15 december 2012

Snabbt och förutsägbart

     

I går fick världen vetskap om ytterligare en fasansfull attack i en amerikansk skola,  utförd av en galen person med vapen. Nästan omedelbart började Vänstermedia politisera tragedin.
I dessa dagar är det enkelt för alla med journalistambitioner att få sin syl i vädret på både gott och ont.  Det inkluderar chefen på vänsterkanten, Presidenten,  som fick sina TV-minuter, där han klämde fram några krokodiltårar:  "Vi måste komma samman  och vidta meningsfulla åtgärder för att förhindra fler tragedier som denna, oavsett politik." Kod för Democrats och vissa RINOs att visa att de vill ändra Konstitutionen.

Solen hade inte ens gått ner och blodet hade inte torkat när spinndoktorerna började frisera sina uppmätta uttalanden "av högtidlig sorg och beslutsamhet", för att mjölka denna tragedi till det yttersta.

Jag ser skrämda föräldrar, släktingar och kollegor som just börjat inse och sörja sina tragiska förluster och jag kan inte ens tänka mig de våndor som väntar dem när händelserna beskrivs gång på gång i alla sina blodiga detaljer medan julen nalkas utan deras nära och kära.

Denna tragedi utfördes av en galning som använde sin mammas lagligen inköpta vapen.  Det är väldigt enkelt att argumentera för att "vapen dödar och om vi bara förbjuder vapen är problemet löst.
Det är nonsens och innan ni ens föreslår det,  ta del av de årliga siffror som FBI publicerar där allvarliga  brott förhindras av privatpersoner som lagligen bär vapen. Kom igen när ni har fakta. Här är en plats att börja.

Om du dessutom tycker att socialpolitik ska bestämmas på grundval av några galningars beteende bör du vara beredd att ge upp din bil, elektricitet, tändstickor och eld, knivar, trubbiga föremål, mediciner, tegelstenar, stolar, kylskåp, strykjärn och sladdar.
Allt detta och mer har använts som vapen.

Om vapen inte fanns tillgängliga, skulle långt fler människor dö i händerna på dem som inte bryr sig ett dugg om lagstiftning,  därför att för dem kommer vapen alltid att vara tillgängliga.

Hitler, Mao och Stalin dödade miljontals barn, efter att först ha avväpnat deras föräldrar. Och framtida totalitära regeringar kommer att göra det igen - efter att de först avväpnar föräldrarna.

Priset för frihet är högt men är vi modiga nog att inse det?

27 Kommentarer:

Berit sa...

Så här säger Thomas DiLorenzo:

Vilken travesti att det inte fanns en enda beväpnad vuxen i att skolan i Newtown, Connecticut som kunde ha stoppat denna mordiska djävul som dödade mer än två dussin människor idag. Gör dig redo för ytterligare en runda av vansinniga grunder från mainstreammedia-cirkusen som hävdar att det är möjligt att stifta en lag som skulle avväpna brottslingar en gång för alla.

Så sätt igång, föräldrar,fortsätta att skicka era barn till dessa statliga anläggningar/indoktrineringsinstitutioner som skryter högt och ljudligt inför varje mordiska galning där ute att de inte bara är drogfria (ha, ha, ha, ha, ha, ha , ha, ha, ha) men att de även är vapen-fria zoner.

Steve sa...

I Israel blir det här problemet inte akut. Där har lärarna vapen för att skydda sig och barnen.

Ni har det kul i USA numera! Herr Paul Krugman (nobelpristagare i ekonomi) slår (i SvD, förstås) fast att USA:s skulder (på andra-världskrigs-nivå nu) inte är något problem. Det finns folk som vill låna ut, fortfarande! Så USA behöver bara höja skatterna!
(I t.ex. Kalifornien har Unemployment U6 (”får inte heltid") varit över 20% alla Obamas år. "Det är bara att höja skatterna…")
Och så får ni John Kerry som utrikesminister…!

Anonym sa...

