10 december 2012

EU:s president är inte vald av EU:s medborgare

På tal om att EU:s "president" Herman Van Rompuy (bilden) idag tog emot Nobels "fredspris": Så här borde prisutdelaren ha uttryckt sig:

"Vem är du? Jag hade aldrig hört talas om dig, ingen i Europa hade nånsin hört talas om dig. Jag anar att du ändå är kompetent och kapabel och farlig, och jag tvivlar inte på att din avsikt är att bli den tyste mördaren av europeisk demokrati och europeiska nationalstater.
EU har förvandlat Grekland till föga mer än ett protektorat. Du verkar hata själva tanken på nationalstaternas existens. Men det är kanske för att du kommer från Belgien, som inte är mycket till land."

Sagt av Nigel Farage i EU-parlamentet när Rompuy var ny på posten som EU-president. Och Paul Belien på Brussels Journal skrev:

”Ordföranden i Europa har inte valts, han utsågs i ett hemligt möte med regeringscheferna i EU:s 27 medlemsländer. De valde en av sina egna. Herman Van Rompuy var premiärminister i Belgien. Jag kände honom när han motvilligt påbörjade sin politiska karriär.
Herman är som Saruman, den vise guiden i Tolkiens Sagan om ringen, som gick över till andra sidan. Han brukade bry sig om vad vi brydde sig om. Men inte längre. Han har byggt sig ett högt torn där han härskar över oss alla.”

5 Kommentarer:

Anonym sa...

Ingen borger i EU har givet ham noget mandat.
Han er en fremmed fugl på afveje.

falkeøje

Anonym sa...

Really good of Farage! //AP

Hjalbert sa...

Nu går skam på torra land! Snart tar eurokraterna från oss snuset! Dags för den svenske arbetaren med snusdosan putande i bakfickan att rösta på SD!

Knute sa...

EU kan ikke styre egne budgetter – kan de så styre hele Europas økonomi?

http://denkorteavis.dk/2012/er-eu-systemet-kvalificeret-til-at-styre-hele-europas-okonomi-og-finans/

Knute sa...

Cecilia Malmströms samlade ersättning efter fem år som EU-kommissionär motsvarar i Sverige en ersättning på över 40 miljoner kronor före skatt. “Det är förmodligen inte rimliga villkor i tider av kris”, säger hon.

http://snaphanen.dk/2012/12/14/kriminelle-asylansogere-en-tikkende-bombe/

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.