06 januari 2013

Kriget mot terrorism har inget slut

Jeh Johnson, chefsjurist vi Pentagon, sade innan han avgick att Kriget mot Terrorism måste komma till ett slut.

"US. militär har kämpat mot al-Qaida i 12 år. Det kommer till en punkt där så många av ledarna  och sympatisörerna av al-Qaida och dess närstående har dödats eller fångats, att gruppen inte längre kan försöka eller starta en strategisk attack mot USA. Al -Qaida kommer att effektivt ha förstörts."

Det ligger emellertid i administrationens intresse att kriget ska fortgå. Det ger dem möjlighet att bit för bit göra Konstitutionen fullständigt tandlös. Genom att fortsätta ett ändlöst krig är det enkelt att förmå amerikanen att ge upp alla sina rättigheter och frihet. Det är den inneboende ändlösheten av detta så kallade "krig" som är dess mest korrumperande och hotfulla attribut.Den politik som antagits av Obama-administrationen under de senaste åren,  lämnar ingen tvekan om att de accelererar  i stället för att avveckla hela krigsapparaten,  som obevekligt har stärkts under det senaste decenniet.  I namn av kriget mot terrorismen,  har den nuvarande presidenten försvagat lagen om Miranda ( en arresterad blir upplyst om sina rättigheter)  bestämt ett nytt system med obegränsat frihetsberövande på amerikansk mark, planerat att flytta Guantanamo till Illinois, ökat sekretessen, skapat förtryck och frihetsbegränsningar vid fånglägret,  skapat en ny teori om vilka befogenheter en president har när det gäller mord på amerikanska medborgare,  förnyat Bush / Cheneys lag om avlyssning av privatpersoner under ytterligare fem år, samt förnyat Patriot Act och  undertecknat en lag om nya restriktioner för att kunna hålla fångar inlåsta på obestämd tid.

Enbart den här veckan, fastslog en federal domare att Obama-administrationen inte behöver svara på New York Times och ACLU: s begäran att offentliggöra regeringens grunder för varför presidenten anser att han kan mörda amerikanska medborgare utan korrekt juridiskt förfarande.
Även när hon erkände hur pervers hennes egen dom var - "Alice i Underlandet- karaktären går inte förlorad för mig" och det innebär "en veritabel Catch-22" - förklarade den federala domaren  att federala domstolar har konstruerat en skyddande sköld runt den amerikanska regeringen i namn av terrorism, vilket ger den en oinskränkt licens att bryta mot de mest grundläggande mänskliga rättigheterna.

Varför skulle någon i den amerikanska regeringen eller de som drar ekonomisk fördel av denna bluff -bonanza av makt och vinst, vilja sätta stopp för det som kallas "kriget mot terrorismen?  Johnson har rätt i att det måste bli ett slut på detta krig omedelbart och underlåtenhet att stoppa laglöst dödande och fängslande och att invadera och bomba, blir moraliskt oförsvarbar och historiskt oförlåtligt.

Men tanken att den amerikanska regeringen ens överväger att sätta stopp för något av detta är en önskedröm, och att tron att de ens vill är enbart fantasi. De förbereder sig för mer ändlösa krig.
Deras handlingar underblåser kriget och de fortsätter att skörda otaliga fördelar genom att kriget fortsätter. Bara mycket kraftfulla krav från medborgarna kan få ett slut på allt detta.

Detta är bara ett kort utdrag. Läs hela artikeln här.

10 Kommentarer:

Knute sa...

Obama vill avväpna det amerikanska folket genom att kringgå vapenlobbyn. När det en dag blir uppenbart att det sitter en islamist på tronen har de inget att sätta emot.

Benghazi avslöjade Obamas dubbelspel, utåt bekämpar han al-Qaida men i verkligheten har han ingått en allians med dem. Staden Benghazi i Libyen är smuggelbas för vapen till al-Qaida i Syrien. Men uppenbart gick det inte att muta al-Qaida med att ge dem vapen, de gick ändå till attack mot ambassaden. Obama kunde ha räddat de amerikanska diplomaterna men offrade dem för att sanningen inte skulle komma fram.

Balder sa...

Glimrende artikel.

Jeg vil dog lige kommentere noget sprogligt.

Er Fredrik Reinfeldt leder af den svenske "administration", eller er han leder af den svenske regering?!

Det der "administration" er da en uskøn og mærkelig nyskabelse indenfor skandinaviske sprog. Gad vide hvornår de er begyndt at bruge dette ord i Amerika, og hvorfor...

Hvis man endelig skal bruge et fremmedord, så passer det nok bedre med "politiburo".

Knute sa...

