom det är det enda parti som på allvar gjort upp med den rödgrönbruna sörjan av judefientliga konspirationsteorier.

"Der Stürmer på svenska," skriver Snaphanen. "Svenska medier är på defensiven, både vad gäller sjunkande upplagor och ideologiskt. Det finns ingen anledning att tro att detta är botten av vad de kan hitta på."

"Språkets värsta glosor och mest latrinära satir är det enda svaret från en åsiktsmaffia, som i andra sammanhang åberopar god ton," skrev Torben Hansen på tal om hetsen mot Dansk Fokepartis Pia Kjærsgaard.

Om vi inte tror på muslimsk massinvandring och muslimska parallellsamhällen, så avfärdar journalisterna oss med att vi är onda eller vansinniga. Eller kackerlackor.

22 Kommentarer:

Anonym sa...

Skapa någon form av auktorisation för journalister. Mycket av det som vi kan läsa i våra tidningar är mest egna spekulationer av journalister och knappast objektiva berättelser.
En annan aspekt på vad som måste förändras är att journalisterna måste rapportera om sådant de själva upplevt och inte bara kopior av det som nyhetsbyråerna sänt ut. Den som söker på en aktuell nyhet kommer att få lika rapportering från de flesta tidningar. Vad skall vi ha tryckta tidningar till om de bara kopierar det nyhetsbyråerna sänder ut?
Slutligen vill jag påpeka att journalisters egna politiska eller kulturella uppfattning inte hör hemma i rapporteringen. Sådant skall vi läsa om på leadar- och kultursidor. Exempelvis skrivs det fler spaltmetrar om damfotboll än det finns betalande åskådare på deras matcher. Vem vill betala för sådant?

Knute sa...

Julia Caesar:

Svenska journalister har backat sig själva in i en moralisk återvändsgränd. Där sitter de fast och sprattlar. I ett försök att skyla sin belägenhet trappar de upp propagandan. Journalisterna har fått rasism på hjärnan. I deras ögon är hela svenska folket rasister. Den politiska hjärntvätten SKA lyckas! Den statliga agendan SKA genomföras till varje pris! Svenska folket SKA älska mångkultur och massinvandring! Det ska journalisterna ta mig fan se till! Annars är diagnosen klar. Om inte svenskarna frivilligt tänker ge bort sitt land till tredje världens befolkningar och hälsar våldtäktsrekord, bilbränningar, personrån, skottlossningar, mord, misshandel, bidragsförsörjning av analfabeter och andra yttringar av mångkultur med jubel och applåder – då är vi rasister och ska korsfästas under allmänt spott och spe.

Vi, som efter århundraden av utveckling och kamp är ett någorlunda jämställt samhälle ska utan protester låta oss fösas tillbaka till 600-talets arabiska syn på kvinnan som mindre värd än mannen, till sharialagar och hets mot homosexuella genom att acceptera islam. Annars är vi “antimuslimska”. Bra, då är jag definitivt “antimuslimsk”. För jag tänker inte ge bort en enda millimeter av den frihet från ideologiskt, religiöst och annat förtryck som jag och andra kvinnor och män har erövrat under senare delen av 1900-talet.

http://snaphanen.dk/2012/11/25/sondagskronika-asiktsdiktaturen-sverige/

Anonym sa...

Journalistkåren har gått från att vara en tillflyktsort för kommunister till att bli mp-fästen. Nu strävar de efter att rädda några tallar och minska på utsläppen från transporter genom att driva de tidningar de arbetar på i graven.

Anonym sa...

Aftonbladet/Expressen har nu minskat med 42-36 % på 4 år hittills och har under 2000-talet minskat från totalt 800.000 till 220-240.000 exemplar. Jag hoppas på en mycket snabbare nedgång nu när folk skaffar sig iPad och Galaxy. Svårt att tänka mig att man har behov av en papperstidning då. Men samtidigt svårt att ta betalt på nätet. Låt oss gemensamt be att slaskpressen snart går i graven.
/SB

Harry Harrysson sa...

Gör det möjligt att beivra Pressens Etiska Regler! Där står att rubrikerna ska ha att göra med innehållet, inte säga tvärtom som de flera om Gazakriget. Där står att VARJE nyhetskälla måste kolla sanningshalten, inte bara vara dyra TT-kopior. Med dagens internet och lite sunt förnuft kan man komma mycket närmare sanningen - ett antal faktabloggar kan det ju.

Anonym sa...

Ja, för det finns ju bara svart eller vitt.

