28 februari 2013

Amerikanen börjar fatta vad som är vettigt vad gäller klimatförändringar

         

En global undersökning i industrialiserade länder men också i utvecklingsländer, visar att allmänhetens oro över miljöfrågor, inklusive klimatförändringar har rasat till den lägsta nivå den varit på under de senaste 20 åren. Färre människor anser nu frågor som CO2-utsläpp, luft-och vattenföroreningar, minskning av djurarter  och vattenbrist som "mycket allvarliga". Undersökningen utfördes bland  22.812 personer i 22 länder, däribland Storbritannien och USA ..
Tre år efter att man trodde att filmen “An Inconvenient Truth” skulle ändra allt, visar det sig att så blev det inte. En aktuell undersökning gjord av Pew tyder på att Al Gore förmodligen påverkade hollywood-kändisar mer än den allmänna opinionen.

Man frågar sig varför alla dessa försök till hjärntvätt inte har påverkat amerikanen mer. Efter att ha blivit itutade att klimatforskningen kräver att vi i grunden förändrar vårt sätt att leva, har många amerikaner inte överraskande dragit slutsatsen, att problemet inte har att göra med deras livsstil, utan med lögnaktiga sk. vetenskapsmän. Vetenskapsmän som gjort utfästelser som går långt utöver vad etablerad vetenskap kan fastslå och trissat upp de mest ödesdigra scenarier och mest extrema studier.
Undersökningarna visar att trenden mot ökande skepsis vad gäller klimatforskning och en minskande oro för växthuseffekten inträdde redan före finanskrisen.

Amerikaner i allmänhet är  kanske inte så insatta i vetenskap,  men de kommer inte att låta sig påtvingas apokalyptiska visioner om vår planets framtid - eller radikalt ändra sitt sätt att leva  bara för att miljöaktivister eller politiserade "klimatforskare" påstår att de måste och de har vanligtvis mindre tilltro till "expertutlåtanden" än vad kändisar har.  De som gett sig tid att i detalj sätta sig in i debatten om klimatförändringar, är inte heller alarmerade och ser inte koldioxid som en drivande faktor i relation till temperatur.

Forskare har överdrivit hotet och det är lätt upptäckt, även av av de personer som inte är speciellt intresserade. Företag och lobbyister som drivit frågan för att tillskansa sig subventioner och andra lagstadgade fördelar har också genomskådats av den genomsnittlige amerikanen.

När människor förstår detta, är de naturligtvis skeptiska inför åtgärder som slösar bort deras personliga förmögenhet på statliga omfördelningar av resurser och de ser konsekvenserna av snedfördelning och orättvisor.

De flesta av oss är mer än villiga att vidta åtgärder som är vettiga, som att vara effektiv när det gäller energianvändning. De flesta är inte intresserade av de aktuella åtgärder som föreslås av politiker, eftersom de är ineffektiva, slösaktiga, och leder till korruption.

2 Kommentarer:

Knute sa...

Den obekväma sanningen: Global (om den fanns) uppvärmning skulle rädda livet på tusentals britter varje år

No one seems upset that in modern Britain, old people are freezing to death as hidden taxes make fuel more expensive

http://hodja.wordpress.com/2013/04/01/den-ubekvemme-sandhed-global-hvis-den-fandtes-opvarmning-ville-redde-livet-for-10-000-vis-af-briter/

Knute sa...

Köpenhamns universitet utbildar klimat-propagandister:

- Med uddannelsen vil vi blande videnskab, antropologi, samfundsøkonomi og samfundsfag. Grunden til det er, at vi ved, at klimaforandringer ikke blot har betydning for naturen, men også for os som mennesker.

http://monokultur.dk/?p=10071

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.