21 december 2012

På tal om Domedagen

New Age-anhängare har tagit fasta på Maya-kalenderns spådom om att dagens datum är det datum då världen går under. Ganska flummigt, men inte för egyptierna - för dem innebär Muslimska brödraskapets maktövertagande en apokalyptisk katastrof.
I lördags röstade man för Sharia som landets grundlag, och idag ska en ny omröstning hållas som väntas ge samma nedslående resultat. Slut med alla förhoppningar om frihet och demokrati.

Igår samlades medlemmar från den ukrainska feministgruppen Femen i Stockholm för en nakenprotest mot den nya egyptiska grundlagen. På kvinnornas kroppar kunde man läsa “Mursis apokalyps” och “Sharia är inte en konstitution”. Protesten skedde tillsammans med den egyptiska bloggaren Aliaa Elmahdy som är emot förslaget till en ny författning i Egypten. Kvinnorna klädde av sig i kylan utanför ambassaden och protesten var över på några minuter.

Om kvinnor inte har slöjor på, ska de självfallet inte kunna rösta! Bestämde en domare i Alexandria. TrumfEss kommenterar: Det var väl bra att Obama gjorde sig av Mubarak, så Egypten kunde få den sortens “regler”...

5 Kommentarer:

Knute sa...

7 års fängelse: Unga tunisier gjorde nakenteckningar som föreställde profeten.

(Den självutnämnde så kallade profeten)

http://politiken.dk/udland/ECE1589835/7-aars-faengsel-unge-tunesere-tegnede-profeten-noegen/

Anonym sa...

Nu var det ju Ukrainskor- men det känns märkligt med feminister som demonstrerar MOT islam!
Det brukar ju vara tvärtom (i alla fall i väst), där feminister genomgående tar islam och islamister i försvar.
Det har ju att göra med att feminister nästan utan undantag är extremvänster här. Hur det är i Ukraina vet jag inte.
Någon?
/Knekt

Anonym sa...

Dessa femen-svin är vänsterextremister.. Vid ett tillfälle sågade de ner ett minnesmärke till Stalins offer. Och normalt så är de även såklart "antirasistiska" och what not.

Även talande att de inte vågar demonstrera på plats i Egypten. Det går bra att trasha Europa i tal som vore det ingen skillnad mellan män här och talibanerna där, men i handling så säger dom något annat...

Unknown sa...

Faktiskt den enda femenistgrupp som verkar värd att stödja. Bara det att de faktiskt hittar snygga tjejer istället för de vanliga träskpaddorna som brukar figurera i sådana sammanhang är ju ett stort plus.

Knute sa...

Det var naturligtvis förskräckligt att Femen sågade ner ett kors i Ukraina, men man får hoppas att de snart inser att det är skillnad på kristendom och islam.

Visst var det modigt att demonstrera mot sharia utanför Egyptens ambassad i Stockholm! Islamisterna har långa tentakler.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.