Berit
Läser just nu John R. Lotts bok "more guns less crime". Där framgår väldigt tydligt att mordfrekvensen går upp i de stater som har de hårdaste vapenlagarna men ner i de stater som tillåter laglydiga medborgare att bära "dolda" vapen. Detta har visat sig ha en enormt stor avskräckande effekt på de kriminella. Men detta har naturligtvis inte plockats upp av våra "korrespondenter" i USA. De tar aldrig reda på något som har betydelse. Men denna skolskjutning kommer naturligtvis att leda till att Obama försöker avväpna den amerikanska befolkningen så att han kan låta dem utsättas för t.ex. det muslimska "Black Panthers".
/SB

Anonym sa...

I samband med detta har ju känslomänniskorna fullständigt ballat ur, så jag postar det jag har att säga precis som jag gjorde på min facebook, det får åtminstonde folk att tänka efter innan dom öppnar käften. det första TÅL nr 1 att repeteras.

1. Om det är vapnet som dödar är det bestickens fel att folk blir feta.

2. Skol/masskjutningar har blivit vanligare i USA senaste 20 åren trots att vapenlagar blivit hårdare. Vad som däremot förändrats radikalt är "hanteringen" av psykiskt sjuka.

http://www.k12academics.com/school-shootings/history-school-shootings-united-states

3. Ett av dom största massmorden i USA genomfördes fortfarande med en gallon bensin och några tändstickor. Vapen som vapen, vill man mörda gör man det.

http://www.aljazeera.com/news/asia-pacific/2012/12/2012121481220620325.html

4. Man skulle kunna argumentera att det blir lättare att mörda fler med en AR15 eller Glock med 33 mag, och jag som bär vapen även i Sverige (Olagligt visst men det skiter jag i) har väl inget emot bakrundscheckar och lite hårdare regler för AR-typer, magasin har däremot inte ett skit med saken att göra då det tar 1 sek att ladda om, men i Connecticut där just detta senaste skedde har man redan förbud mot "Assault weapons" och 33 skottsmag. CT har några av dom hårdaste vapenlagarna i USA. Dessutom hände det i en "Gun free zone". Dessutom använde denna snubbe aldrig sin AR, den låg i bagagen, han använde 2 vanliga pistoler han stulit.

4. Norge har några av världens hårdaste vapenlagar, det stoppade inte Breivik ett skit som planerade i 9 år och det kommer aldrig att stoppa någon. Pistol som en självmordsbomb eller varför inte en bil rakt in på en gågata i 200 km/h.

5.2010 dog 211 barn i fyllekörningar, 131st (62%) åkte med i bilen, var är media/folks outrage över detta????

Skulle kunna dra 1 miljon ex till men det räcker. Som så mycket annat är det omöjligt att använda logik när man pratar med socialister, dom går 100% på känslor. Det är därför det är tillåtet att köpa en hora, betala henne för sexet, filma det och spela in det och sen sälja videon som porrfilm. Medan det är strikt förbjudet att bara betala för sexet och sedan gå. Den liberala socialistens "logik" i det ligger då i att man kan se på filmen att kvinnan inte far illa.

Anonym sa...

"Connecticut has strong gun laws that help combat the illegal gun market, prevent the sale of most guns without background checks and reduce risks to children, according to the Brady Campaign."

Source: BradyCampaign.org- Conn. Scorecard

Well so much for the Brady Campaign argument that "strong" gun laws prevent violence

Anonym sa...

Anonym
Ett exempel i linje med vad du skrivit: 2006 dog 31 barn under 10 år av vapen medan 1.305 dog i bilolyckor, samt 392 dog efter att ha blivit påkörda, 651 drunknade, och 348 av bränder, dvs ungefär 1,5 % i förhållande till dessa övriga orsaker (Enligt Lott, sid. 10).
/SB

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Ironiskt nog så sitter jag just nu och lyssnar till C2C med George Noory där Lott råkar vara dagens gäst. Vill man veta hur Breivik gjorde så är det bara att läsa hans skrifter. Det var verkligen välplanerat. En del vapen körde han långt ut i skogen och tillbringade en hel dag med knott att gräva ned och sedan låg dem där i ett helt år innan han hämtade dem igen. Även tillverkandet av sprängmedel krävde en hel del förberedelser som han kunnat åkt dit på om han haft otur eller sprängts i bitar när han experimenterade sig fram.

