02 november 2012

Julen nämns inte på Systembolaget

Politiskt korrekt reklamskylt

“Man vill ju inte använda ordet 'Jul' och riskera att förnärma någon av de lättstötta som inte firar Jul, eller hur? Lite lustig är ändå Systembolagets ängslan att förarga, med tanke på att de som inte firar jul och är som mest lättkränkta inte ens besöker Systembolaget. Eller borde i alla fall inte göra det, inte ens för att köpa alkoholfritt.”

http://verklighetenisverige.wordpress.com/

Tips Ole G.

11 Kommentarer:

Anonym sa...

Skal ordet Jul udryddes, så skal ordet Ramadan også væk, ligesom Eidfest og andre muslimske udtryk for deres højtider.

falkeøje

Knute sa...

Helan går…sjung halalfallerahurrah-Allah…

http://hodja.wordpress.com/2012/11/02/helan-gar-men-inte-hassan/

Anonym sa...

Folk får väl fira vad de vill och systembolaget vill sälja så mycket som möjligt. Sluta vara så jävla paranoid.

Knute sa...

Just det, folk ska väl få fira JUL och slippa kalla det för Vinterfest. "Att man är paranoid innebär ju inte att man inte är förföljd."

Anonym sa...

Samma sak med Halloween som förut uppmärksammades och firades stort i media. Sverige har bliit ett riktigt inskränkt land och det blir bara värre och värre. Jag kommer att försöka ta mig till usa eller kanada så fort skolan är klar. Kan bara tänka mig hur sverige kommer se ut om nåt decennium. fyfan.

Anonym sa...

I detta patetiska land gäller bara en sak:PENGAR

Knute sa...

Nej, det är inte pengar som gäller, det är att vara politiskt korrekt. "Jag betalar gärna mer skatt så vi får bättre sjukvård" (för alla flyktingar från Somalia, Syrien och Afghanistan)

Biskop Kyrillos sa...

Det märks att "Anonym" är en ung man som tydligen inte känner till att man i USA, och Kanada verkligen firar JUL så det står härligt omkring. ( jag vet det av att ha bott i USA i två år) Slikt får han dras med om han blir "insläppt" vilket inte är lika lätt som att komma in i Sverige. Men lycka til!

Anonym sa...

Visst firas Jul har i Kanada med, men anonym har ratt nar han sager att Sverige ar inskrankt i jamforelse med USA och Kanada. Har (i Kanada) existerar ett mycket oppnare attityd och toleransen gentemot minoriteter ar betydligt storre. I Kanada annonserar de flesta butiker Happy Holidays istallet for Merry Christmas, eftersom julen infaller samtidigt som en rad andra (bl a judiska) hogtider.

Knute sa...

Det är skillnad på minoriteter och minoriteter. Islam är inte mångkulturell utan intolerant. Både kristna och judar accepterar andra religioners högtider, så Happy Holidays i stället för Merry Christmas är en kapitulation för islam.

Namnbytet går inte att skylla på judarnas Chanukka-högtid, eftersom den inte infaller samtidigt som julen, utan i mitten av december.

Jacobssons tankar sa...

Det märkliga är väl att den grupp som systembolaget inte vill stöta sig med är de som inte (enligt sin religion) inhandlar alkohol

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.