06 februari 2013

Muslimfientlig eller bara islamkritisk?

Den modige förkämpen för yttrandefrihet Lars Hedegaard blev igår utsatt för ett mordförsök. En man trängde in i hans hem i Köpenhamn och försökte skjuta honom. Skottet missade och Hedegaard slog pistolen ur hans hand. Mannen som var förklädd till postbud sprang därifrån. Spåren leder till Sverige, en bas för muslimska jihadkrigare som flera gånger försökt mörda danska islamkritiker.

Svenska medier och politiker vågar inte ta avstånd från attentatet, här är det ju tabu att ifrågasätta den muslimska massinvandringen. Och självaste statsministern uttalade ju på tal om ett mordförsök på en sverigedemokrat i Malmö för ett par år sedan, "man ska inte bli förvånad när sådant händer".

Hedegaards ärende har aldrig varit att uttala sig om muslimer, men att beskriva och kritisera islam. Muslimer är offer för en sjuk politisk ideologi som mer liknar nazism och kommunism än den liknar religion. Han säger ju bara sanningen om alla 'heders'morden, om steningarna, om Koranens förakt för kvinnan, om islams reducering av kvinnor till andra klassens människor. Men elaka journalister i Sveriges Television, Dagens Nyheter, Expressen, Aftonbladet generaliserar och kallar honom "muslimfientlig" när de rapporterar om mordförsöket på honom och beklagar att de i enskilda fall råkat använda etiketten "islamkritisk".

Vem är fientlig egentligen? Det är väl de radikala muslimer som vill se honom död. Och journalister som försöker tuta i oss att islam är en fredlig och ofarlig ideologi. Den som inte håller med om det får skylla sig själv. På 1930-talet sa de samma sak om nazismen.

De svenska politikerna nöjer sig med att vara knäpptysta. De är väl rädda för att något postbud från al-Qaida eller Afa (”anti”-fascistisk aktion) ska ringa på deras dörr, om de skulle öppna munnen och säga att attentatet var ett angrepp på yttrandefriheten. Fega uslingar betalda med arabiska oljepenningar klamrar de sig fast vid makten till den dag islamisterna tar över och kastar dem på historiens soptipp.

 Lars Hedegaard är ordförande för danska Trykkefrihedsselskabet och tillsammans med Ingrid Carlqvist initiativtagare till tidningen Dispatch International.

9 Kommentarer:

Anonym sa...

Ja - våra journalister vill förminska händelsen, ge den en förklaring typ "självförskyllt"
och så vill de helst inte kommentera mer.
Mats (Malmo)

Berit sa...


Trykkefrihetsselskapet påstår att islam är ett allvarligt hot mot yttrandefriheten. Ett mordförsök som detta bevisar verkligen att de har rätt och gör det inte bara till ett påstående utan en verklighet som inte går att bortförklara.
Det verkligt skamliga i allt detta är bristen på engagemang hos journalister och politiker.
Visst, vi får vara tacksamma att Helle Thorning-Schmidt fördömde händelsen, men var är försvaret för Hedegaard bland hans landsmän och Västvärldens befolkning över lag? Hedegaard driver denna kamp i stort sett ensam vilket är upprörande.
Jag har för mig att han utsatts för en attack tidigare också.

"Man kallar det Tolerans, men i helvetet heter det Hopplöshet - den synd som inte tror på någonting, inte bryr sig om någonting, inte vill veta någonting, inte lägger sig i någonting, inte gläder sig åt någonting, inte hatar någonting, inte finner mening med någonting, inte lever för ingenting och förblir vid liv eftersom det inte finns något att dö för."
Dorothy Sayers, Br. novelist

Anonym sa...

Berit !
Det blir lite löjligt med PK-journalisternas tjat om att t.ex. Avpixlats redaktion är hemlig och inte vill träda fram i offentligheten. Och att detta då skulle visa att denna redaktion inte tar sitt "journalistiska ansvar" till skillnad från alla PK-redaktioner. En sådan här händelse (och flera andra liknande) visar ju att de gjort en riktig bedömning eftersom Islam sedan 1400 år alltid använt lönnmordet som sitt viktigaste politiska vapen. Det märkliga är dock att PK-redaktionerna inte känner något "ansvar" för att försvara åsikts- och tryckfriheten.
/SB

Knute sa...

Ett dygn efter attentatet: Hedegaard-spår leder till Sverige

http://www.bt.dk/krimi/et-doegn-efter-attentatet-hedegaard-spor-foerer-til-sverige

Knute sa...

Hedegaard rasande efter mordförsöket: Vi har mångkulturalism med besked.

http://varstundisverige.blogspot.se/2013/02/hedeggard-rasande-sverige-sjunker-som.html

Knute sa...

Anstændighedens fortrop lagde Lars Hedegaards privatadresse online på anonym hadeblog.

http://www.uriasposten.net/archives/44856

Knute sa...

Den snabbt pågående massinvandringen av ett proletariat från tredje världen har skapat ett samhälle där systemkritiker riskerar att bli mördade. Det var väl inte det utopisterna hade föreställt sig med det mångkulturella samhället, men det är så den grymma verkligheten ser ut.

Det som nu sker är resultatet av en politik som har förts i en hel mansålder. De har förvandlat en nation, ett rättssamhälle, till ett invandrarland där den starke har makten.

http://www.d-intl.com/forfarligt-att-man-nu-kan-bli-dodad-for-sina-asikter/

Knute sa...

Känd TV-imam torterade ihjäl dotter - bötfälldes...

Vad var det nu Lars Hedegaard sa för hemska sanningar om islam ?

http://jihadimalmo.blogspot.se/2013/02/kand-tv-imam-torterade-ihjal-dotter.html

Knute sa...

Reality check för Katarina Mazetti:

“Vi tycker det är fascinerande att du anser dig vara en bättre kriminaltekniker än danska polisen. Kulhålet, patronhylsan, videofilmen på den flyende gärningsmannen och de många vittnen som sett mannen i den röda postjackan har åtminstone fått danska säkerhetspolisen PET att se mycket allvarligt på mordförsöket mot Lars Hedegaard. Men, men – som man känner sig själv känner man andra. Du kanske själv brukar kraftigt överdriva det du är med om och förutsätter att andra gör detsamma?

Vi på Dispatch International offrar vår egen säkerhet för att få behålla vårt demokratiska styrelseskick och för alla svenskars rätt att fritt få uttrycka en åsikt – vad gör du? Sprider ondsinta rykten och sitter sedan och lipar över att du blir utsatt för näthat.”

http://www.journalisten.se/debatt/reality-check-katarina-mazetti

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.