Ann-Marie sa...

Frågan är vilken "medicin" skytten var på eftersom han enligt brodern led av autism/Aspergers syndrom. I princip alla dessa massmord är det någon form av psykofarmaka som ligger bakom.
List of mass shootings worldwide and their associated antidepressants: http://ssristories.com/index.php

Anonym sa...

Ann-Marie
Det ligger mycket av vad du skriver. För några år sedan såg jag ett amerikanskt TV-program där man tog upp förskrivningen av "lyckopiller" till tonåringar. Borde naturligtvis varit totalförbjudet eftersom sådana piller inte testats på unga (växande hjärnor). Tonåringarna hade ett tvåfas-förlopp: första fasen - god effekt (alla var lyckliga speciellt psykiatern), andra -fasen - djup depression hos vissa, där de balanserade på gränsen till självmord med mycket desperation i tankarna. Psykiatrarna vill dock inte erkänna detta utan hade mängder med bortförklaringar - för hög dos, för låg dos, byte av märke etc., etc. Det skulle naturligtvis kunna vara något sådant eller användningen av det lugnande medlet Rohypnol som kan ge de mest bisarra (och framförallt känslokalla) infall. Friskt var det i alla fall inte.
/SB

Anonym sa...

Har ni som kommenterat här lyssnat på reportaget "Utan min pistol är jag naken" i Sveriges Radio?: http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/116610?programid=3103

Tänkvärt. Att det är så stor skillnad mellan USA och Sverige.

Berit sa...


Det finns två anledningar (kortfattade nog för att platsa som kommentar) och som bidrar till att européer inte fattar skillnaden. En är att européerna lever i en mycket mer urbaniserad, mer reglerad och trångbodd del av världen. Viktigare är begreppet att innehav ett vapen är en viktig medborgerlig frihet som är helt frånvarande i Europa. Det finns ingen Konstitution som garanterar rätten att bära vapen och européer ser det inte som meningsfullt att den enskilde ska försvara sin familj och egendom

HazeP sa...

Från sajten Gotiska klubben:
http://gotiskaklubben.wordpress.com/2012/12/15/anti-mises-kommenterar-dodskjutningarna-i-usa/

En del kommer skylla på vapenlagarna, en del kommer peka på den alltmer påtagliga mentala misären i USA, en del kommer hävda konspiration för att avväpna USAs befolkning, en del kommer bara att sucka som jag själv. Här får en av Flashbacks många begåvade skribenter kommentera dödsskjutningarna i USA:

Efter sådana här fruktansvärda illdåd, som endast blir vanligare och vanligare i vår ”upplysta” och ”underbara” värld, så höjs alltid rösterna för att inskränka den i grundlagen inskrivna rättigheten att äga vapen. Sådana personer inser emellertid inte att samhället har ruttnat bort, att moralen är död, att allt som var sunt på bara några decennier har slagits i spillror, och att Västerlandet ligger i dödsryckningar – någonting de ”goda politiskt korrekta krafterna” välkomnar och kallar framsteg. Det är en illusion. Vi är inte intelligentare än våra förfäder, vi (människor i allmänhet – inte ens de ”bildade”) vet inte mer än våra förfäder, vi är inte moraliskt sett högre stående än våra förfäder (och verkligen inte inom samhället, folket – så börja inte pladdra om slaveri och krig mellan nationer osv.)… vår värld är sjuk, och striktare vapenlagar kommer inte resultera i något tillfrisknande. Men visst, låt små konformistiska goda demokratiska flockdjur som inte läst någonting farligare än Nalle Puh i hela sina liv söka sig en falsk trygghet i en motbjudande lust att förbjuda och inskränka i ett försök hålla det här vidriga samhället vid liv… bara lite till.

Berit sa...

En video som säger allt:
http://youtu.be/M1u0Byq5Qis

Knute sa...

