24 januari 2013

Gör som vi säger, annars...?

Bilden visar en demonstration mot Restaurant Vejlegården i Jylland. Vreden var stor över att krögaren Amin Skov hade tecknat en överenskommelse med Krifa, Kristelig Fagforening, i stället för med 3F, Danmarks största fackförening.

Det senaste halvåret har restaurangen utsatts för en hårdhänt facklig blockad från 3F, en konflikt som utlöst dödshot mot krögaren. Flera av fackbossarna i 3F har anknytning till det kommunistiska partiet Enhedslisten och dess stödtrupper.

Saken eskalerade den 21 december förra året då det uppstod en brand på Vejlegården, och krögaren Amin Skov blev inlagd på sjukhus med rökförgiftning. Med tanke på fackföreningens barska metoder kunde man i förstone misstänka att den på något sätt var inblandad. Amin Skov var inte bara rökförgiftad, han hade också blåmärken efter misshandel.

Polisen trodde dock inte på att han slagits medvetslös innan branden, utan arresterade honom på grund av olika indicier, bland annat fanns det stänk av bensin på hans kläder. Bevisen räckte dock inte så han släpptes fri.

På danska Uriasposten läste jag ett inlägg om fackföreningars maffiametoder, som jag blev ganska chockad över. I Sverige har det funnits några exempel men knappast så våldsamma:

Kommunistisk fackförening organiserar vandalism och våld mot konkurrenter - som sällan leder till fällande domar

Fackligt organiserade ställningsbyggare i Köpenhamn och Århus har under 20 år med hårda metoder uppnått nästan total kontroll över marknaden för uppsättning av byggnadsställningar i de två städerna. Historien visar att de som vägrar att underkuvas av de lokala fackliga klubbarna, ofta blir blir slagna för att veta sin plats. Det fick en byggmästare känna på sin egen kropp.

Sex män attackerade honom i fullt dagsljus i Frederiksberg i Köpenhamn. De vred runt hans armar, slog medknytnävar och sparkade honom i skrevet, medan cirka 100 andra rev byggnadsställningen, där hans team arbetade.

"Det var tur att han inte dog. Läkarna berättade för mig att det var bara för att han var så tjock att hans mjälte inte sprack", säger sonen, som idag har tagit över murarfirman efter sin far.

Endast två av 60 kända fall av nattliga rivningar av byggnadsställningar resulterade i fällande dom.

Vid Brabrand kyrka nära Århus revs en byggnadsställning år 2011. Ordförande i Aarhus Stilladsklub, fackföreningen dit Brabrand "tillhör", förklarade händelsen på följande sätt till TV2 Östjylland: "Vi var ute för att demonstrera i morse, och jag kunde inte hindra mina medlemmar att klättra upp och plocka ner toppen av byggnadsställningen, eftersom de var så frustrerade."

Byggmästaren som hade beställt ställningen, var rasande. Han ställde upp sig för öppen TV-skärm och talade om maffiametoder. Samma natt på hans annars mycket fredliga adress, blev alla rutorna i hans bil krossade. Fallet blev aldrig löst.

Ledarfigurerna i Stilladsarbejdernes Landsforbund är organiserade i kommunistiska partier och vänsterradikala organisationer.

1 Kommentarer:

Knute sa...

Politikernes tilvandrede racister i aktion

Udvekslingseleven, Nick Townsell fra USA, fik en chokerende oplevelse i bus 6A på vej mod Nørreport Station i København. Fire drenge af anden etnisk herkomst end dansk omringede den 20-årige amerikaner [kinesisk] og endte med at overdynge ham med slag og spark. Imens så Nick Townsells medpassagerer passivt til.

http://snaphanen.dk/2013/01/25/politikernes-indvandrede-racister-i-aktion/

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.