Antingen är man en rasistiska fasicstnazist..
Eller man vill ha Sharialagar.
Godmorgon.


Och sluta gnälla om journalister.

Lyckligtvis kommer ni aldrig att lyckas omvända journalistkåren till en flock glupande fascistulvar. Det är ofta klokt folk.

Kontemplera detta: Kritiskt tänkande. Och undvik gå i flock. Det som ni beskyller andra för; men alltid gör själva.

/ Demokrat

Knute sa...

Inte mycket substans i den kommentaren, "Demokrat". Jag håller med om att det inte finns svart eller vitt. Det är du själv som hemfaller till grupptänkande. Så jag ska inte göra likadant, och anklaga journalistkåren för att vara en flock glupande fascistulvar, som hetsar mot ett demokratiskt valt garanterat icke-fascistiskt parti. Men Sverige har säkert Europas mest likriktade journalistkår, om man undantar Vitryssland kanske. Gänget på TT som förmedlar nyheter till press och TV är typiska representanter för den totalitära och uppfostrande mentaliteten. Radikal vänster med antisemitisk anstrykning har varit trendigt bland journalister i årtionden.

Anonym sa...

Godmorgon själv Demokrat, jag förstår inte ditt "antingen eller" i din kommentar. Sharialagar är ju just rasistisk fascism-nazism

Var är ditt kritiska tänkande?

Lisa/

Knute sa...

Politikerna och journalisterna kommer inte att ta avstånd till islam förrän de upptäcker att det inte längre kan serveras alkohol till deras fester.

http://www.uriasposten.net/archives/42786

Knute sa...

Ledande svenska socialdemokrater: Död åt Israel!

LULEÅ. Död åt Israel! Med det budskapet medverkade ledande socialdemokrater i ett demonstrationståg för Gaza.

Vid demonstrationer till stöd för Israel skulle man aldrig drömma om att ropa ‘död åt Gaza’ eller liknande.

http://semit.wordpress.com/2012/11/26/ledende-svenske-socialdemokrater-dod-over-israel/

http://www.kuriren.nu/nyheter/?articleid=4488506

Knute sa...

Julia Caesar skriver:

Jag kan inte påminna mig att jag någonsin tidigare har sett en svensk partiledare avbildas som skadedjur som ska utrotas. Olof Palme och Torbjörn Fälldin och flera andra svenska politiker karikerades friskt på sin tid. Men aldrig någonsin med ett inprogrammerat hot om ond bråd död.

De historiska parallellerna är fasaväckande

Länstidningens bottennapp är inte satir. Det är ren och oförfalskad ondska som flödar från ledarsidan. De historiska parallellerna är fasaväckande. De enda förebilder som teckningen kan förknippas med är nazisternas hatbilder av judar på 1930-talet. Bilderna banade vägen till gaskamrarna i Auschwitz, Sobi Bor och Bergen-Belsen och avrättningen av miljoner judar, utvecklingsstörda och psykiskt sjuka. Ska vi 70 år senare gå den vägen igen? Ska hatet mot oliktänkande legitimera utrotning? Har vi ingenting lärt sju årtionden efter en av världshistoriens största massakrer?

http://snaphanen.dk/2012/11/26/nar-byggs-gaskamrarna/

Knute sa...

Svensk propagandafilm uppmanar till jihad i Sverige

http://gudmundson.blogspot.se/2012/11/har-manar-svenskarna-i-syrien-till-jihad.html

http://missionxp.webblogg.se/2012/november/svenska-jihadister-i-syrien-uppmanar-till-jihadistdad-i-sverige.html

http://www.flashback.se/artikel/2527/svensk-propagandafilm-uppmanar-till-jihad-i-sverige

Knute sa...

Tidningarnas debatt handlar om debatten i stället för om invandringen, vilket ju är meningen! På så vis kan eliten ostört fortsätta att skänka bort landet…

För övrigt hanterar Jimmie Åkesson skandalerna bra, han gör som Dansk Folkepartis Pia Kjärsgaard och har nolltolerans mot dem som skämmer ut partiet. Det är nödvändigt för att Sverigedemokraterna ska kunna bli en trovärdig partner i de politiska uppgörelser om invandring och annat som blir nödvändiga framöver om inte Sverige rent ut sagt ska gå åt helvete.

Men det där fattar inte våra hjärntvättade journalister. Till exempel har den invandringskritiska tidningen Dispatch International satt sådan skräck i dem, att personer med anknytning till Sydsvenskan och Sveriges Television försökt släcka ner deras webbsajt med en våldsam attack av en storleksordning som normalt används av den som vill släcka ner ett mindre land eller en större organisation.

http://www.d-intl.com/sv/articles/sweden/2012-11-29/massiv-hackerattack-mot-dispatch-international

http://www.d-intl.com/sv/articles/sweden/2012-11-29/massiv-hackerattack-mot-dispatch-international

Anonym sa...

