30 januari 2013

Rapporterade du vitlöken i tullen?

Du skulle kunna förvänta dig den frågan om du försökte ta in några av de aromatiska klyftorna till Hotel Transylvania, men ute i den verkliga världen borde denna merkantilistiska attityd förbli delegerad till historieböckerna.
Greve Dracula är inte den ende blodsugare med fokus på vitlök - tulltjänstemän i hela EU är lika intresserade. De har jagat vitlökssmugglare  i åratal - EU har nämligen en 9,6% importtull på vitlök - konsumtionen av sådana farliga ämnen måste minskas!

         

Enligt BBC  har detta “problem” funnits sedan 1990-talet.  Ja, du läste rätt, BBC, inte The Onion (en Amerikansk satirsajt).  EU ser inte mellan fingrarna när det gäller så allvarliga "brott" - i mars förra året dömdes Paul Begley, chef för Irlands största frukt och grönsaksodlare, till sex (6!) års fängelse över en 1,6 miljoner euro (£ 1,3M) i obetalda importavgifter från odeklarerad import av vitlök.
Allvarliga saker, sex års fängelse! Man undrar hur han skulle ha straffats om han begått mord?  Bränts på bål? Tack och lov återställdes lite sunt förnuft och Mr Begley verkar kunna få lämna fängelset snart.

Det är svårt att läsa BBC artikeln och hålla sig allvarlig- men EU är lika seriös om detta som USAs Department of Justice (Orwell godkänner namnet) var när de undersökte Gibson Guitar när det gällde deras (från Indien)  lagligt exporterade och till USA importerade exotiska träslag.
Det är bäst att hålla koll på leveranskedjan och veta var produkter och material kommer från - det finns ingen rim och reson när byråkrater blandar sig i och sätter tumskruvarna på folk.

Föga förvånande var det att Sverige, mitt födelseland – ett land som ständigt är förtjust i ökad beskattning och tung byråkrati - var de som "knäckte en av Europas till synes större  och märkliga, om än lukrativa, smugglingsringar" - wow, de måste ha skalat av några lager för att göra det.

Hela den här verksamheten är merkantilistiskt pladder som går tillbaka till handelskrig från 1600-och-1700-talet - Europa lär sig aldrig - och samma avslagna öl torgförs nu genom att man säger att lagen är "avsedd att förhindra att vitlöksodlare i EU:s medlemsstater drivs i konkurs av kinesiska bönder som lagt under sig stora delar av den globala marknaden genom att producera vitlök till mycket lägre pris."
Jaha? Kanske Kina har ett bättre klimat och billigare arbetskraft för att producera dessa svulstiga delikatesser? Europa skulle fortfarande vara upptagen med att tillverka hästkärror och plogar om EU hade skapats före 1895. Dessutom är EU inkonsekvent - de har handelsavtal med en lång lista av länder utanför EU som kan exportera vitlök till EU utan samma straff. Merkantilismen igen.

Negativa effekter
- de vampyrlika byråkraterna är kanske lyckliga, men en 10% tull (och sedan runt 20-25% moms ovanpå det) innebär att européerna inte konsumerar tillräckligt med vitlök - troligen påverkar det fattiga, kvinnor och barn mest. Var finns alla upprörda!  Framförallt som det är hälsosamt att äta vitlök!

EU-tjänstemän är av den uppfattningen att "smuggling kan kosta EU en" betydande mängd" - ingen som helst tanke på att det är till fördel för marknaden, om man ger konsumenterna bättre tillgång till billigare produkter.  Byråkrater har inget förtroende för att konsumenterna kan göra "rätt" val på egen hand, men är fyllda av överväldigande visshet om att deras planering är överlägsen.

Njut av vår konkurrenskraftiga marknad i USA –
när min syster och svåger besökte oss i Atlanta under julen, var de förbluffade över låga priser, hög kvalitet, enorma valmöjligheter och allt det andra som vi tar för givet. Bara en vanlig dag i affären i USA, men en stor upplevelse för någon från Sverige. Visst, man kan alltid hitta något negativt,  men över tiden ger Adam Smith en hjälpande hand.
Det hela avslutas med en påminnelse om att de med upphandlingsansvar måste ta reda på exakt var produkter och material kommer från - vänta inte tills byråkraterna gör en räd i ditt lager.


Thomas

29 januari 2013

Kvinnor i främsta ledet

Försvarsminister Leon Panetta utfärdade en order under onsdagen som går ut på att avskaffa alla tidigare militära förbud mot att placera kvinnor i direkt stridande positioner inom det militära.
Man säger att det kommer att öppna dörrarna för 14,000 jobb för kvinnor inom armén och marinkåren.
Diskussionens vågor går höga. Liberals säger att inte alla kvinnor är lämpliga för att strida vid fronten men att alla bör ha en möjlighet.  I vanlig liberal anda menar de att en viss procent av alla stridande styrkor måste spegla sammansättningen av befolkningen i stort och därför måste man sänka alla fysiska krav.

         

Krig är fruktansvärt, lika barbariskt och tufft som det alltid varit. Soldater måste förlita sig på sin fysiska och mentala styrka för att överleva och för att hjälpa sina medsoldater att överleva och vinna.  Det är ett faktum!
Vi måste konstatera och acceptera det uppenbara. Kvinnor kan inte bära lika mycket eller springa lika snabbt som män och tröttnar fortare.
Kvinnor är kortare och har mindre muskelmassa. Kvinnor väger mindre än män. Detta är en stor nackdel när man ska utföra uppgifter som kräver en hög grad av muskelstyrka och aerobisk  kapacitet.

Vänsterns sociala experiment genom åren har resulterat i en militär som inte vunnit ett enda krig sedan WWII. (Desert Storm var i stort en sammandrabbning som varade några dagar)
Under Bush dagar (1992) gjordes en undersökning för att bedöma kvinnors effektivitet i stridande styrkor och man fann att kvinnor var tre gånger så ofta indisponibla,  främst därför att de blir gravida och också därför att de har menstruationsproblem.

Och just det leder till en aspekt på det hela, som man inte diskuterar så ofta.  
Kvinnor är bärare av liv. En nation inriktad på överlevnad  placerar inte avsiktligt  "livgivare," - sina kvinnor - i fara. Det är en grundläggande överlevnadsregel. Hur moraliskt och klokt är det ?
Samhället har under de senaste 40 åren (Roe vs. Wade) vant sig vid att tro att kvinnors frihet står och faller med på hur lätt det är att göra abort (55 miljoner ). Nu vill man minska antalet kvinnor också.

Vänstern hatar människor. Under många decennier har vi upplevt att den politiska Vänstern ser mänskligheten som en farsot på deras heliga Moder Jord. Så kanske detta är ytterligare ett sätt för dem att "befria jorden och rena planeten."
Människoliv har inte mycket värde för dem - individen är oväsentlig. För dem är detta bara en seger för deras progressiva agenda.  De kan helt enkelt inte bry sig om konsekvenserna.
Det är en kamp mellan fakta och en vänsterorienterad ideologi. Kvinnor har fångats i ytterligare en fälla där ideologi kommer att övertrumfa fakta.

 Och jag har inte ens berört de spänningar och konflikter som uppstår när man blandar unga män och kvinnor i trånga kvarter under pressade förhållanden och nästan högst på önskelistan står SEX!
Samt vilka godbitar kvinnliga krigsfångar utgör för fienden!

.....

28 januari 2013

Ekonomisk återhämtning?

Jag vet inte hur mycket svenska nyhetsförmedlare beskriver den ekonomiska situationen i USA men här är det uppenbart att "traditionella" media vill få oss att tro att den amerikanska ekonomin befinner sig i en långsam men stadig "återhämtning" från den finansiella krisen 2007-2009. Denna "fanfar" innehåller de senaste uppgifterna som visar att bostadsmarknaden har börjat återhämta sig, vilket framgår av att priserna stiger vad gäller enfamiljshus.

Vår egen erfarenhet här i västra Georgia verkar motbevisa ett sådant påstående. "Hus till salu" -skyltar finns överallt  och uppskattningsvis ett av fem hus i våra lokala bostadsområden  står tomma (20%). Två köpcentrum bestående av ett dussin butiker vardera, som färdigställdes i slutet av 2009 och början av 2010,  står fortfarande tomma och ett tydligt tecken på desperation är en ny skylt som tillkännager "fri hyra".


Medlemmar i vår familj som nyligen flytt från Kalifornien med kontanter, har försökt köpa minst ett dussin fastigheter som varit "till salu" men blivit upplysta av mäklarna att huset är "under kontrakt". Våra undersökning har visat att fastigheterna håller på att överföras till bolag som kallas limited liability corporation (L.L.C.).

