10 december 2012

Danmarks röda regering vill äga barnen

     

Tydligen har man sneglat över Sundet och vill överträffa svenskarna. Eller om förebilden är antikens Sparta, där barnen stals från föräldrarna för att indoktrineras. Efter en chockartad ökning av den tid som danska barn måste sitta i skolbänken, kommer det att se ut så här:

     30 timmar i veckan för de minsta skolbarnen
     35 timmar i veckan för klass 4 till 6
     37 timmar i veckan för klass 7 till 9

Jämfört med i Sverige:

     19 timmar per vecka i årskurs 1 och 2
     23 timmar per vecka i årskurs 3 och 4
     24 timmar per vecka i årskurs 5 och 6
     30 timmar per vecka i årskurs 7, 8 och 9.

Till och med leken blir schemalagd. Tvångslek med samma kompisar hela veckan. Och läxläsning på skoltid blir obligatorisk. Förmodligen kommer de danska socialisterna att ta efter de franska, och förbjuda läxläsning hemma. Det är ju orättvist att några barn har bra föräldrar.

5 Kommentarer:

Knute sa...

Den sista meningen "Det är ju orättvist att några barn har bra föräldrar" har jag läst på någon blogg, tyvärr kommer jag inte ihåg var.

Katrine Winkel Holm skriver om hur den danska undervisningsministern uppträder i rollen som "barnminister":

"Hun er minister for mine børn, selv om jeg aldrig har bedt hende om at være det.
Derfor er det, at hun tiltror sig retten til at optræde som ridefoged over for danske forældre. Og det er tankevækkende: Aldrig siden vi i 1814 fik en folkeskole for ”almuen” har staten behandlet forældrene så almueagtigt.
Vi alene vide, hvilken form for pædagogisk korrekt fritid børnene skal have! Det er regeringens ræson.

Det er på tide, at der siges nej til denne nedladenhed og nej til den totale skole."

http://www.katrinewinkelholm.com/2012/12/nsker-i-den-totale-skole.html

Anonym sa...

Det är sådant som går förbi de svenska skattefinansierade "riksblaskorna" för den händelse att de förlorar sina bidrag av "stulna" pengar.

Knute sa...

Inte bara i den svenska skolan fortsätter resultaten att försämras. Det pågår en folkvandring av icke läskunniga människor till Europa, en av politikerna importerad underklass. I den meningen är analfabetism ett klassmärke, som dessutom ofta går vidare till nästa generation.

Det finns skäl att tvivla på dessa människors kapacitet att uppnå den nivå som krävs för en västerländsk arbetsmarknad, till exempel att klara av att sköta en modern kassaapparat. Så det kommer knappast att hjälpa om man låser fast skolbarnen i skolbänken, som socialister gärna vill. Det är främst föräldrarnas attityd och läxhjälp som avgör skolresultaten, inte förvaringstiden i skolan.

Knute sa...

Undervisningsminister Christine Antorini siger, at lærerne skal blive dygtigere, hvis folkeskolereformen skal være en succes. Alligevel forringes lærernes uddannelse nu dramatisk.

http://denkorteavis.dk/2012/laereruddannelsens-faglige-niveau-saenkes/

elina sa...

En del barn är mer intelligenta och läsbegåvade än andra.
En del barn har högutbildade föräldrar.
En del barn har engagerade föräldrar.
Skall dessa förbjudas?
Att skolan skall försöka ge ALLA en bra undervisning är helt annan sak och borde vara obligatoriskt, även för de barn som ligger lång före.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.