MP har ett grundproblem då de själva har en individ i sin partistyrelse, kaplan, som i sin roll som ordf i sveriges unga muslimer anlitat föreläsare som vill tex döda alla homosexuella, anser sharia överlägset demokrati, att förintelsen aldrig ägt rum, att 11/9 utfördes av usa, samt en del kul om hiv etc. men att han granskas är ingen risk. själv kan jag idag inte tänka mig sd men det beror på deras orealism i eu-frågan och inte övriga frågor de driver

Anonym sa...

OH! Vad trött jag blir på detta "rasismtjat". Tyvärr är det så att SD kanaliserar vad en stor del av det svenska folket pratar om privat vid frukostbordet. Vad jag efterlyser är en större ärlighet och inte dessa tjusiga och enligt mitt sätt att se, hycklande åsikter från journalisternas sida. Detta gagnar varken oss "ursprungssvenskar" eller de människor som har kommit hit.

Knute sa...

De svenska Moderaternas motsvarighet i Danmark, Det Konservative Folkeparti, ligger illa till i opinionsundersökningarna med blott 2,7 procent av rösterna. Så går det när man byter ut den gamla parollen om Gud, kung och fosterland mot Allah, kalif och kalifat! Något för Reinfeldt att begrunda.

http://hodja.wordpress.com/2012/11/30/i-vil-ikke-blive-savnet/

Knute sa...

Alla svenska medier gick i takt med Expressens pseudo-‘skandal’, och Expressen själv är ännu inte färdig med att pressa citronen.

http://snaphanen.dk/2012/12/01/bizar-anklage-mod-svenske-medier/

Knute sa...

På tal om kackerlackor:

DN skriver den 26 oktober att vägglössens ökning beror på att ”vi reser så mycket”. Underförstått: ”vi” = etniska svenskar. Detta kan inte tolkas på annat sätt än att det är svenskarna som efter hemkomsten från sina utlandsresor åker till Husby, Rinkeby, Herrgården etc och illvilligt sprider ohyran där.

Ur ett öppet brev till DN av Inger-Siv Mattson

Knute sa...

Under tiden pågår allting som vanligt

"Under tiden som uppmärksamheten riktas mot SD kan de sju gammelpartierna sitta med armarna i kors och glädja sig åt att rampljuset inte riktas mot deras idéfattigdom, mot arbetslösheten, mot deras arrogans mot sjuka och arbetslösa, mot varslen och deras katastrofala invandringspolitik. De slipper undan. Allting pågår som vanligt. För varje år som den borgerliga alliansregeringen sitter vid makten fortsätter kolonialiseringen av Sverige med i storleksordningen 80 000 – 100 000 beviljade uppehållstillstånd. Tre städer av Katrineholms storlek. Eller två stycken Borlänge. Per år. I år slås nytt rekord. Till och med sista oktober har 101 958 uppehållstillstånd beviljats i år. Det tyder på att siffran för hela 2012 kommer att hamna på mer än 122 000."

Söndagskrönika: Leka med elden

http://snaphanen.dk/2012/12/02/sondgaskronika-leka-med-elden/

Knute sa...

För fem år sedan sa Moderaterna att de ville ta hit ytterligare två miljoner invandrare. Med facit i hand börjar man förstå att de menade allvar.

http://everykindapeople.blogspot.se/2007/02/det-finns-56-muslimska-lnder-men-bara.html

Knute sa...

Anställda på Sydsvenskan och Sveriges Television utsatte Dispatch International för hackerangrepp!

"Dette er en skandale på linje med 'News of the World' skandalen.

Jeg håber at internationale bloggere vil skrive om det.

Men vi skal nok ikke forvente for meget af det svenske retssystem, som er i lommen på magteliten."

http://www.uriasposten.net/archives/43020#comment-1319661

Anonym sa...

Hetsjakten på SD att de står för ett Vi och Dom-tänk enligt Reinfeldts "Jag vill gärna påpeka att de som lever på att driva upp ett vi- och dom-tänkande och ett i grunden hatfullt sätt att se på relationer mellan människor inte ska bli förvånade om sådant händer" Detta uttalande är djupt kränkande då det är något som regeringen, media och EU står för. Jag är läskunnig och inte indoktrinerad.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.