28 december 2012

60 procent av Mellanösterns mobiltelefoner är stulna i Europa

Mobiltelefoner är favoritbyte för de rånare och rövare som härjar på våra gator och torg, många av dem med bakgrund i arabvärlden. Man kan misstänka att det finns ett samband:

"IMEI är ett unikt nummer som sitter på varje telefon, ett serienummer för att kunna spärra telefonen om den blir stulen. Numret kontrolleras i ett centralt register över alla IMEI-nummer. Om ett nummer rapporteras stulet finns en utskrift hos polisen, med information om vilka kort som någon har försökt använda i telefonen, och telefonen kommer naturligtvis inte på mobilnätet.

Detta system fungerar i alla europeiska länder, men tyvärr inte i Mellanöstern. Inte på grund av tekniska svårigheter utan därför att operatörerna inte vill delta. Man känner till att cirka 60% av telefonerna är stöldanmälda hos andra nätoperatörer."

Från Mobilsiden, tips Ole G.

6 Kommentarer:

Ann-Marie sa...

Jag har länge undrat hur folk i dessa s.k. "fattiga" länder har råd med mobiltelefoner, men där har vi ju förklaringen!

Anonym sa...

Ulla Dunder.Har för länge sedan vetat om det så är det med bilar också,allt har två sidor!

Anonym sa...

Va e de för människor vi tar in i Sverige. Låt dom simma tillbaka, till de landet dom är ifrån.

Knute sa...

Köpenhamn: gaturövarna är ute efter nya iPhone

Andre og ældre mobiltelefoner er de ligeglade med. Politiet sætter nu ekstra fokus på overfaldene. Det er især i området fra indre Nørrebro ved søerne og ud til Nørrebro Station.

http://ekstrabladet.dk/112/article1891110.ece

Anonym sa...

where are your sources from??

Berit sa...

Kolla länken i slutet av artikeln!!!!

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.