 ... det som underblåser den långsamma återhämtningen av den amerikanska bostadsmarknaden och huspriserna  är något som aldrig tidigare hänt i vår historia.

Det är inte individer som köper hus som påverkar priset och höjer efterfrågan, det är bolag. Ja, stora institutionella investerare köper hus- och i stor omfattning!

    The Blackstone Group LP (NYSE / BX) köpte amerikanska hem till ett värde av 2.5 miljarder dollar, det är 16.000 enheter totalt hittills som betalades kontant!  I oktober 2012, ägde bolaget bostäder till ett värde av 1.5 miljarder  dollar och spenderade 100 miljoner dollar i veckan för att köpa fler! (Källa:. Bloomberg, 9 januari 2013)

    Andra företag som Colony Capital LLC och Waypoint Homes går tillväga på liknande sätt allt eftersom bostadspriserna ökar. Colony Capital har redan köpt 5500 hem sedan april 2012 och planerar att öka sina investeringar  till 1,5 miljarder dollar vid slutet av detta år. Waypoint Homes har köpt 2.500 hem och planerar att ha totalt 10.000 bostäder i slutet av 2013.

En av våra närmaste grannar köpte ett hus för 210.000 dollar år 2007 och övergav det efter ett par år. Det stod sedan tomt  under 3 år men är nu ockuperat sedan ett år tillbaka av en "minoritet"-familj bestående av en ensamstående mor till tre minderåriga barn.  Hyran subventioneras av "Dept. of Housing and Urban Development", kort och gott kallat Section 8, vilket är skattepengar betalade av oss andra.
Så länge det finns pengar i skattekistan är det en god investering för bolagen. Hyran betalas varje månad; hyresgäster som lever i Section 8-hus klagar oftast inte även om det är problem med huset. De vill inte att hyresvärden / fastighetsförvaltaren dyker upp eller kommer in eftersom de antingen gör något som står i strid med hyresavtalet eller något som är olagligt (stöld av verktyg - för många personer i bostaden som inte finns med i hyresavtalet -  droger , stulen egendom, etc.) så om problemet inte är väldigt allvarligt klagar de inte.  Plus, när man ser hur det ser ut runtomkring dessa hus inser man att de som bor där är vana vid slarv och dåligt underhåll.

Detta förfarande kommer inte ens i närheten av vad vi kallar den fria  marknaden och skulle inte ens existera utan federala subventioner.  Det kallas "Gaming the system" och när subventioner torka inne och investerarna inte får sin väntade återbäring kommer detta att sluta med att en ny husbubbla spricker och det får värre konsekvenser än den första.

27 januari 2013

Terroristen Bill Ayers till Atlanta

En gång i tiden var det skamligt och absolut otänkbart att offentligt visa sig tillsammans med en terrorist - nu står de högt på listan bland landets lärare.
William Ayers är huvudattraktionen vid den stora lärarkonferensen här i Atlanta nästa månad.

        

Den 60-tals-radikale Ayers, tillsammans med sin hustru Bernardine Dohrn, gjorde sig kända som medlemmar i Weather Underground under Vietnamkriget. Han var involverad i Chicagos "Days of Rage"-upplopp i 1969 och gick under jorden som en flykt undan rättvisan efter en oavsiktlig Greenwich Village radhusexplosion 1970, som dödade tre medlemmar från Weather Underground när de byggde en bomb som exploderade för tidigt.

Ayers medgav i en bok 2001 att han deltog i bombningar av New York City Polisens högkvarter, US Capitol Building och Pentagon i början av 1970-talet.

        

Sedan blev han professor vid University of Illinois i Chicago och en "vän av familjen" till Barack Obama innan Obama blev en nationell politisk figur.

Kommunist-revolutionären Ayers är också känd för att vara med och starta Barack Hussein Obamas karriär, som ett led i samma strategi att förstöra Amerika inifrån.

Ayers filosofi när det gäller undervisning är denna:
"När en motståndare förklarar, 'jag kommer inte att gå över till din sida', kan jag lugnt säga: Ditt barn tillhör oss redan ... Vad är du? Du kommer att dö. Dina ättlingar står emellertid nu i första ledet. Inom en snar framtid kommer de inte att känna till något annat än denna nya gemenskap."

(Se nedan!)

Våra ledare tillsätts av dumma människor

Människor föds okunniga men de föds inte dumma. Mycket av den dumhet vi ser bland människor idag har orsakats av vårt utbildningssystem, från grundskolan till universiteten.
 I vår högteknologiska tidsålder ser vi hur artificiell intelligens skapas av datorer,  men vi ser också hur människor som kallar sig pedagoger skapar artificiell dumhet .
Utbildningsinstitutioner är ämnade att förmedla kunskap, erfarenhet och kultur till nästa generation från generationer som gått före dem, men i stället har de förvandlats till indoktrineringscentraler för att främja de föreställningar, mode, eller ideologier som råkar vara populära bland dagens intellektuella.
För omkring hundra år sedan lanserade professor John Dewey från Columbia University denna  inriktning vad gäller utbildning, som sedan spridit sig genom amerikanska skolor och även påverkat utbildningen i många andra länder.
John Dewey såg lärarens roll som den som skulle förändra samhället och inte som en förmedlare av kultur till de unga. En person som var strategiskt placerad med möjlighet att påverka eleverna till en annan typ av samhälle.

Peter Schiff förklarar i denna video varför Obama vann valet. Varför våra ledare tillsätts av dumma människor.



Livserfarenheterna kan hjälpa människor att inse att de indoktrinerats. Men många är alltför lata för att sätta sig in i olika sidor av en fråga och intar en ståndpunkt utan att höra den andra sidan. Det är den typ av människor som saknar argument och kunskaper och som tar till personangrepp, eftersom de inte har sakliga argument för en diskussion.  De har inte utvecklat några mentala färdigheter som gör det möjligt för dem att systematiskt testa en föreställning gentemot en annan.

Missa inte detta korta klipp där Lisa Kennedy intervjuar deltagare vid Obamas invigning

Joe McCarthy hade rätt hela tiden

Veckans oundvikliga artikel i Dispatch International handlar om "häxjakten" på kommunister i USA för mer än ett halvt sekel sedan. De senaste åren har häpnadsväckande avslöjanden från arkiven i Washington och Moskva bekräftat att McCarthys efterforskningar – och dem som utfördes av andra tjänstemän både före och efter – inte fångade in oskyldiga och påhittade ”häxor”, utan hemliga kadrer av hårdföra kommunistiska agenter som till varje pris ville sänka den amerikanska republiken.

McCarthy hotade med att ta locket av de officiella mörkläggningarna och andra rent förrädiska handlingar. Därför måste han isoleras, demoniseras och förgöras – och så blev det. Historien skulle skrivas av dem som isolerade, demoniserade och förgjorde. Den vanliga reaktionen på spökena från den historiska kommunistiska infiltreringen är att det hela var överdrivet, det fanns aldrig något stort problem, de stackars kommunisterna blev förföljda. (Ungefär som man i vår tid bortförklarar islamisters maktanspråk med att de förföljs av "rasister", min anm.)

Journalisten Stanton Evans, som skrivit en biografi om McCarthy, säger att det bästa sättet att närma sig det är genom Lagen om otillräcklig paranoia: "Det spelar ingen roll hur illa du tror att någonting är, när du tittar närmare på det är det alltid värre."

- - -
I Sverige lyckades den kommunistiska infiltreringen komma helt upp till topps: Olof Palme. I USA har man sent omsider fått sin Barack Hussein Obama, vars läromästare var den kommunistiske terroristen Bill Ayers. Och Danmark har fått en röd regering bestående av idel "före detta" kommunister. Samt EU, som har en ledare som i sin ungdom dyrkade Mao och Che: José Manuel Barroso.

26 januari 2013

Yo, Mama took A Cosby Sweater

Lite skoj så här på lördagen



Men tilläggas kan att det som sägs ovan bättre återger Obamas nationella politik än det verkliga talet. På allvar! Så illa var det.

Ärkeskurken Jabbas Lego-palats är misstänkt lik en moské



Lego kan stämmas för skurkmoské. En turkisk kulturförening i Österrike hotar stämma den danska leksakstillverkaren Lego. Anledningen är att en av företagets byggsatser anses framställa muslimer som kriminella och mordiska. Lego säger att Stjärnornas krig är enda inspirationen till byggsatsen och beklagar om någon tagit anstöt.

Muhammed gifte sig med en 6-årig flicka och fullbordade äktenskapet när hon var 9. Denna bild är förstås en fejk, även om legobitarna är äkta:

 

25 januari 2013

Vad spelar det för roll!

