17 november 2012

Om det här som kallas krig...

enligt Daniel Greenfield


Det är några saker man bör tänka på angående det som händer i Israel. Och detta kanske låter cyniskt, men tyvärr har jag stöd i nutidshistoria.

1. Detta är inte ett krig. Det är vad som händer när man överlåter territorium till en terroristgrupp som förses med vapen från mycket entusiastiska muslimska regimer.  Det är vad som händer när denna terroristgrupp stöds av Egypten och Qatar.

2. Israel drog bort sin etniskt judiska befolkning från Gaza  och vi upplystes om att detta skulle förbättra Israels strategiska position. Liksom alla andra tillbakadraganden  förvärrade det situationen. 

3. Detta är fortfarande inte ett krig. Vad som sannolikt kommer att hända är att Israel kommer att genomföra några flyganfall och kanske till och med en begränsad invasion. Några Hamas-terrorister kommer att dö tillsammans med några israeliska civila.

4. Efter en kort tids stöd i det internationella samfundet vad gäller Israels agerande, kommer vi att se händelser - verkliga eller påhittade -  där  Hamas springpojkar visar upp några kroppar inför kameror (se Pallyworld, mitt ex)  Media kommer att oja sig över oproportionerligt våld och  förståsigpåare från Washington Post säger att Israel överreagerade och förlorar därmed världens sympati.

5. Telefonsamtal från Washington och London kommer att uppmana Netanyahu att avveckla verksamheten. Turkiet eller Egypten kommer att erbjuda sig att förhandla fram ett vapenstillestånd. Israel kommer att dra sig ur.  Hamas firar den vanliga upprorssegern - den att de överlevde det krig de startade.  Israeliska generaler och politiker kommer att hävda att Hamas vet bättre och kommer inte  att försöka samma sak igen, på samma sätt som de gjort  efter varje sådan tidigare händelse. Hamas kommer att hålla begravningar för sina martyrer och börja skjuta raketer igen bara för att visa att de kan. Egypten, Turkiet och Qatar känner vittring av israelisk svaghet.

6. Terroristanhängare i Väst börjar sätta samman dokumentärer om israeliska illdåd och distribuerar dem på universitetsområdena.  Israeliska politiker anklagar Netanyahus för att Israel förlorar sympati i världen. Israeliska anhängare börjar diskutera nya Hasbara-metoder för att sprida Israels budskap.

Meddelandet är: ".. Israel vill ha fred, men måste ibland försvara sig mot angrepp. Israel drar sig gärna tillbaka överallt så länge det inte bombas"

7. Israeliska och amerikanska tidningar kommer att ha ledarsidor där de uppmanar till en ny runda av fredsförhandlingar och tillbakadragningar för att avvärja ytterligare en konflikt ... trots att den nuvarande konflikten existerar på grund av deras eftergifter,  förhandlingar och tillbakadragningar.

8. Varje israelisk general som visat sig  på TV under konflikten kommer inom kort att pensioneras och ställa upp som kandidat för ett parti som satsar på skyddsåtgärder, förhandlingar och fler tillbakadraganden. Alla kommer att brösta sig och hävda att deras erfarenhet kommer att ge Israel fred och säkerhet.

9. Nästa gång kommer Hamas missiler att bli större och riktas in bättre.

14 Kommentarer:

Knute sa...

Lämna era konflikter hemma i de länder ni kommer ifrån!

Video: Malmös jihadistklienter marscherar

Malmö och Gaza har det gemensamt att de tar emot massiv biståndshjälp. Dessutom är de den allt genomträngande vänsterns importerade klienter.

http://snaphanen.dk/2012/11/17/en-lesbisk-gar-ind-i-en-muslimsk-frisorsalon/

Knute sa...

CNN och BBC har gripits på bar gärning - båda har visat fiktiva Hamas-"offer"

http://hodja.wordpress.com/2012/11/17/cnn-og-bbc-kan-ikke-finde-ud-af-at-vaere-kritisk-overfor-hamass/

Knute sa...

Stöd Israels kamp mot terrorismen

"Vi taler om et land med en befolkning lidt større end den danske, som er tvunget til 24 timer i døgnet at have 140.000 soldater stående under våben – og yderligere at have 400.000 soldater stående i reserven, som inden for 48 timer kan være klar til kamp. Som hele tiden må have de allerbedste og allerdyreste våben, og som hele tiden, våbenteknologisk må være et stort skridt foran alle sine nabolande."

http://semit.wordpress.com/2012/11/16/fuld-stotte-til-israels-kamp-mod-terrorismen-suset-fra-himmerland-jp-blogs/

Knute sa...

Pæstilenserne, der modtager milliarder i støtte fra Vesten, jamrer efter kun 4 dages konflikt, og forventer at Vesten igen skal financiere deres indkøb af raketter.

Overvej dit respons når nødhjælpsorganisationerne står og samler ind til deres ensidige hjælpekampagne. Husk, at sidste gang lød mottoet: “Hjælp ofrene for konflikten i Mellemøsten,” det var så kun ofrene på den ene side – nemlig pæstilenserne.

http://hodja.wordpress.com/2012/11/18/det-varer-ikke-laenge-inden-the-usual-suspects-star-ved-din-gadedor/

Anonym sa...