Muslimska Brödraskapet fick miljarder av Obama

Egypt’s Muslim Brotherhood has been accused of taking 10 billion Egyptian pounds (U.S. $1.5 billion) from the American government, according to claims by Egyptian lawyers.

The complaint noted that Mitt Romney, the Republican candidate for the recent U.S. presidential election, had said that $1.5 billion was given to support Egypt's Brotherhood by the Obama administration.

In addition, the lawyers accused the Muslim Brotherhood of having armed mercenaries or a “third party,” who have instigated violence during and after the revolutionary uprising in the country.

The armed mercenaries are trained in the desert, which lies between the city of Alexandria and Marsa Matrouh in Egypt, the lawyers alleged.

http://english.alarabiya.net/articles/2013/01/04/258553.html

http://vladtepesblog.com/?p=58062

Knute sa...

People are afraid to face the facts, if they accept the fact that 1) Obama is a Moslem and has been since childhood, 2) that he was raised by communists be a communist and to hate the US. If they accept those facts they will then have to accept the fact that Obama is working hard to destroy the US.

Most people are so deep in the “It can’t happen here” syndrome that it will take a major disaster to wake them up, and no 9/11/01 wasn’t big enough.

http://vladtepesblog.com/?p=58005&cpage=1#comment-76506

HeadWar sa...

Sverige är på väg åt samma håll, men här har vi ju ett mera uppenbart fascistiskt parti i spetsen för de anti-muslimska strömningarna, förhoppningsvis kan det få folk att stanna upp och tänka efter, innan islam används som ursäkt för att helt eliminera vår frihet.

Knute sa...

Så om man blundar och håller tyst om islamisering och terrorism, då skulle staten låta bli att inskränka vår frihet? Skjut budbäraren så blir allt bra.

Den vidriga hatkampanjen mot Sverigedemokraterna är ett bevis på Sveriges katastrofala brist på demokrati. Men folk börjar fatta att det inte är "extremt" att vara skeptisk mot islam och massinvandring. Och numera är SD det enda EU-kritiska partiet. Efter EU:s förvandling till EUSSR är det ju arabisk vår i luften för vänstern och miljöpartisterna.

Som Storbritanniens ledare under andra världskriget Winston Churchill sa: "Framtidens fascister kommer naturligtvis att kalla sig anti-fascister." Därför denna häxjakt på "de onda" som måste identifieras och elimineras.

HeadWar sa...

Jag är betydligt mer oroad av att man försöker använda "islamiseringen" och den i Sverige extremt begränsade terrorismen som ursäkter för att rasera vårt fina svenska samhälle, än jag är för att islamiseringen och terrorismen skulle ha några större konsekvenser.

Det finns självklart rötägg, men alla de muslimer jag känner personligen är mycket trevliga att umgås med, och trivs bra med det samhälle vi har, och verkar inte vara ett dugg intresserade av lagar baserade på religion. Ganska mycket som de flesta kristna jag känner, faktiskt.

HeadWar sa...

Och på tal om fascister och häxjakt, du märker inga sådana tendenser hos SD? Ingen gemensam fiende, identifierad genom till exempel en religion, som uppmålas som "de onda", och som måste elimineras?

Knute sa...

En liten notis i tidningen: Kvinna våldtagen av fem män. Det skedde i tio graders kyla utanför en pendeltågsstation i Stockholm. Brutala gruppvåldtäkter slås upp stort om de begås i Indien, men inte ett knyst om att Sverige ligger högst i Europas våldtäktsstatistik. Och jämfört med Indien är våldtäkter 30 gånger vanligare, om man räknar antal fall per 100.000 invånare.

http://snaphanen.dk/2013/01/12/enhver-muslim-deler-hans-meninger/

Svenska kvinnor befinner sig i fara men har fått order att blunda och hålla tyst. Islamisering och vardagsterrorism är förbjudna samtalsämnen. Den topptunga eliten använder rasismvapnet för att stoppa all diskussion om invandringens skuggsidor.

http://everykindapeople.blogspot.se/2013/01/ny-bok-avslojar-rasismforskning-som-ren.html

HeadWar sa...

I Indien vågar kvinnorna inte anmäla våldtäkter, eftersom de är rädda för att bli våldtagna igen, av polisen.

Jag misstänker att det är de anmälda våldtäkterna som är 30 gånger vanligare, inte de faktiska.

Och att Sverige ligger högst i Europa beror snarare på annorlunda definitioner och statistikhantering än på invandring.

http://www.bra.se/bra/bra-in-english/home/news-from-bra/archive/news/2011-01-18-how-common-is-rape-in-sweden-compared-to-other-european-countries.html

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.