Hillary Clinton gav äntligen sitt vittnesmål angående de tragiska händelserna i Benghazi och det var som väntat ett spektakel och spel för galleriet. Under de sk. utredningarna från Watergate-skandalen visade hon vilken lögnare hon är och hon var inte sämre nu. Men även om hon har långvarig träning har hon inte sin makes charm men hon har lärt sig en del från sin nuvarande chef.

En av höjdpunkterna under spektaklet var när senator Ron Johnson (R-WI) frågade varför administrationen fortsatte att sprida ryktet om att attacken orsakades av en  video när de tydligt framgick att det var en lögn, och Mrs Clinton skrek ilsket tillbaka "Vad spelar det för roll?"

 

Det spelar stor roll Fru Clinton, därför att administrationen tog ett politiskt beslut att skyla över händelsen under valkampanjen. Det spelar roll därför att det gjordes avsiktligt,för att Obama ville framstå som den som krossat al-Qaeda. Det spelar också stor roll därför att  Obama gjort det möjligt för terroristerna att komma över tunga vapen genom att de kunde plundra Moamar Khaddaffis lager. Samma sorts vapen som nu används för att döda amerikaner i Algeriet och i striderna i Mali.

Fru Clinton hävdade också till sitt försvar att hon inte läst någon av de många telegram som skickades av CIA, ambassadör Stevens och andra, om den riskabla situationen i Benghazi och behovet av att öka säkerheten där. I själva verket hävdade hon att säkerheten faktiskt ökat under hennes tjänstgöringstid. Den ende som bemötte det var Rand Paul:
"Hade jag varit president vid den tiden och jag fått veta att du inte läst telegrammen  ...  skulle jag ha avskedat dig. Jag tycker det är oförlåtligt. "

 

(kolla hennes kroppsspråk!)

Reglerna under förhör som dessa är att båda partier turas om att ställa frågor och att alla frågeställare är tidsbegränsade. Det gör att de som vill rädda fru Clinton bara ställer snälla frågor och fyller ut tiden och de som verkligen vill gå till grunden med något får aldrig tillräckligt med tid.
Det som hände var en politisk teater och hittills har den varit mycket framgångsrik eftersom majoriteten av pressen saknar etik och integritet och de älskar Obama och hans politik.

Rättvisan tar sin tid ibland och detta är fortfarande inte över än på länge. Sanningen om fyra döda amerikaner kommer ut så småningom, liksom mycket annat som de tror har begravts i glömska.

24 januari 2013

Muslimsk flicka kidnappad




Under de senaste två-tre åren har vi sett rapporter om bankrån i Storbritannien, Frankrike, Australien och USA, utförda av personer som dolt sin identitet bakom muslimska burkor och schalar.

Det var bara en tidsfråga innan detta skulle hända:
 En 5-årig muslimsk flicka kidnappades från sin skola av en person, man eller kvinna, som vandrade in i skolan och hämtade flickan.  Personen i fråga kunde inte identifieras på grund av att ansiktet var dolt och inte ens den lilla flickan insåg att personen bakom tygsjoket inte var hennes mamma.
 Flickan var senare funnen några kilometer från skolan men anledningen till att hon blev bortförd är fortfarande ett mysterium .

Vad som är absolut självklart är emellertid att de intervjuade muslimerna naturligtvis anklagar skolan och inte klädedräkten och reglerna om vem som kan se en kvinnas ansikte. Det är ju väntat eftersom muslimer alltid ska hållas oskyldiga av den enkla anledningen att de är muslimer.  Det är ett starkt nedärvt kulturdrag inom islam att man inte får säga något negativt om islam eller Muhammed eller muslimer. Gör man det behandlas man som en brottsling och riskerar stränga straff.

Gör som vi säger, annars...?

Bilden visar en demonstration mot Restaurant Vejlegården i Jylland. Vreden var stor över att krögaren Amin Skov hade tecknat en överenskommelse med Krifa, Kristelig Fagforening, i stället för med 3F, Danmarks största fackförening.

Det senaste halvåret har restaurangen utsatts för en hårdhänt facklig blockad från 3F, en konflikt som utlöst dödshot mot krögaren. Flera av fackbossarna i 3F har anknytning till det kommunistiska partiet Enhedslisten och dess stödtrupper.

Saken eskalerade den 21 december förra året då det uppstod en brand på Vejlegården, och krögaren Amin Skov blev inlagd på sjukhus med rökförgiftning. Med tanke på fackföreningens barska metoder kunde man i förstone misstänka att den på något sätt var inblandad. Amin Skov var inte bara rökförgiftad, han hade också blåmärken efter misshandel.

Polisen trodde dock inte på att han slagits medvetslös innan branden, utan arresterade honom på grund av olika indicier, bland annat fanns det stänk av bensin på hans kläder. Bevisen räckte dock inte så han släpptes fri.

På danska Uriasposten läste jag ett inlägg om fackföreningars maffiametoder, som jag blev ganska chockad över. I Sverige har det funnits några exempel men knappast så våldsamma:

Kommunistisk fackförening organiserar vandalism och våld mot konkurrenter - som sällan leder till fällande domar

Fackligt organiserade ställningsbyggare i Köpenhamn och Århus har under 20 år med hårda metoder uppnått nästan total kontroll över marknaden för uppsättning av byggnadsställningar i de två städerna. Historien visar att de som vägrar att underkuvas av de lokala fackliga klubbarna, ofta blir blir slagna för att veta sin plats. Det fick en byggmästare känna på sin egen kropp.

Sex män attackerade honom i fullt dagsljus i Frederiksberg i Köpenhamn. De vred runt hans armar, slog medknytnävar och sparkade honom i skrevet, medan cirka 100 andra rev byggnadsställningen, där hans team arbetade.

"Det var tur att han inte dog. Läkarna berättade för mig att det var bara för att han var så tjock att hans mjälte inte sprack", säger sonen, som idag har tagit över murarfirman efter sin far.

Endast två av 60 kända fall av nattliga rivningar av byggnadsställningar resulterade i fällande dom.

Vid Brabrand kyrka nära Århus revs en byggnadsställning år 2011. Ordförande i Aarhus Stilladsklub, fackföreningen dit Brabrand "tillhör", förklarade händelsen på följande sätt till TV2 Östjylland: "Vi var ute för att demonstrera i morse, och jag kunde inte hindra mina medlemmar att klättra upp och plocka ner toppen av byggnadsställningen, eftersom de var så frustrerade."

Byggmästaren som hade beställt ställningen, var rasande. Han ställde upp sig för öppen TV-skärm och talade om maffiametoder. Samma natt på hans annars mycket fredliga adress, blev alla rutorna i hans bil krossade. Fallet blev aldrig löst.

Ledarfigurerna i Stilladsarbejdernes Landsforbund är organiserade i kommunistiska partier och vänsterradikala organisationer.

23 januari 2013

Reda ut begreppen

     

Enligt The Library of Economics and Liberty:

"Medan socialism försöker uppnå totalitär kontroll över ett samhälles ekonomiska processer genom direkt statlig drift av produktionsmedlen, strävar fascismen indirekt efter denna kontroll genom dominans av de som är nominella ägare. När socialismen öppet nationaliserade egendom, gjorde fascismen det smygvägen genom att kräva att ägarna använde sin egendom i "nationens intresse" - det vill säga, så som enväldiga myndighet tänkt det. (Dock fanns det ett fåtal branscher som drevs av staten.) Där socialismen avskaffade alla direkta relationer mellan marknadsaktörer, planerade fascismen all ekonomisk verksamhet samtidigt som man uppehöll skenet av fria marknadsrelationer.  När socialismen avskaffade pengar och priser, kontrollerade fascismen det monetära systemet och bestämde alla priser och löner politiskt. Genom att göra allt detta, styrde fascismen marknaden."

Ludwig von Mises Institut,  Lew Rockwell:

"Alla vet att termen fascist är nedsättande, ofta använd för att beskriva någon med en politisk åsikt som man inte gillar. Det finns inte någon som är villig att ställa sig upp och säga: "Jag är fascist,  jag tycker att fascismen är ett mycket bra socialt och ekonomiskt system."

Men jag tror att om de var ärliga skulle de allra flesta politiker, intellektuella och politiska aktivister  säga just det.
Fascismen är ett regeringssystem som kartelliserar den privata sektorn, centralt planerar ekonomin för att subventionera producenter, favoriserar polisstaten,  förnekar grundläggande rättigheter och friheter för enskilda och gör Staten till den obegränsade härskaren i samhället."

------------
Både de som kritiserar Obamas sjukvårdsreform och de som tycker den är bra kallar den för socialiserad sjukvård,  men rent tekniskt är det mer som fascism.
Socialism är när staten äger produktionsmedlen. Inom fascismen äger staten inte de företag som producerar men man kontrollerar dem och det är precis vad som händer nu med sjukvårdsprogrammen och reformen.

