01 februari 2013

"Oväntat"

Så här säger Reuters:

USAs ekonomi krympte oväntat under fjärde kvartalet, - en nedgång för första gången sedan lågkonjunkturen avslutades för mer än tre år sedan, när företag minskade sin lagerhållning och de offentliga utgifterna minskade.
Det var det sämsta resultatet sedan andra kvartalet 2009 och visar att ekonomin under nya året startar långsamt. Ekonomer tillfrågade av Reuters hade förväntat sig att BNP skulle stiga  1,1 procent och ingen hade förutspått en nedgång.
Men ekonomer säger att det finns ingen anledning till panik.

Man bör också komma ihåg att fjärde kvarteret innefattar Thanksgiving och julen - den tid som småföretagare och återförsäljare ser som sin bästa tid. Den period som ska rädda dem,  även om året för övrigt gått dåligt. Uttrycket Oväntat poppar upp överallt,  men för oss som inte tillhör vänstermedia och deras "ekonomister"  var det inte alls oväntat. Allt som Obama satt sin namnteckning på har gjort situationen sämre. Men alltsedan Obama tillträtt som president har vi nästan aldrig hört och sett någonting från media om de fruktansvärt dåliga ekonomiska villkor som råder, såsom stagnation, hög arbetslöshet, det svindlande antalet personer som har lämnat arbetslivet, rekordhöga antalet människor som tar emot matkuponger och arbetslöshetsersättning, den kraftiga nedgången i amerikanernas nettoförmögenhet....
Media stöder Obamas ideologi och är fast beslutna att ursäkta och dölja allt som är negativt. Och de har fått hjälp av det faktum att vi "tekniskt" inte befunnit oss i en lågkonjunktur, enligt den vanligaste definitionen - två på varandra följande kvartal med negativ BNP-tillväxt. Nu är vi officiellt halvvägs. Oväntat, naturligtvis.

Vi blir ständigt itutade  (och många går på det) - att ekonomin växer när de rika människornas pengar spenderas av regeringen, men inte när de används av de rika människorna själva.  När en person spenderar sina egna pengar för att köpa, underhålla och flyga ett privat flygplan, åstadkommer han inte något som främjar vår ekonomi.  Men när regeringen beslagtar pengar från de rika knösarna  och använder dem för att flyga Obama i Air Force One till Las Vegas, så att han kan hålla ett tal om invandringsreform (till en kostnad av $ 1,5 miljoner) då tar ekonomin fart.

Jag har sagt det förut och jag säger det igen, varken presidenten eller regeringen som helhet kan göra en ekonomi bättre. Men det kan förstöra en ekonomi. Det är en enkelriktad gata. Och de saker som denna presidenten (och andra stora statliga missbrukare) håller på med, gör det värre, inte bättre.

Se fram emot  fyra år av "oväntade" dåliga nyheter.  För var dag som går kommer Obama(s)care med nya överraskningar som kommer att fortsätta att vara ett hinder för ekonomin. Trillioner dollar i skuld så långt ögat kan se hjälper inte heller.

1 Kommentarer:

Knute sa...

The Left is synonymous with theft

Tyskt socialistparti vill ha 100% skatt på de som tjänar mer än 500.000 euro

"It makes no difference to them what wealth those in higher income brackets create, the moronic Left wants to confiscate labor, and hand it over to those whom they deem as deserving or favor. Complete idiots."

http://tundratabloids.com/2013/02/german-left-party-demanding-100-tax-on-anyone-earning-over-500-000-euros.html

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.