03 mars 2013

Området i Botkyrka där böneutropen kommer att höras

 
   Karta via Affe

Den turkiska tidningen Zaman skriver: "Myndigheterna kommer att mäta ljudnivån. Enligt reglerna ska ljudet av adhan (böneutropen) nå två kilometer som mest från moskén."

Det är långt över gränsen för denna typ av ljudföroreningar. Dessa höga torn med skrikande högtalare ger en krypande olustkänsla, säkert inte bara för kafirer utan även för de flesta muslimer. Kyrkklockor är frihetsklockor men böneutropen är stridsrop. Låt oss leva i fred.

Koranen 9:5: "Döda avgudadyrkarna var ni än träffar på dem, tag dem till fånga och omringa dem och lägg er i försåt för dem." En folkmordsideologi som bland annat resulterade i 80 miljoner mördade hinduer, 10 miljoner mördade buddhister och 60 miljoner mördade kristna.

Koranen 9:29: "Bekämpa skriftens folk (kristna och judar) tills de underordnar sig och frivilligt betalar skyddsskatten." Rena gangsterideologin: betala annars slår vi sönder butiken.

När påven citerade kejsarens ord blev det för mycket för muslimerna: "Visa mig vad Muhammed kommit med för nytt – och du finner där bara onda och inhumana ting, som t.ex. att han föreskrivit att den tro han predikade skall utbredas genom svärd."

  

En tänkande, argumenterande påve, som svingar ordets svärd istället för maktens

4 Kommentarer:

Pica pica sa...

Det finns faktiskt många exmuslimer som skräms av införandet av böneutrop i det land de flytt till. De extrema islamistförbunden vill ha kontrollen över alla muslimer, även de som inte går till fredagsbönen. Böneutropet innebär ett hot för dessa.
Går inte att jämföra med klockringning som är ordlöst och tidigare användes bl a som varning för ofärd i form av fiender, brand m m.

Knute sa...

Hatpredikanten Hamza från Iran predikar i Stockholm

"Kulturella muslimer och reformisters fokus på positiva verser och tolkningar förtjänar sympati och stöd, men de negativa verserna kvarstår och skaver. Hamza och hans likars budskap är hemskt och destruktivt, men det är svårt att uppriktigt säga att de inte har urkunderna och historien på sin sida."

http://nordicdervish.wordpress.com/2013/02/28/hatpredikant-pa-imam-ali-mosken/

Den 28 februari skriver Dervish om hatpredikanten Sheikh Hamza Sodagar som bjudits in till Sverige och Imam Ali-moskén i Järfälla. Han hade då försökt uppmärksamma hela sex olika svenska tidningar om besöket.

"Den här skickade jag till sex st tidningar igår. Tre svarade inte. En tackade nej. Två var intresserade men hade ont om utrymme och skulle återkomma."

http://avpixlat.info/2013/03/03/nima-dervish-utled-pa-svensk-media-avsager-sig-journalisttiteln/

Knute sa...

Islamismen har lyckats kasta flera länder i mörker och kaos och står bakom flera av världens väpnade konflikter. Ändå finns det ingen enad front mot islamismen i Sverige.

Politiker från både höger och vänster ser "liberala" eller "sekulära" tendenser i islamismen som egentligen inte finns där.

http://missionxp.webblogg.se/2013/march/exklusivt-avslojande-sverige-behover-fler-anti-islamister.html

Knute sa...

Skolverket godkänner muslimska böneutrop över skolgårdar

I Botkyrka kommun har som bekant kommunen, som också är huvudman för skolan, godkänt böneutrop från den moské som ligger i kommunen. I en förfrågan adresserad till Skolverket påpekar jag att undervisningen enligt Skolverket skall vara ikke-konfessionell och att till exempel böner inte får förekomma i samband med kyrkoavslutningar och att det då heller inte är rimligt att skolans huvudman tillåter en aktör att låta böneutrop ljuda över skolgårdarna. Skolverket svarar att det är fråga om ”yttre faktorer”, som möjligen skulle kunna vara en arbetsmiljöfråga men att det då är en fråga för Arbetsmiljöverket och inte Skolverket. Är det bara jag som tycker att det här är orimligt?

http://1766tf.wordpress.com/2013/03/23/skolverket-godkanner-muslimska-boneutrop-over-skolgardar/

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.