23 februari 2013

Väntar på att få höra nackdelarna

         

Media går på högvarv för att stötta Obama i hans skrämselpropaganda om vad som kommer att hända med oss stackars amerikaner den första mars.  Washington Post säger att regeringen måste göra "dramatiska nedskärningar" - man talar om 1.2 trillioner över en tio-års period.

Det låter som hemskt mycket pengar, men om man dividerar med 10 blir det 120 miljarder. Sätt det i förhållande till en budget på 3.7 trillioner  (12 nollor) och det blir inte alls särskilt mycket på det hela taget.
CBO's siffror är lite annorlunda beroende på hur man uppskattar inflationen. Där talar man om 995 miljarder dollar i nedskärningar men kom ihåg att man talar om att minska planerade automatiska ökningar. Det är alltså inga verkliga nedskärningar - det kommer ändå att bli en ökning på 110 miljarder dollar.

Alarmisterna - politiker som jobbar på att bli omvalda och behålla sina mysiga jobb så länge det går - hävdar att det är omöjligt att hålla igång den federala regeringen utan årliga inflations-justeringar.
Vi amerikanska väljare svarar att de flesta av oss inte får automatiska justeringar av våra inkomster, utan vi förväntas dra åt svångremmen, när tiderna är tuffa och våra personliga skulder är överväldigande.

I slutet av 2012 fick Presidenten  sina högre skatter - 600 miljarder från höginkomsttagare, utan att han gjorde några nedskärningar. Han fick också in mer i skatt via ObamaCare. Samtidigt borde han skämmas över att höja skatterna när regeringen betalar människor för att spela tv-spel och ger dem gratis mobiltelefoner. 

Hur som helst, är det svårt att karakterisera en ökning på 110 miljarder som en dramatisk nedskärning som kommer att lamslå hela landet och 40% av befolkningen tycker att sequestration är en bra idé och 29% har inte ens hört talas om förhållandet.

Republicans, som låtsas vara de finansiellt ansvarsfulla i Washington, är lika lögnaktiga som Obama, när de panikartat rusar runt och ojar sig över nedskärningar av tilltänkta ökningar på 2 till 3 procent.  Jag är övertygad om att man kan skära ner avsevärt på varje departement, förvaltning, monopol, institut, nämnd, styrelse, inspektion, myndighet, råd, förbund, fond, verk...utan att någon ens skulle märka det.

Det gäller också militären där Republicans använder samma "vi måste stänga Washington Monument-taktik"  som Democrats använder för sociala program, där de hävdar att 1% nedskärning resulterar i att de aktiviteter som skattebetalarna gillar bäst kommer att försvinna (polis, brandkår, skolor).  Denna taktik, för att undvika nedskärningar, är en av de mest korrupta metoder man kan tänka sig. Inget företags VD skulle tolerera det från någon av sina chefer ens för en sekund.
 Republicans kräver aldrig att militären prioriterar. Vi har fortfarande pansardivisioner i Tyskland. Det är svårt för mig att förstå att Republicans,  som tvivlar på att regeringen någonsin kan hantera och spendera pengar på ett förnuftigt sätt, plötsligt åsidosätter alla dessa tvivel när det gäller det militära.
----
Tidigare posting!

2 Kommentarer:

Knute sa...

“The most fortunate do not feel responsible for the least fortunate, and the least fortunate do not even feel responsible for themselves.”

http://www.uriasposten.net/archives/45443#comment-1403725

Knute sa...

Rand Paul: skär ner USA:s bistånd till länder som bränner den amerikanska flaggan!

I USA diskuterer man nu budgetnedskäringar. “Foreign aid” har knappast varit en stor succé, i alla fall inte till de länder som bränner den amerikanska flaggan.

http://hodja.wordpress.com/2013/02/23/rand-paul-skaer-usa-stotte-til-lande-der-braender-det-amerikanske-flag/

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.