Dags att sluta med revirstriderna på Stureplan

Centerpartiet och Kristdemokraterna har vistats för mycket på Stureplan i Stockholm. De har gått åt vänster i viktiga värdefrågor. Risken är stor att de inte klarar 4-procent-spärren och åker ut ur riksdagen. Så ur ett "borgerligt" perspektiv är det dags att införa gemensamma valsedlar för alliansen! Ordet borgerligt är satt inom citationstecken eftersom hela det politiska fältet har flyttat sig vänsterut. Vår längste statsminister Tage Erlander stod till höger om dagens Moderater!

Alliansen och de rödgröna har gått samman och installerat sig i samma rostiga tunna där de kämpar för att vi ska överge vår nordiskt kristna kultur och övergå till den islamiska religionen istället. På grund av massinvandringen från Somalia, Syrien, Irak osv. har Sverige den högsta ­analfabetismen i Europa. Och flest våldtäkter. På två år har pensionerna minskat 7,3 procent, dock ej för äldre invandrare, de får statligt äldreförsörjningsstöd. Eftersom de inte ingår i det allmänna pensionssystemet slipper de drabbas av pensionsbromsen. Men det största problemet är bostadsbristen. I år beräknas över 200.000 utlänningar bosätta sig i Sverige, det motsvarar 7 medelstora svenska städer!

Vad invandringen från arabvärlden innebär för det hittills ganska tillitsfulla svenska samhället finns det många skrämmande exempel på. Nyligen jagade 500 invandrarkillar i Göteborg en 17-årig svensk tjej därför att hon påstods att på internet ha kränkt muslimska flickors heder. Stenkastning mot förbipasserande och polis, till och med hann de bränna en svensk flagga på vägen!

Som straff för att så många röstar på Sverigedemokraterna vill de andra partierna öka invandringen. "Så får rasisterna en läxa!" Vad står bokstaven M för hos moderaterna och miljöpartiet - muslimpartiet? När det handlar om demografisk utveckling finns ingen ångerknapp, tänk på det nästa gång du röstar.

Folk har börjat tröttna på 7-partiet där 345 av 365 riksdagsledamöter ängsligt sitter och trycker på politiskt korrekta knappar. De 20 sverigedemokraterna är den enda verkliga oppositionen.

Beror "barnfattigdom" bland nyanlända på att de skickar hem pengarna för att kunna importera fler? Föräldrar prioriterar lite olika vad pengarna ska användas till. Hellre en flygbiljett till svältande släktingar i Somalia än en ny iPod till barnen. Så visst finns det fattiga barn i Sverige.

Sverige anses vara ett prisvärt resmål: Ett "flyktingbarn" kostar 6 miljoner om året!?

22 januari 2013

Obama förklarar krig mot Verkligheten

     

När George W Bush förklarade krig mot ett abstrakt substantiv - "Terror" - blev han oundvikligen hånad av Vänstern för sin dårskap. För att inte vara sämre, använde Barack Obama sitt andra invigningstal till att förklara krig mot ett ännu mer oklart hot mot säkerheten i världen - verkligheten, själv.

Här är hur han uttryckte det i sitt installationstal:

Vi kommer att svara på hotet från klimatförändringarna, i vetskap om att underlåtenhet att göra så skulle vara att svika våra barn och kommande generationer. Vissa förnekar fortfarande en överväldigande vetenskapliga enighet,  men ingen kan undvika att se de förödande konsekvenserna som våldsamma bränder,  förlamande torka och kraftiga stormar.
(under tiden lånar vi ännu mer pengar men det kommer inte att påverka kommande generationer, eller ? min anm.)

Den första meningen är ett flagrant osanning. Samordnade globala åtgärder hittills för att hantera klimathotet har resulterat i: högre energipriser, fler dödsfall orsakade av brist på bränsle, mer påträngande reglering, förstörelsen av regnskogarna och slöseri med jordbruksmark för biobränslen, högre livsmedelspriser, svält och hungerkravaller - som ett resultat dels av kampanjen för biodrivmedel; vilket fått fäste i korporativism och vinstmaximering på bekostnad av den fria marknaden; förödelsen av landsbygden med fula solpanelanläggningar och ännu fulare vindkraftverk, döden för miljontals fåglar och fladdermöss, den omfattande lågkonjunkturen.  Hur något av detta på något sätt kommer att vara till gagn för  våra barn (som kommer att finna det mycket svårare att hitta ett jobb) eller framtida generationer är ett fullständigt mysterium.

Den andra meningen är en oärlig kombination av skräp-vetenskap och "goddag yxskaft".

"Överväldigande vetenskaplig enighet " hänvisar till den omfattande misskrediterade Doran-undersökningen där "97 procent av klimatforskare" visade sig bestå av bara 75 av 77 klimatforskare som  brytt sig om att svara på två dumma och tvivelaktiga frågor.

När det gäller tanken att "vetenskap" någonsin har en "överväldigande enighet" skulle det ha varit nyheter för Galileo, Newton, Einstein och faktiskt alla stora vetenskapsmän i historien, som alla gjort sina namn kända genom att framföra teorier som helt upphävde "överväldigande enighet" bland sina samtida.

Det är väl sant, att "ingen kan undvika förödande konsekvenser av våldsamma bränder och förlamande torka och fler kraftfulla stormar". Men bara om du accepterar att alla lever i en region som är utsatt för bränder, torka och kraftiga stormar, men det gör inte alla.

Vad Obama förmodligen försöker smyga in i meningen är uppfattningen att vetenskapsmän är överväldigande av den uppfattningen att rasande bränder, förlamande torka och mer kraftfulla stormar ökar som en följd av "klimatförändring" (notera för övrigt hur han är noga med att inte säga om det är orsakat av människan, så att han kan gardera alla eventualiteter).
Men om så är fallet, vill jag gärna se bevis på att detta är  a.)  antropogent b.) kontrollerbart  c.) eller utan historiskt motstycke.

Enligt detta diagram från  Watts up with that?  är det inget särskilt konstigt eller alarmerande vad  gäller de senaste väder-aktiviteterna. På ett index över "extremt väder" i USA sedan 1910, rankas förra året - 2012 - på en mycket blygsam 54 plats.

Ändå  applåderar jag presidentens chutzpah och uppfinningsrikedom. Om du vill utöka regeringens storlek och inflytande så mycket som han uppenbarligen gör,  finns det verkligen inget bättre sätt än att förklara krig mot verkligheten. Verkligheten är en hal fiende, den har många huvuden - och knappt har du skurit av ett, förrän tusen fler växer ut i dess ställe, de finns överallt, hela tiden och det finns ingenstans att fly undan, vilket innebär att du måste mobilisera ofattbart stora resurser om du ska nära ett hopp om att besegra den.  Vilket du naturligtvis aldrig kommer att göra.  Obamas storslagna krig mot Verkligheten kommer att bli ett krig utan slut. Oturligt nog, Amerika.


James Delingpole

-----
Om ni vill se de fem mest minnesrika ögonblicken från Obamas invigning, ta er en titt här.

21 januari 2013

Presidentåterinvigning och Martin Luther King-dagen

     

Den dag när Obama återigen svär en ed han inte har för avsikt att hålla och vi kan se tillbaka på de fyra år som gått ....Obamacare, "Stimulansprogram", nästan 6 triljoner mer i skuld, högre skatter, 3,4 miljoner fler fattiga människor...succé eller misslyckande?

King sade : "I have a dream."..
Obama säger: " I have a scheme"

Jag fasar inför tanken på de kommande fyra åren

Kunde inte undgå att se några TV-minuter i morse av förberedelserna inför ceremonin och förvånas över hur många beväpnade  människor som fanns på plats.  Förutom de 2000 lokala polismännen har man också kallat in 37 medlemmar av Texas National Guard, Dallas Area Rapid Transit skickar 11 beväpnade poliser och allt som allt har man 3,900 man från District of Columbia och över 2000 beväpnade personer från resten av landet.

Någon måste ha fått för sig att vapen skyddar människor....att vapen kanske tom. avskräcker någon från att skada andra...... Vilken underlig inställning!

20 januari 2013

Kairo... kan jag få en kopp kaffe



Hur dricker man kaffe iklädd burka? Vad händer om grädden fastnar i slöjan? Får man lyfta på den och torka med en servett? Lämnar det för mycket insyn så att manliga gäster inte kan behärska sig?

19 januari 2013

"Vapenkontroll handlar inte om vapen utan om vem man kan lita på "

     

Medan White House var upptagen med hur man ska kunna förbjuda automatkarbiner, avskaffades de sista reglerna när det gäller saudiska inresetillstånd till USA, som ursprungligen infördes efter September 11. Medan vissa regeringstjänstemän var upptagna med att planera  hur man avväpnar amerikaner, förhandlade andra tjänstemän om hur man överför  F-16 och Abrams-tanks till Egypten, som styrs av Muslimska brödraskapet.

