08 januari 2013

Guldsmed blev angripen med automatvapen och "religiösa" stridsrop

"Det klirrar av glas och man hör skottserier och ropet Allahu Akbar. Det är inte från Mellanöstern, men utanför ett köpcentrum i den svenska staden Södertälje.
Rånet av guldsmedsbutiken hände bara några hundra meter från polisstationen. Därför var civila poliser snabbt på plats. Den här gången satte polisen hårt mot hårt."

En av rånarna bär smeknamnet "Mördaren", ett namn som avslöjar ett samhälle där laglöshet har blivit en dygd. Han anses vara en av de som lig­ger bakom mordet på en fot­boll­stränare i Södertälje för ett par år sedan.

Mannen som sköts av polisen och sedan överkörd av rånarnas bil, kallas "Outsidern". Han hade varit bästa vän med den mördade fot­boll­stränaren. Egendomligt att han var med, men liksom det är med terrorism är det svårt att begripa vad som pågår i de kriminella miljöerna.

Militanta islamister rekryterar från kriminella grupper. Att leva i utanförskap i områden där svensk lag inte gäller, får en islamistisk betydelse.

"Att en fotbollstränare kan mördas och de misstänkta går runt och få 'cred' för att ha begått mordet och inte åka fast, säger en hel del. Södertälje-rånet berättar historien om en samhällsmakt som har förlorat överblicken. Pressens fragmentariska bitar berättar snarare om allt som pressen inte vet om dessa miljöer. Detsamma gäller dem som rekryteras till militanta islamist-miljöer och drar till Syrien."

   Document.no

8 Kommentarer:

Knute sa...

Den norska politiskt überkorrekta sosseregeringen är säkert sur över att den svenska polisen skottskadade en man i Södertälje, han hade ju tidigare bott en tid i Norge. Regeringen vägrar envist att ge efter för det norska polisfackets krav på att beväpna polisen.

Knute sa...

Media ojar sig över mannen som blev skjuten i huvudet men struntar i att guldsmedens liv är slagit i spillror. Rånarna kom undan med guldet.

Anonym sa...

jag hoppas den skjutglade Polisen som sköt rånaren i huvudet åker dit för grovt vållande till annans död, jag anser att han är en amatör och inte ska vara Polis.

Knute sa...

Ja, var det inte synd att skjuta honom i huvudet där han stod med Kalashnikoven – och pekade med den mot polisen mitt i en stad med massor av civila handlande, som inte hade hunnit komma iväg.

Det var ett fantastiskt skott av polisen med pistol på 25 meters avstånd. Att han överhuvudtaget träffade någon kroppsdel.

http://www.uriasposten.net/archives/43992#comment-1348118

Anonym sa...

Det är mycket mer bakom den här historien. Den snart döde tjugosexåringen hade deklarerat nollinkomst men köpt bilar för bortåt o,7 miljoner. Nu hade han skönstaxerats och drabbats av ett krav från skatteverket på 0,21M. Vapnet var en plastreplika och gick inte att skjuta med. Guldsmeden hade en löjligt låg omsättning men var högt försäkrad. Bytet verkar vara borta och skall ha innehållit många "inlämnade kunduppdragsjobb". Sådant får en att tro att det hela mindre var ett rån och mera ett upplägg för försäkringsbedrägeri? Hur som helst så får Svenne som vanligt betala den dryga notan!

Ann-Marie sa...

26-åringen är numera död, skönt att skattebetalarna inte behöver betala mer för det eländet. Vill man inte bli skjuten av polisen så får man hålla sig inom lagens råmärken. Så enkelt är det bara.....
Och polisen gjorde bara sitt jobb.

Anonym sa...

Anonym sa... "Hur som helst så får Svenne som vanligt betala den dryga notan!"

Innebär det att jag (en arbetande och skattebetalande svartskalle) betalar inte?

Ranko Pop

Anonym sa...

Skattebetalande svartskallen, Du måste väll ändå åxå se att vi har problem med kriminella invandrar gäng, Det är helt enkelt över representerat med kriminella som är utlandsfödda, Det innebär ju inte att det finns bra och rejäla skattebetalande invandrare åxå givetvis, man borde ha 10 års prövotid, spottar dom på gatan så ut ur landet med dom..
Och nej är inte rasist men realist.
Anonym Nr4

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.