Texten till videon är intressant:

Suzanna Hupp var närvarande vid en massaker där båda hennes föräldrar blev skjutna och dödade. Hon ångrade att hon hade varit laglydig och inte hade någon pistol i handväskan men lämnat kvar den i bilen.

Hupp testified across the country in support of concealed-handgun laws, and was elected to the Texas House of Representatives in 1996. The law was signed by then-Governor George W. Bush and became part of a broad movement to allow U.S. citizens to easily obtain permits to carry concealed weapons.

"Before a standing army can rule, the people must be disarmed; as they are in almost every kingdom in Europe. The supreme power in America cannot enforce unjust laws by the sword; because the whole body of the people are armed...." - Noah Webster, An Examination of the Leading Principles of the Federal Constitution, 1787

http://www.youtube.com/watch?v=M1u0Byq5Qis&feature=youtu.be

Anonym sa...

Från Sr:s hemsida: "Gärningsmannen använde ett närmast urskillningslöst våld. Offren sköts med flera kulor ur ett halvautomatiskt gevär"

Striktare vapenlagar gör naturligtvis att galningar får svårare att utföra dessa impulsdåd. Breivik var inget impulsdåd,den typen hittar sin väg ändå. Usa behöver hårdare vapenlagar.

Berit sa...

Man kan ju fråga sig varför dessa massakrer är en ganska ny företeelse i ett land som alltid har varit fylld av vapen? Kan det vara ett modernt samhällsproblem och inte ett problem med vår Konstitutionen och lagar?

Innan Bill Clinton införde lagen om att skolor ska vara vapenfria zoner kan jag inte dra mig till minnes att vi hade mass-skjutningar inom skollokalerna.

Massmord med stort antal döda sker i områden där människor avväpnas genom lag. När en ansvarsfull och laglydig person är beväpnad eller har tillgång till vapen kommer polisen i allmänhet att hitta en död gärningsman tillsammans med några offer.
När galningar utfört massmord finns det statistik som visar att när man väntat på att polisen ska ingripa är antalet dödsoffer 14.3 och när civilpersoner stoppat mördaren är genomsnittet 2.3 döda.

Titta på vad som hänt i länder med de mest restriktiva vapenlagarna i världen:
Tyskland, Winnenden-skolan, 16 dödade, Erfurt massakern .. 16 dödade. Finland 2007 ... 8 dödades. Finland igen...10 dödade.
Dunblane.... 16 dödade.

Amerika är faktiskt ett mirakel, ett land där så många har egna vapen och så få massakrer händer. Storbritannien har dessutom 5 gånger fler våldsbrott än USA. (procentuellt)

Anonym sa...

19 Islamister mördar 3000 människor...

och Vänstern skriker: "Vi ska inte döma och påstå att alla muslimer är mördare. Det var bara en liten grupp hatfyllda män"

En galen person skjuter vilt omkring sig i en skola.

Vänstern skriker: "Förbjud 300,000,000 amerikaner att bära vapen. De kommer bara att mörda folk."

Lisa/

Anonym sa...

Totalkross av jubelidioten Piers Morgan:

http://postimage.org/image/mrjtsarxl/

Har aldrig förstått varför en engelsman som Piers Morgan immigrerar till USA för att där sätta sig emot deras sätt att leva, deras traditioner och mentalitet, ska det vara så jävla svårt att flytta tillbaka till UK.

Han påminner om muslimerna som bosätter sig och börjar ställa krav på värdlandet - en utsugande fästing. Det mest ironiska med just Piers Morgan är att USA med tex 2 amendment grundades under Engelsmännens tyranni, 2nd kom till bla för att Amerikanare skulle kunna försvara sig mot just Engelsmän. Som tidigare var den kontrollerande staten. Utan Englands tyranneri hade USA kanske aödrig bildats.

Piers Morgan borde arresteras och låsas in för gott, det hade han blivit för 200 år sedan.

Anonym sa...

Jag förstår inte logiken. Naturligtvis förminskas ´chansen till sådana här massakrer om tillgången till vapen stryps, det är väl alldeles självklart. Problemet är att det finns så mycket vapen spridda redan. Men ges det tillåtelse att köpa automatkarbiner på WallMart kan man fråga sig: vem f-n behöver ett automatgevär som privatperson?