Obama är inte villig att lita på amerikaner med en AR-15, men han litar tillräckligt på en terroristgrupp känd för folkmord, för att förse dem med Abrams stridsvagnar och F-16 jetplan.
  F-16: s M61 Vulcankanon kan avfyra 6000 skott per minut och dess 146 pund HARM missiler kan göra mycket mer skada  än några märken i en tegelvägg. Abrams '120 mm kanon kan tränga igenom 26 inches av stål,  vilket gör den mer formidabel än vad ens San Francisco-liberaler i sina vildaste drömmar kan fantisera  ihop, att någon kan åstadkomma med ett så kallat "assault gevär."

 Obama är inte villiga att respektera Förenta Staternas Konstitution och dess Bill of Rights, men han är villig att beväpna en terroristgrupp vars motto är: "Koranen är vår konstitution, Profeten är vår ledare,  jihad vår väg och död i Allahs namn är vårt mål".

Daniel Greenfield

------
Den nuvarande alliansen mellan Obama och islamisterna är inget annat än en modern version av den nazi-sovjetiska pakten från 1939 till 1941, i vilken totalitära krafter delade upp världen och gick samman för att anfalla den västerländska civilisationen som de båda hatade.
När friheten är helt krossad i västvärlden kommer vi att se det traditionella, kriminella knivhugget  i ryggen,  så som Hitler gjorde med sin "gode vän" Joe Stalin 1941.

18 januari 2013

Halshuggning av barnsköterska

En fruktansvärd historia

»Jag fick nyligen reda på av min fru från Sri Lanka, att en singalesisk flicka i 17-års åldern som gästarbetade som barnflicka i Saudiarabien, hade dömts till döden genom halshuggning. Hon hade råkat skada barnet som hon passade, genom 'shaken child syndrom' så att det avled.

Hon dömdes för mord och nu läste jag i Dispatch International att de för någon dag sedan halshuggit flickan offentligt ute på ett torg och att åskådare hade svimmat av att se den blodiga och grymma föreställningen och att hennes avhuggna huvud hade rullat flera meter bort. Sedan hade man hängt upp hennes unga och huvudlösa kropp under en helikopter och flugit liket hängande under som en varning för alla andra. Inte ens hennes familj har kunnat få tillbaka flickans kropp utan den lär vara försvunnen.

Den singalesiska regeringen hade gjort allt för att rädda hennes liv, men saudierna slog helt enkelt dövörat till, för av alla världens lagar är det bara sharialagen som är giltig för dem, för den är Allahs lag som gäller över alla andra världsliga lagar och regler. Är det detta som vi ska vänta oss här i Europa? Tydligen?«

 Bo de Silva

Barbarerna står vid dörren

Video från Syrien



Muslimska krigare hotar Amerika, Ryssland och hela den civiliserade mänskligheten och många av oss är alltför naiva att medge att detta är västvärldens fiende.

17 januari 2013

"Låt inte en kris gå till spillo"

     

I delstaten Missouri har man på förslag att lägga en extra 1-procentig  skatt på de videospel som anses våldsamma. Det omfattar de spel som Entertainment Software Rating Board anser vara för tonåringar eller vuxna. Oklahoma hade ett liknande förslag förra året där den extra skatten skulle betala för program som bekämpar övervikt och mobbning.

Vad kommer härnäst?
Skatt på rapp-musik, aktionsfilmer, böcker och serietidningar som innehåller våldsamma texter och bilder? TV och konstverk? Speciell skatt på nyhetssändningarna om de handlar om något bloddrypande?
Genom att gömma sig bakom bluffen: "Det är för barnens bästa", tar Vänstern alla tillfällen i akt att bestämma över andra människor och omfördela deras pengar efter eget gottfinnande. Styra, ställa och reglera!
Vad tycker hollywood-vänstern om det? Om man angriper filmer och spelindustrin slår man hårt mot en grupp människor som övervägande röstar på Democrats. Tekniker som inte gör annat än tillverkar spel hela dagarna - medelklassarbetare och som tror att Obama håller dem om ryggen och att deras skatter aldrig kommer att gå upp.

Visst, just detta är en delstats-skatt men vänta bara.

Så här ser vuxna människor på dödsfall relaterade till vapen

Från en av våra läsare:

"Det är i mitt tycke inte fel i att ha en viss vänteperiod då man t.ex. kontrollerar vapenköparnas psykiska bakgrund och brottsbakgrund, när de ska köpa vapen - men det är naivt att tro att en tokig och/eller tillräckligt motiverad mördare inte skulle kunna skaffa sig redskap för att ha ihjäl sina medmänniskor bara för det.

Adam Lanza var motiverad och störd nog att skjuta ihjäl sin egen mor för att få tillgång till vapen. (länk)  Vad är det då som säger att han inte lätt kunnat köpa vapen illegalt på den svarta, okontrollerade marknaden istället?
Dessutom krävs det inte direkt halvautomatiska vapen av militär typ med magasin som rymmer fler än tio skott för att ha ihjäl en massa människor.  Som ni kanske minns så sköt Ibrahim Skhupolli ihjäl en mängd människor i ett finskt köpcenter med en helt vanlig 9mm pistol, som han för övrigt hade införskaffat illegalt. (länk)

Om motparten är oförberedd och obeväpnad så behöver man inte direkt vara rustad till tänderna för att orsaka stor skada. Om man är tillräckligt motiverad och/eller störd så går lika bra med andra alternativa metoder:

1) Man kan t.ex. köra in i en stor folksamling med bil. (länk)

2) Använda vassa redskap, som t.ex. den klassiska kniven. (länk) (länk)

3) Tända eld på lokaler där människor befinner sig. (länk)

4) Använda gift av något slag. (länk) (länk) (länk)

5 ) Kombinera flera av ovanstående alternativ. (länk) (länk)
   
Det finns säkert en mängd andra alternativ som jag inte tog upp, men poängen är att det inte går att förhindra mord med s.k. (skjut)vapenfria, säkra zoner.  Dessa "vapenfria" zoner ger bara naiva medborgare en falsk säkerhetskänsla då kriminella och/eller störda individer som bekant inte bryr sig om lagar och regler. (länk)
NRA har en faktiskt en bra poäng när de påpekar att politikerna och deras familjer bor relativt säkert och har bra bevakning medan vanliga medborgare inte nödvändigtvis har möjligheten att leva i ett lika säkert elfenbenstorn.
Genom att strypa den kontrollerade, legala marknaden så gynnar man dessutom den illegala, okontrollerade marknaden. Jag befarar således ett liknande scenario som förbudstiden mot alkohol medförde." (länk)

/Realist



Från Breitbart:

....andelen dödsfall som var vapen-relaterade under 2011 var inte ens en halv procent av alla de  2.513.171  dödsfallen för det året.
Och om du verkligen vill se hur överdriven den nuvarande anti-"assault rifle" retoriken är, titta bara på andelen av de dödsfall som var relaterade till gevär under 2011.
Den siffran är 0,012 procent av den totala antalet dödsfall i USA under 2011.
Samtidigt var andelen totala dödsfall som resultatet av att fall från saker som klippor och stegar 1 procent, eller nästan tre gånger så stor som andel av de dödsfall som var vapen-relaterade: 26.631 kontra 8.583.
Vapen-relaterade dödsfall utgjorde endast 0,34 procent av alla dödsfall i Amerika 2011. Om Vänstern vill att vi ska känna oss tryggare, kanske de borde förbjuda stegar i stället för vapen.

Det gick inte att hitta bloggen Gates of Vienna!

Nödrop från en av världens viktigaste bloggar: "Please, please help. We've been removed from Blogger. No message why."

Uppdatering: GoV är tillbaka! Gates of Vienna har flyttat från det politiskt överkorrekta Google till WordPress.

     
Vid belägringen av Wien år 1683 verkade islam redo att överväldiga det kristna Europa. Vi befinner oss i en ny fas av ett mycket gammalt krig.

Barbarerna står vid dörren

16 januari 2013

På dejt med en muslimsk flicka




Från en satirserie på dansk TV. Av reaktionerna att döma saknas humor hos vissa av tittarna: "Fucking luder du skal bare dø din fucking tøs." "I burde fucking stenes till døden." Förhoppningsvis följer polisen upp dödshoten.

Äktenskapliga relationer mellan olika folkgrupper i landet borde lösa upp parallella samhällen och hindra att dessa alls förekommer. Men det finns ett stort undantag: islam.

Uriasposten kan man läsa mer.

