23 november 2012

Vilken ockupation?

     

Varför pågår det strider mellan Israel-Gaza? Motstånd mot ockupationen, säger Hamas och många i internationella media.

Charles Krauthammer :

Vilket ockupation? För sju år sedan - för hela världen att se -  drog sig Israel tillbaka från Gaza. Det demonterade varje bosättning, drog tillbaka varje soldat, evakuerade varje jude och lämnade inget och ingen kvar. Med undantag för de växthus där bosättarna odlat frukt och blommor för export. Dessa lämnades intakta för att hjälpa Gazas ekonomi - enbart för att förstöras när palestinierna tog över.

     Israel förklarade därefter att gränsen mot Gaza var en internationell gräns, vilket innebär att det avstod från alla anspråk på området och ansåg det som en självständig enhet. I själva verket skapade Israel den första palestinska staten någonsin, något som aldrig beviljats dem från andra muslimer - varken de ottomanska turkarna eller egyptier som brutalt ockuperade Gaza i två decennier innan de drevs ut av Israel i sexdagarskriget 1967.

     Israel vill inget hellre än att leva i fred med denna oberoende palestinska enhet. Hela världen hade oupphörligt krävt att Israel ger upp landområden  för fred.

     Det gav bort land men de fick ingen fred.
------------------

I fredens namn har Israel lagt miljontals människors liv i händerna på en terroristorganisation som lär sina barn att deras högsta mål i livet är att dö samtidigt som de dödar israeler.
För varje gång som Israel under årens lopp varit på väg att krossa  terroristerna, har det kommit  en uppmaning till vapenvila eller ett fredsavtal. Önskemålen har hörsammats och våldet har fortsatt eftersom alla fredsavtal och vapenvilor bara förlängt oavslutade krig och gett palestinierna tillfälle att bygga upp sin arsenal igen.
"Fred"  betyder bara fortsatt krig.

Hamas är inte intresserad av en två-statslösning eller jobb. Deras ideologi, baserad på islamiska principer,  är att driva ut judar från vad de anser vara muslimskt territorium.
Fred är tänkt för försonliga människor som är villiga att ge och inte bara ta.

Hur många bomber har skjutits mot Israel sedan vapenstilleståndet? tio? tjugo? femtio?

Det spelar inte så stor roll. Det viktiga nu är att Hillary kan se fram emot ett Nobel-pris. Fast hon kanske måste dela det med Morsi och Obama.

10 Kommentarer:

Ann-Marie sa...

Men allting är alltid israelernas fel....

Knute sa...

Muslimska kommentarer på Pias facebook-sida…

Jag borde vara luttrad vid det här laget, men helt ärligt är jag chockad. Ska dessa hemska invandrade jihadister få framställa sina hotelser ostraffat?

Et lille udvalg af de knapt 800 kommentarer, som blev indskrevet på Pia Kjærsgaards Facebook-side fredag den 23. november, da hun i en note anførte, at hun støtter det solidaritetsmøde for Israel, som afholdes Søndag den 25. november, kl. 16.00 på Kgs. Nytorv ved Nyhavn.

http://blogs.jp.dk/susetfrahimmerland/2012/11/23/muslimske-kommentarer-pa-pias-facebook-side/

Anonym sa...

Judehatet i vänstermedia är roten till åsiktsmonopolet i Sverige. Folkutbytet svenskar mot araber och afrikaner ska genomföras med enbart media och politiker som diktatorisk beslutande maffia. Hela folket står utanför den planen och får inte komma till tals. Bojkotta ljugande hatmeda, sprid länken,
.
http://bojkottaaftonbladet.wordpress.com/

/Gustavsson

Knute sa...

En dansk-arabisk kvinna som hyllar Hitlers folkmord på judar, får följande svar av en medlem av det danska regeringspartiet Socialistisk Folkeparti, tillika "expert" i Danmarks Radio:

"Chafa, ge dem hela armen... Den pro-israeliska lobbyn vet ännu inte vad som drabbar den."

Ett litet smakprov på de krafter som Israel dagligen är uppe emot. Ju mer Gaza-sympatisörerna avslöjar sitt hat, ju större bör vårt stöd till Israel vara.

http://jyllands-posten.dk/opinion/breve/article4920520.ece

Knute sa...

Av de 127 döda i Gaza var 120 terrorister.

http://hodja.wordpress.com/2012/11/25/hamas-ledere-lob-for-deres-liv/#comment-203935

Inos Massacre sa...

@Gustavsson,

Bloggen "bojkottaaftonbladet" kan du ta och bojkotta i sin helhet.
En blogg som gnäller över att yttrandefriheten inte tas på allvar av storföretag, men som själva censurerar läsarposter som inte "passar in" i precis samma anda som de företag gör som bloggen klagar på.

HYCKLERI är vad det är.
bojkottaaftonbladet.wordpress.com bör skrivas av som "avslöjade bedragare"!

Erik sa...

Israel har ALDRIG rivit några bosättningar i sin helhet, de river dock ett antal halvpermanenta frön till bosättningar lite då och då för syns skull så att den internationella oppinionen kan hållas i schack samtidigt som man försvarar bosättare i mer permanenta bosättningar även när bosättarna gör väpnade räder mot närliggande palestinska jordbruksmarker och bostäder.

Berit sa...

Erik, jag vill påstå att du verkar har en felaktig inställning.
När en jude demolerar ett hem som tidigare tillhört en Hitler- Mufti, ett hem som han lagligt köpt för att bygga ett hyreshus där, uttalar sig Hillary Clinton och fördömer byggandet av lägenheter och det enbart därför att det sannolikt är judar som kommer att bo i huset.

Mängder av falska berättelsen om bosättning och ockupation har ifrågasatts,
(läs Levy rapporten) vilken klargör existerande lagar,
men allra mest förklarar den att Israel inte är en ockupationsmakt och inte beslagtar mark från en annan stat. Faktum är att mycket av den mark som Israel anklagas för ockuperar är faktiskt land som togs från dem av invaderande arabiska arméer under självständighetskriget 1948

Knute sa...

Hamas song: Killing Jews is worship of Allah

During the eight-day military conflict between Hamas and Israel, Hamas broadcast various ideological messages on its official Al-Aqsa TV station. One recurring message called for the killing of Jews, which Hamas defined as a religious Islamic act in worship of Allah. During one music video, these words were shown on the screen:

"Killing Jews is worship
that draws us close to Allah"

Both Hamas and the PA describe the conflict with Israel in religious terms as a war for Allah and not merely a territorial conflict.

http://palwatch.org/main.aspx?fi=157&doc_id=8091

Knute sa...

Ingen publik på Melodifestivalen i Malmö?

Gina Dirawi, programledare för Melodifestivalen, har publicerat antisemitiska kommentarer på sin blogg.

"Detta kopplat till kommunalrådet Ilmar Reepalu som vräkt ur sig antisemitiska kommentarer och socialdemokraten Adrian Kaba, som sitter i Malmös kommunstyrelse och skrivit i tidskriften ”Tro och politik” att det finns 'en judisk-europeisk högerextrem sammansvärjning', gör att man kan befara det värsta."

"En månad före schlagerfinalen i maj kommer området runt Arenan i Malmö att spärras av och bombsäkras. När Israel skulle spela Davis Cup-match i Malmö 2009, efter Gazakriget, slutade det med att man fick spela inför tomma läktare."

http://www.svd.se/kultur/ingen-publik-pa-melodifestivalen_7733022.svd

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.