Bra blogg! Håller helt med, det är såhär! Alla civiliserade männsikor borde stödja ISRAEL!

Anonym sa...

Alla civiliserade männsikor borde stödja Israels och Hamas FALL!

Hamas sjuter in hejvilt ett antal misiler och träffar någon, som nu 3st Civila har dödats.

Medans Israels militär med sin teknik bombar ett bostadshus och 7 dör där 4 är barn och en på 70+ år. 60+st har dödats.

Knute sa...

Att relativt få civila israeler dödats beror inte minst på Israels fantastiska Iron Dome.

40 kilometer från gränsen mot Gaza ligger Be’er Sheva, Israels sjunde största stad, där bland annat universitetet hållit stängt den senaste tiden på grund av Hamas bombangrepp. Denna video visar hur Iron Dome-systemet gång på gång tar ut de inkommande raketerna, som alltså är avfyrade från mycket kort håll.

http://www.document.no/2012/11/iron-dome-i-aksjon-i-beer-sheva/

Knute sa...

Den israelske hær forsyner Gazas civilbefolkning på trods af at pæstilenserne sender i hundredevis af raketter mod israelske civilister.

I dag den 18. november 2012, koordinerede Den Israelske Hær (IDF) overførslen af 124 lastvognstog med varer og medicinsk udstyr til Gazastriben via Kerem Shalom overgangen.

http://hodja.wordpress.com/2012/11/19/blokaden-af-gaza-den-israelske-haer-forsyner-gazas-civilbefolkning-pa-trods-af-at-paestilenserne-sender-i-hundredevis-af-raketter-nod-israelske-civilister/

Knute sa...

Qatar köper Europa!

Hamasledaren Khaled Mashaal har en bostad i Qatar, och Taliban öppnade sin första repræsentation i huvudstaden Doha.

En storm fylld med hat brusar fram från det lilla islamiska emiratet och drabbar nu Europa, en storm som medbringar en ocean av giftiga, oljiga blodspengar - som alla kommer från halvön i Den Persiske Gulfen, i dag världens rikaste land.

http://synopsis-olsen.blogspot.se/2012/11/qatar-kber-europa.html

http://frontpagemag.com/2012/giulio-meotti/expose-qatars-takeover-of-europe-2/

Anonym sa...

Det är små enkla raketer palestinerna lyckas få över muren till Israel med minimal träffsäkerhet. Kan på sin höjd kallas illdåd. Det är helt andra resurser den israeliska armén förfogar över, satellitspaning, missiler och drönare som med precision kan träffa en rörlig bil eller genom fönstret till en familjs lägenhet. I ett civiliserad samhälle kallas Isreals dödande för regelrätt mord. TK

Berit sa...

Hur skulle det kännas TK, om du själv eller dina barn fick en av dessa "illdåd" i huvudet ?

Att Israel inte har fler döda är helt och hållet tack vare "järndomen" de har, ett missil-system som kan skjuta sönder illdåden i luften innan de träffar. Visste du inte det TK?
Missil-domen har förstört mer än 350 raketer hittills.

Anonym sa...

Eftersom terroristerna inte vet hur man ska sikta in raketer på ett korrekt sätt , bör Israel bara sitta där och ta emot?

Är det så du resonerar TK?

Lisa/

Knute sa...

Här är de riktiga nyheterna från Gaza och Israel

Israel försynar Gaza med mat, bensin och medicin av humanitära skäl – varje dag.

Innan Israel inleder ett angrepp varnas invånarna via radio, SMS och flygblad för att befinna sig nära Hamas avskjutningsramper för raketer. Men Hamas gör tvärtom och skickar dit kvinnor, barn och gamla som mänskliga sköldar.

http://denkorteavis.dk/2012/her-er-de-rigtige-nyheder-fra-gaza-og-israel/

Knute sa...

Arabledare ska inrätta en $1 miljarders fond för att stjäla den judiska huvustaden Jerusalem

Qatars emir, Sheikh Hamad bin Khalifa al-Thani, sade att hans land kommer att bidra med $250 miljoner till fonden.

Araberna vill stjäla den del av Jerusalem som Jordanien illegalt ockuperade ledda av den brittiska generalen Glubb Pascha, 1948-67. Pakistan var det ENDA land som "godkände" ockupationen. Under den tiden dödades eller deporterades varenda jude från det gamla Jerusalem där de var i majoritet, helt inom det ockuperade området och det enda Jerusalem som fanns fram till för ca 150 år sedan. Jordanien såg till att antalet kristna där halverades. De lyckades också förstöra alla ca 58 synagogorna där, de använde 35000 judiska gravstenar till vägbyggen och bl.a. att bygga hotellet Holyland. Araberna med Abbas främst vill återgå till detta och fortsätta jobbet.

http://israelisverige.info/?p=14252

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.