15 januari 2013

Är det vapen som är problemet?

av Walter William i översättning


När jag gick i grundskolan och gymnasiet - under 1940-talet och 50-talet -  hörde vi inte talas om den typ av skjutning och förödelse som har blivit rutin i dag. Varför? Det var  inte på grund av stränga vapenlagar. Min Sears postorderkatalog från 1902 innehåller 35 sidor med annonser för skjutvapen. Folk kunde skicka pengar och ett skjutvapen sändes till dem.

Dr John Lott, författare till More Guns, Less Crime  rapporter att fram till 1960-talet, hade en del New York-skolor skytteklubbar där eleverna tävlade om universitetetsstipendier. De tog med sig sina gevär på tunnelbanan när de åkte till skolan  och när de kom dit lämnades gevären hos klassföreståndaren eller gymnastikläraren och hämtades sedan för skjutträning efter skolans slut.
 I Virginia hade man som tradition att gymnasie-elever gick på jakt på morgonen innan skolan började och lämnade ibland sina gevär i bilarna, som parkerades på skolområdet. Ofta fick en 12 eller 14-åring en skinande ny .22-kaliber bössa i födelsedagspresent av sin far.

Dagens nivå av hövlighet kan inte matcha gårdagens. Många av dagens ungdomar börjar skoldagen med att gå genom metalldetektorer. Vakter patrullerar skolan korridorer och polisbilar finns utanför. Trots dessa åtgärder förekommer överfall, knivskärningar och skottlossning.  Enligt National Center for Education Statistics, skedde  828.000 icke-dödliga  kriminella incidenter i skolan år 2010. Det förekom 470.000 stölder och 359.000 våldsamma attacker, varav 91.400 var allvarliga. Under samma år attackerades 145.100 lärare i statliga skolor och  276.700 hotades.

Vad förklarar dagens beteende kontra gårdagens? Under mer än ett halvt sekel har landets liberaler och progressiva - tillsammans med utbildningsanstalter, pseudo-intellektuella och domstolar -  fört krig mot traditioner, seder och moraliska värderingar. Dessa människor har lärt ut sin version till våra ungdomar  -  det  finns inte några absoluta moraliska regler. Vad som är moraliskt eller omoraliskt för dem är en fråga om bekvämlighet, personlig åsikt eller ett samförstånd.

Under 50-talet och 60-talen, lanserade utbildningsanstalterna sin agenda att underminera det som barn lärt sig av sina föräldrar och kyrkan, med modenycker såsom "värderingsövningar". Så kallad sexualundervisning är helt enkelt indoktrinering som syftade till att underminera familjen och kyrkans kritik mot sex före äktenskapet. Lektioner om avhållsamhet förlöjligades och ansåg passé och ersattes med lektioner om kondomer, p-piller och aborter. Ytterligare underminering av föräldraansvar kom med rättsliga och utomrättsliga åtgärder för att stödja tonårsaborter utan föräldrarnas vetskap eller samtycke.

Seder, traditioner, moraliska värderingar och regler för etikett, inte lagar och myndigheter, är det som skapar ett civiliserat samhälle. Dessa beteendemässiga normer - överförda genom tradition och religiösa läror - utgör en bas av visdom som destillerats genom år av erfarenhet, "trial and error", och genom att titta på vad som fungerar. Vikten av seder, traditioner och moraliska värderingar som ett sätt att reglera beteendet,  gör att människor uppför sig väl, även om ingen ser dem. Polisen och lagar kan aldrig ersätta dessa begränsningar av personligt uppförande för att producera ett civiliserat samhälle. I bästa fall är polisen och rättsväsendet den sista desperata försvarslinjen för ett civiliserat samhälle. Ju mer ociviliserade vi blir desto fler lagar behövs för att reglera beteendet.
Många seder, traditioner och moraliska värderingar har kasserats utan uppskattning för den roll de spelat i att skapa ett civiliserat samhälle  och nu får vi betala priset. Vad värre är -  istället för en återgång till det som fungerade, vill folk ersätta det som fungerade med något som låter bra, som nolltolerans-politik,  där man blir avstängd eller arresterad om man tar med en vattenpistol till skolan, ritar en bild av en pistol, eller pekar med ett finger och skriker "pang-pang ".
 Eftersom vi har bestämt att vi ska lita på vapenlagar för att kontrollera beteende, vad bör göras för att reglera klubbor och hammare?  FBIs brottsstatistik visar att fler människor mördas av klubbor och hammare än med gevär. 

Visdomsord

 Du vet att du bor i ett land som styrs av idioter:

 ..om du kan bli arresterad för att du har utgångna skattekvitton på din bil, men inte för att du är  i landet illegalt;
 ..om du måste ha dina föräldrars signatur att åka på skolans studieresa, men inte för att få abort,.
..om en 80-årig kvinna kan kroppsvisiteras av TSA, men en muslimsk kvinna i en burka kan bara undersökas runt halsen och huvudet;
..om din Regering anser att det bästa sättet att utplåna miljarder av dollar i skuld är genom att spendera miljarder mer av dina pengar;
.. om en sju-årig pojke kan skickas hem från skolan för att han kallar sin lärare "söt" men att utsättas för en lektion i sexualundervisning  i grundskolan om olika sexuella "valmöjligheter' är helt acceptabelt,;
..om domstolar i USA kan fastslå att man inte kan visa de 10 budorden i sin rättssal, samtidigt som de sitter framför en tavla som visar de 10 budorden.

     

    Du vet att du bor i ett land som styrs av idioter om ett barn med våld tas bort från föräldrar som vill undervisa sitt eget barn hemma, medan barn till "underprivilegierade" narkomaner och fyllon lämnas kvar i sk. hem utan att någon ingriper.

..om hårt arbete och framgång belönas med högre skatter och statliga intrång, medan latmaskar belönas med EBT-kort (matkuponger), WIC-kort (mat till barn yngre än 5 år), Medicaid, subventionerade bostäder och gratis mobiltelefoner.
.. om regeringens plan för att människor ska förvärvsarbeta är att ge dem 99 veckors arbetslöshetsersättning.
.. om man anser att människor som är självförsörjande är ett ett hot mot regeringen.

    Du vet att du bor i ett land som styrs av idioter om politikerna tror att man skyddar människors rättigheter genom att införa  ändringarna i konstitutionen;
.. om du betalar av på dina lån, låter bli att köpa den nyaste storbilds-TV, medan din granne inte betalar sina skulder utan köper iPhone, ny TV och nya bilar och regeringen betalar hans skuld och minskar den genom att använda dina skattepengar;
.. och om du fråntas möjligheten att försvara dig och inbillas att det gör dig säkrare.

Napoleon: "Ett land, en valuta, ett folk"

Napoleon är förebilden för EU-eliten, men hur populär är han egentligen? Han hade ju samma mål som Hitler, ett enat Europa under en diktator. Han var däremot inte ett monster, vilket framgår av en förträfflig bok av Herman Lindqvist.

En som sällat sig till Napoleondyrkarna är den borgerlige danske politikern Sören Pind, minister i den förra regeringen. Han skriver:

"Vi hör hemma i Europa. Det fanns en anledning till att vi valde Napoleon i stället för britterna, som utförde ett terrorbombardemang mot Köpenhamn och stal vår flotta. Det var för att vi var tvungna att inse att vi hörde till på den europeiska kontinenten."

Egendomlig argumentation. Britterna var rädda för att den stora danska flottan skulle falla i händerna på Napoleon. Danskarna valde inte Napoleon, de blev illa tvungna. Med resultatet att Danmark gick i konkurs och tvingades att ge bort tvillingriket Norge till ärkerivalen Sverige.

Napoleons specialitet var att hålla alla i okunnighet tills det var för sent att stoppa honom. EU-eliten stövlar på i samma fotspår. Det finns inte mycket kvar av vårt folkstyre, demokratin har blivit en kuliss.

Just nu har EU en stark man, kommissionens ordförande Barroso, och en halvstark, EU-rådets ordförande Rompuy. Bakom stängda dörrar smids planerna att slå ihop dessa två befattningar för att få en superstark ledare. De som inte gillar utvecklingen avfärdas som nationalister, populister, högerextremister, rasister och annat värre. En av dem som fått uppgiften att täppa till munnen på Europas folk är EU-kommissarien Cecilia Malmström.

Skjut budbäraren så blir allt bra

En liten notis i tidningen: Kvinna våldtagen av fem män. Det skedde i tio graders kyla utanför en pendeltågsstation i Stockholm. Brutala gruppvåldtäkter slås upp stort om de begås i Indien, men inte ett knyst om att Sverige ligger högst i Europas våldtäktsstatistik. Och jämfört med Indien är våldtäkter 30 gånger vanligare här, om man räknar antal fall per 100.000 invånare.