Knute sa...

Vid den värsta skolmassakern i USA:s historia användes inte skjutvapen utan dynamit, brandbomber och pyrotol.

Bath Township, Michigan, 1927: 45 döda och inte en enda skjuten.

http://synopsis-olsen.blogspot.se/2012/12/vrste-skolemassakre-i-usa-uden-skyderi.html

Knute sa...

Lynyrd Skynyrd: God & guns keep us strong

Last night I heard this politician
Talkin’ ’bout his brand new mission
Liked his plans but they came undone
When it got around to God & guns

I don’t know how he grew up
But it sure wasn’t down at the huntin’ club’
Cause if it was he’d understand
Just a little bit more about the workin’ man

God & guns keep us strong
That’s what this country was founded on
Well, we might as well give up and run
If we let ‘em take our God & guns

http://reaktionaererefleksioner.wordpress.com/2012/12/18/flere-vaben-tak/

Knute sa...

Så talar tyrannens hantlangare Eric Holder, USA:s justitieminister: "Vi måste hjärntvätta människor mot vapen"

http://vladtepesblog.com/?p=57447

HeadWar sa...

USA ligger på runt 4,2 mord per 100.000 invånare och år, varav 3,7 har utförts med någon form av skjutvapen. Motsvarande siffror för Sverige är 1,0 och 0,19.

Grovt räknat är alltså nästan hela skillnaden i mordfrekvens mellan USA och Sverige (och större delen av västvärlden) på grund av att folk har blivit mördade med skjutvapen.

Det är förvisso människor som mördar människor, men det är så oerhört mycket lättare att göra det om man har ett skjutvapen.

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_intentional_homicide_rate
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_firearm-related_death_rate

Berit sa...

Det stora misstaget folk gör när de förespråkar vapenkontroll är att de avväpnar laglydiga människor medan människor som inte bryr sig om lagar kan alltid få tag på vapen. (Titta på förbud mot droger tex.)
Det är människor som är problemet, inklusive de som hävdar att man ska förbjuda vapen.
Ett stort misstag du gör när du jämför länder och siffror är att det som hamnar i statistiken som "mord" i ett land bedöms som något annat i ett annat land. Den juridiska definitionen av "uppsåtligt mord" skiljer sig mellan länderna.
Vad du kan jämföra är tendensen inom länder och hur det ändra sig när vapenlagarna ändras.
Tyvärr har jag alltför mycket att göra i dag och hinner inte skriva mer utförligt just nu så var snäll och studera den här artikeln.
http://www.courierpress.com/news/2012/dec/18/mass-murder-rate-relatively-steady-over-last/

Berit sa...

Ifall ni missat en del tidigare inlägg i ämnet:

"Chicago, Illinois, Barack Obamas hemstad, har fler mord än det antal amerikaner som dödas i Afghanistan, trots att man har några av de strängaste vapenlagarna i landet. Inte nog med att det är farligare i Chicago än i Afghanistan, - var tionde dag skjuts det i Chicago lika många personer som de som avled i Aurora, Colorado. Tio dagar!"
Med andra ord sker det en Aurora-massaker var tionde dag i Chicago, vapen-kontrollens huvudstad i USA - som tillsammans med Washington DC, New York City, Mexico City och London - för att nämna några -"vapenfria" städer där oskyldiga är måltavlor för kriminella, som inte har för avsikt att följa någon lag."

http://everykindapeople.blogspot.com/2012/07/vapenlagar-var-bra-for-james-holmes.html

http://everykindapeople.blogspot.com/2012/02/ta-sig-en-funderare.html

http://everykindapeople.blogspot.com/2012/02/uppskatta-starbucks.html

Anonym sa...

Varje gång någonting verkligt hemskt händer ropar befolkningen på mer beskydd och regeringen svarar med att minska de laglydiga medborgarnas rättigheter.

Lisa/

jonas henriksson sa...

people with guns don´t kill people...
IDIOTS with guns kill people.

världen är full av idioter...tyvärr

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.