Svenska kvinnor befinner sig i fara men har fått order att blunda och hålla tyst. Smygislamisering och vardagsterrorism är förbjudna samtalsämnen. Den topptunga eliten använder rasismvapnet för att stoppa all diskussion om invandringens skuggsidor.

Som Storbritanniens ledare under andra världskriget Winston Churchill sa: "Framtidens fascister kommer naturligtvis att kalla sig anti-fascister." Vilket förklarar häxjakten på "de onda" Sverigedemokraterna som måste identifieras och elimineras. Skjut budbäraren så blir allt bra.

Absurdistan på väg mot nya djup: Om yttrandefrihetskommitténs slutbetänkande blir antaget i riksdagen får vi diktatur. Åklagare och polis får befogenheter att gå in och släcka ner bloggar som kritiserar riksdagens massinvandrings- och islamiseringspolitik.

Vad vet vi egentligen om asylsökarna? I förhållande till sin folkmängd tar Sverige emot oproportionerligt många om man jämför med andra länder i Europa. Migrationsverket massbehandlar asylärenden och naturligtvis slipper det igenom en och annan ful fisk. En viss vaksamhet anbefalles. Det är ingen hemlighet att många krigsförbrytare och terrorister har fått en fristad i vårt land.

14 januari 2013

"Tänk om dessa damer gick in i en moské - de skulle inte ha kommit ut levande"

Ironi över konstvärldens dubbla måttstockar när det gäller religionskritik:


Bild: Dan Park




Koranbränning brukar inte vara riskfritt, däremot att göra sig fånig över kristendomen. Utom för de tre unga kvinnor i den ryska rockgruppen Pussy Riot som nu sitter nu i fängelse, efter att ha framfört en protestsång mot Putins styre i Frälsarkatedralen i Moskva. Men Putins kyssar är knappast ortodoxt kristna. Vänd den andra kinden till, sa ju Jesus.
Som hämnd har bandets sympatisörer vandaliserat kristna symboler, bland annat fälldes ett jättestort träkors. En barbröstad kvinna höll i motorsågen.

Eftersom de kallar sig feminister borde Pussy Riot i stället uppträtt i en moské, där är ju bristen på feminism närmast akut. Den franske skådespelaren Gérard Depardieu: "Tänk om dessa damer gick in i en moské - de skulle inte ha kommit ut levande".
Hans uttalande ska naturligtvis inte ses som ett stöd för fängelsedomen. Men vänstervridna journalister tar chansen att rikta bort uppmärksamheten från sin omhuldade islam, den ska ju helst inte få dålig reklam. Det är riskfritt att smutskasta Depardieu, han lämnade ju det socialistiska Frankrike för att åtnjuta Rysslands plattskatt på 13 procent.

Ryskorna i Pussy Riot blandar ihop den ryska ortodoxa kyrkan med Putins styre. Uppenbart saknar de förståelse för att kvinnors rättigheter har sitt ursprung i 2000 år av kristen kultur. Inte heller den ukrainska feministgruppen Femen verkar ha begripit det, men vid flera tillfällen har de visat modet att protestera mot den verkliga kvinnoförtryckaren, islam:

   På tal om Domedagen

13 januari 2013

Obamas tal efter Newtown-massakern ...

...använt i en video mot abort



Tankeväckande!

Att gå från imperium till slum tar två generationer



Och det är inte bara i England det händer.

kickin' and screamin'

Den topptunga eliten använder rasismvapnet för att stoppa all diskussion om invandringens skuggsidor

"Er danskerne racis­ter?" är titeln på en bok som visar att den så kallade rasismforskningen lider av en ideologisk tvångströja. Per definition ska alla danskar göras till rasister eller potentiella sådana, och invandrare till offer. Vilket resulterar i gissningar, citatfusk och vårdslös faktaanvändning.

Ett praktexemplar är professor Thomas Hylland-Eriksen, han som uttalade att "den norska majoriteten ska dekonstrueras så att den aldrig kan resa sig igen". Kan det kallas för forskning?

Pia Kjærsgaard (Dansk Folkeparti) säger att boken visar det hon själv har sagt i årtionden: "Det är bra att forskare nu slår fast att alla dem som har påstått annat inte har rätt. Vi danskar har aldrig någonsin varit rasistiska."

12 januari 2013

När man tror att man sett och hört allt...

Politiker, främst Democrats, säger att vi omöjligen kan minska utgifterna - trots de mängder av exempel som finns vad gäller slöseri med statlig finansiering av de löjligaste projekt man kan tänka sig.


   National Endowment for the Arts finansierar ett nytt videospel gjort av Spelman College här i Atlanta. Spelet kallas "HERadventure" och går ut på att en svart, utomjordisk kvinna med superkrafter skickas till jorden för att bekämpa den globala uppvärmningen. Projektet är på väg att släppas ut på marknaden tack vare ett bidrag på $ 100.000 från Obama-administrationen.
Bidraget tillkännagavs förra året och man "fokuserar på en ung kvinnlig superhjälte som skickas till jorden för att rädda sin egen planet från förödelse på grund av klimatförändringar som orsakas av sociala frågor som påverkar kvinnor och flickor."

En super- kvinna från jordens systerplanet, kommer tillbaka till jorden för att undersöka vad det är som orsakar att hennes ursprungsplanet fryser och långsamt dör. HER upptäcker att "utstrålningen" runt jordens kvinnor minskar och det har en negativ påverkan på andra delar av universum. HER engagerar en kår av "superhjältar för utbildning" (de som spelar videospelet) att vidta meningsfulla åtgärder och erbjuda lösningar på frågor som negativ självkänsla, diskriminering, ätstörningar och depression, vilka orsakar att kvinnors aura minskar.

     Spelet kommer ut lagom till den 8 mars, vilket är Internationella Kvinnodagen

För varje dollar som amerikanska staten spenderar lånar man ungefär 40 cent, i stor utsträckning från andra nationer.

11 januari 2013

Vi har politiker på livstid

Alldeles för många människor är övertygade om att politik ska skötas av professionella politiker. Grundarna av den amerikanska konstitutionen försökte skapa regler för att undvika uppkomsten av yrkespolitiker, men det tog inte lång tid förrän de makthungriga lyckats kringgå deras regler.
 (se 12th amendment)

Att vara karriärpolitiker nu kräver att personen i fråga ägnar sig åt en ständig valkampanj - speciellt vad gäller presidentposten  och vice - och det är inte att förundras över när man beaktar den makt det ger och alla fördelar.
En federal politiker har tillgång till så gott som obegränsat med pengar och privilegier för eget bruk och när man väl är "ingift"  i etablissemanget är det bara döden eller pension som kan skilja dem åt.

De vill betraktas som "allmänhetens tjänare"  och ser som sin uppgift att favorisera och jämna vägen för de som bidragit till valkampanjerna. Det kan innebära pengar, speciella tillstånd som annars är svåra att få och jobb finansierade med skattemedel.
En politiker kan också sätta käppar i hjulet för vem som helst. Inte för att jag tror att alla gör det, men möjligheten finns som ett hot.

Tänk bara på alla som efter att ha uttalat sig kritiskt om "etablissemanget" (politbyrån?) plötsligt , som genom en tillfällighet, utsätts för IRS och revision.
Politiker behandlas som aristokrati av pressen och TV-media.

Det hävdas att därför att vi har rätt att rösta på senatorer och representativa har vi demokrati, vilket jag ifrågasätter.  Ett bättre sätt vore att utse de styrande genom lottdragning på samma sätt som man nu gör inför jury-rättegångar.

All myndiga, ostraffade amerikanska medborgare skulle ha skyldighet att tjänstgöra under en (1) period på någon av de poster som nu tillsätts genom val. Lönen och pensionsvillkoren ska vara densamma som från det jobb denne person tar tjänstledigt från.
Presidentposten utses också genom lottdragning. 
Vi skulle alldeles säkert få politiker med samma intelligensnivå som nu och säkert också lika ärliga. Vi skulle slippa alla dessa otroligt tjatiga och slösaktiga valkampanjer och lobbygrupper och det skulle bli en sann representation av det amerikanska folket.

Ser ni några nackdelar?

(bilden föreställer lotterivinnare)

Journalisterna agerade som svultna rovdjur

Ulf Nilson är känd för sina kontroversiella krönikor i Expressen och att hans medverkan i Dispatch International skulle väcka uppseende, det förstod chefredaktören Ingrid Carlqvist. Men det fullständiga jordskred av indignation och ilska som Nilsons medverkan i tidningens första nummer genererade, framförallt på Twitter, hade hon inte räknat med.

– Reaktionerna var tudelade. Många var glada och skrev uppskattande om Ulf Nilson, att han än en gång visat sig orädd och inte lät sig skrämmas av etablissemanget. Men journalistkollegerna uppförde sig som svultna rovdjur. De kastade sig över Ulf Nilson och slet honom i stycken, säger Carlqvist.

Och nu hände det som verkligen chockade Ingrid Carlqvist. Ett par timmar efter att drevet gått igång, meddelade Ulf Nilson via TT Spektra att krönikan var ett misstag – han visste inte vilken typ av tidning Dispatch International var. För övrigt var krönikan ändå en engångsföreteelse, menade Nilson. Båda påståendena är rent lögnaktiga, enligt Ingrid Carlqvist.

– Jag har mejl redan från i höstas, som visar vår överenskommelse att han, på egen begäran, skulle skriva två krönikor i månaden. Där framgår också att han läst tidningen på nätet och tyckte att den var ”spännande”, säger hon.

Ulf Nilsons agerande kom därför som en enorm besvikelse. Hade det rört sig om en ung, orutinerad journalist hade reträtten varit mer förståelig, menar Carlqvist, men nu handlar det om en mycket garvad reporter – Ulf Nilson fyller 80 år i år och är inte i någon känd beroendeställning.

    Ulf Nilsons Dispatch-krönika startade Twitterdrev

10 januari 2013

Simsala Bim Obama

Så här kan USA lösa finanskrisen:

Regeringen kan inte trycka pengar för att betala av på skulden; det är Fed's jobb att göra det,  men inget hindrar dem tydligen från att prägla mynt. Platina är den enda metall som duger och förslaget är att man gör ett mynt värt en trillion och deponerar det i USAs Finansdepartements konto och simsalabim,  skuldproblemet är löst.

Men varför bara ett mynt? Varför inte göra 16 stycken och betala av hela skulden?

Paul Krugman och andra geniala ekonomer borde kunna övertyga oss om att det är en fantastisk idé och Obama går till historien som den förste president som fullständigt eliminerar alla skulder.

Malaysia: Ordet "Allah" tabu för icke-muslimer

Sultanen i den malaysiska delstaten Selangor har förbjudit icke-muslimer i regionen att använda ordet "Allah". Han betecknar gudsnamnet som "heligt" och reserverat för de som bekänner sig islam. Drygt hälften av befolkningen är muslimer.

Tvisten har pågått i ett par år. Den muslimska elakheten är att det inte finns något annat ord för Gud än Allah. Bibeln kan alltså inte översättas till lokala språk. 

Här i väst går det däremot för sig att översätta. Koranens "Allah" blir "Gud". Det är dumt eftersom båda gudsnamnen till skillnad från malaysiska finns på våra språk, och båda har bestämda betydelser. Dumt är förresten ett allt för milt ord. Muslimer och deras medlöpare vill gärna sudda ut gränserna mellan de goda och de onda makterna. Allah är raka motsatsen till Bibelns gud.

Allah är Muhammeds ställföreträdare och inte tvärtom. När Muhammed säger att en man får ha fyra fruar (sura 4:3), men att Allah meddelat att profeten får ha ännu fler (sura 33:50), är det tydligt att Allah är Muhammeds alter ego, hans andra jag. Utan tvivel något helt annat än den judiskt-kristna gudsbegreppet.

De tio budorden används inte allmänt inom islam och Muhammed kränkte de flesta av dem. Någon gyllene regel finns inte heller. Inget tal om att behandla andra som man själv vill bli behandlad. Okunskapen om kristendomen är stor nuförtiden, så det är lätt att tuta i folk att kristendom är lika stygg som islam.

Våld, jihad och terror är knutet till islams doktrin. Det är något som vår styrande elit förnekar, samtidigt som de propagerar för att vi ska förebrå oss själva. Vi ska bete oss som misshandelsoffer som inte vågar säga ifrån utan vänder vreden mot sig själva. Vi ska hjärntvättas med att vi har en kollektiv skuld för historiska synder som kolonialismen och Förintelsen. Det är därför TV år ut och år in visar program om Hitler.

09 januari 2013

Alex Jones skjuter från höften, utan ljuddämpare



Polisens uppgift är inte att vara tolerant och empatisk. Polisens uppgift är att beskydda folk...

I Danmark har man anställt en islamist som representant för ordningsmakten. Asmaa Abdol-Hamid har fått jobb som "brobyggare" mellan invandrare och polis. Här håller hon föredrag om "profeten" Muhammed som rollmodell för unga muslimer‏:


   Asmaa Abdol-Hamid -
Tips Ole G.


Eftersom Muhammed hade så dåliga egenskaper (kvinnoförtryckande, rovgirig, blodtörstig och makthungrig) är det fel att låta en troende muslim vara polis. Det är som att sätta räven att vakta hönsen. Den troende måste ju ha Muhammed som förebild.


   

08 januari 2013

Manipulera och Indoktrinera

Samhällets lagar och den mänskliga naturen är sådana att socialism kan endast  uppnås genom en viss sekvens av åtgärder och manipulationer. Det enda sättet att uppnå materiell jämlikhet till exempel är att konfiskera någons egendom och ge den till andra. Det kräver en centraliserad mekanism av tvång, omfördelning och kontroll. Ett sådant system ger extraordinär korrumperad makt till en liten central elit, samtidigt som det gör resten av medborgarna till en lydig, inställsam hjord.
Spelet kallas Manipulerade och Indoktrinerade Sinnen och har existerats alltsedan Kain och Abels tid men det utvecklades till en konstart under 1900-talet,  med uppkomsten av totalitära regimer, beväpnade med statskontrollerad utbildning, underhållning och media.

Socialismen handlar inte bara om att ta våra pengar, den handlar också om att vi ska lovorda de människor som tar dem och se dem som våra räddare. Det förväntas att vi ska vara nöjda när vi rånas på möjligheter, talanger och framgång. Vi måste hålla med om att "du byggde inte det."

Det måste vara en allmän samstämmighet om att smulorna vi får tillbaka från regeringen är ett tecken på omsorg och frikostighet - inte en ynklig del av våra faktiska inkomster.

Att skapa och upprätthålla en sådan illusion i stor skala kräver deltagande av media, utbildning och underhållnings-industrier under en samordnad och långsiktig propagandakampanj.

När illusionen når sin höjdpunkt är de som drabbats immuna mot fakta, siffror eller rationella argument. Att konfrontera dem med logik kommer bara att orsaka mer förbittring, utskällning och ibland våld.
Den lilla illusions-spel som Obama driver under namnet "skattesänkningar för medelklassen" är en del av det större spelet; det innehåller alla ovannämnda faktorer.

Spelet har roller för alla, från topp till botten. Allt eftersom de bästa spelarna får oinskränkt makt, drogas de som är nedanför av en illusion av säkerhet och välbefinnande.
Detta kan pågå så länge som det finns tillräckligt produktiva skattebetalare som stöder systemet.  Men när de också fastnar i illusionsgiftet och slutar arbeta eller när systemet får slut på resurser, kan vi förvänta oss skräckinjagande, olidliga abstinensproblem av episka proportioner.

Hela artikeln här

Fullständigt ofattbart

Biografen i Aurora där James Holmes sköt 12 personer har varit stängd sedan den hemska händelsen, men nu planerar man att öppna igen och göra det till en stor händelse. En stor Grand Opening där man bjuder in familjemedlemmar till alla de som dödades!


Är de inte riktigt kloka !!!

Guldsmed blev angripen med automatvapen och "religiösa" stridsrop

"Det klirrar av glas och man hör skottserier och ropet Allahu Akbar. Det är inte från Mellanöstern, men utanför ett köpcentrum i den svenska staden Södertälje.
Rånet av guldsmedsbutiken hände bara några hundra meter från polisstationen. Därför var civila poliser snabbt på plats. Den här gången satte polisen hårt mot hårt."

En av rånarna bär smeknamnet "Mördaren", ett namn som avslöjar ett samhälle där laglöshet har blivit en dygd. Han anses vara en av de som lig­ger bakom mordet på en fot­boll­stränare i Södertälje för ett par år sedan.

Mannen som sköts av polisen och sedan överkörd av rånarnas bil, kallas "Outsidern". Han hade varit bästa vän med den mördade fot­boll­stränaren. Egendomligt att han var med, men liksom det är med terrorism är det svårt att begripa vad som pågår i de kriminella miljöerna.

Militanta islamister rekryterar från kriminella grupper. Att leva i utanförskap i områden där svensk lag inte gäller, får en islamistisk betydelse.

"Att en fotbollstränare kan mördas och de misstänkta går runt och få 'cred' för att ha begått mordet och inte åka fast, säger en hel del. Södertälje-rånet berättar historien om en samhällsmakt som har förlorat överblicken. Pressens fragmentariska bitar berättar snarare om allt som pressen inte vet om dessa miljöer. Detsamma gäller dem som rekryteras till militanta islamist-miljöer och drar till Syrien."

   Document.no