09 april 2013

Thatchers stora bedrift var att hon återtog friheten som en viktig politisk princip - så länge det varade

Margaret Thatcher är död. En sådan person kommer aldrig mer till makten, inte efter massinvandringen av bidragstagande väljare från Asien och Afrika. Det märktes inte minst på den svenske statsministern Reinfeldts kommentar: han hade visserligen imponerats av henne men det var New Labour som var hans främsta inspirationskälla.

Som en talesman för Labour sa för några år sen, "Nu ska vi gnugga Högerns näsa i mångfald". Med få undantag har våra politiker från vänster till höger blivit frihetens fiender. Den som yppar sunda konservativa åsikter à la Thatcher riskerar att löpa gatlopp i TV och tidningar.

Bild från filmen Thatcher, som kom förra året:

     

9 Kommentarer:

Knute sa...

Det gäller att ha rätt åsikter om man ska lyckas:

Jeg kom i mangel af bedre på toilettet til at kigge i et nummer af “Eurowoman” fra april 2013, som bringer et interview med skuespillerinden Laura Christensen, der er blevet kendt på at være fotomodel, og som absolut skal have følgende ud:

Spørgsmål: Jeg kunne aldrig finde på at…….

Svar: “Blive medlem af Dansk Folkeparti.”

Ak ja – glorien skinner, så man næsten må knibe øjnene i – hun skal nok få flere roller.

http://hodja.wordpress.com/2013/04/08/det-gaelder-om-at-have-de-rigtige-meninger/

Anonym sa...

Thatcher var ju väldigt ovanlig i så motto att hon var en förening av flera egenskaper, som är viktiga för att man skall lyckas åstadkomma något väsentligt för sina medmänniskor.
För det första var hon intelligent och slagfärdig. Man kan se på intervjun med PK-journalisten Stina Dabrowski hur lättviktig Stina är ("vi svenska journalister vet allting bäst").
För det andra var hon modig och orädd och gav sig rakt in i lejonets kula (=mansdominansen) om så behövdes - och det behövdes. För det tredje hade hon en hög moral och var beredd att kämpa för den mänskliga friheten (=det som vänstern menar med "en avskyvärd människosyn"). För det fjärde hade hon vuxit upp under knappa förhållanden och fick tidigt slita för brödfödan i pappans lilla speceributik och kände det enkla folkets villkor, men också att människan mår bra av att göra rätt för sig.
Jag har hört Thatcher några gånger och måste säga att det är en fröjd att uppleva hennes knivskarpa repliker - speciellt i jämförelse med våra gummiliknande, degiga PK-journalister, som i de flesta fall inte besitter någon högre intelligens (=samhällets C-lag).
/SB

Berit sa...

Till skillnad från de flesta av dagens politiker hade hon mod, integritet och en tydlig känsla för vem hon var.
Vänstermedia hatade henne. BBC visade ett nedlåtande förakt för hennes enkla sanningar och hennes klarsynt förståelse för skillnaden mellan rätt och fel. Universits-eliten satte näsan i vädret.

51 väl använda sekunder:
Thatchers syn på socialister!

Olli Rein sa...

Berit 51 väl använda sekunder funkar inte.
Den länkade delen "Thatchers syn på socialister" ansluter till tidens ende om den får stå på
Jag kollade efter att hämtat hos er men det funkade inte länken ser ju ut så här.
http://you.tube/v2Vp1moqTKs

jag har försökt med att ta bort punkten, dot you know mellan you.tube till youtube då kan inte Google hitta till ämnet.
Jag kollade på några ställen och där var socialists överstruket. Min kunskap om Internet och Googles funktioner är tyvärr begränsad. Inte för jag tror att den är svårförstådd, men man ska någonstans börja. Har ni fåt er att fungera, när jag clickar på er länk, så händer naturligtvis detsamma. Kolla själv, om ni nu inte har något annat än det vanliga systemet.

Berit sa...

Olli, det fungerar för mig. Kanske något tillfälligt fel hos Blogger när du testade. Blogger krånglar ganska ofta!
Här är en länk till som rätt mycket liknar den du lade in.

http://www.youtube.com/watch?v=v2Vp1moqTKs&feature=youtu.be

Anonym sa...

Olli
Den fungerade för mig.
/SB

Knute sa...

Når man ser de usympatiske og frække opvigler-tabertyper, der de seneste dage offentligt har jublet over Margaret Thatchers død, fornemmer man instinktivt, at hun på en eller anden måde stod for noget større og bedre end den herskende socialhedonistiske ideologi. Man fornemmer, at et frit land på en eller anden måde også forudsætter frie, selvstændige mennesker, som hendes økonomiske doktriner skulle fremelske.

http://nationaldemokraten.dk/margaret-thatcher-hvil-i-fred/

Anonym sa...

Igår tittade jag på svenska statstelevisionen och hörde en reporter rapportera om Thatcher. Enbart negativt förstås. Inte något speciellt heller om begravningen i London. Kommer ni ihåg när Björn Rosengren menade att Norge var den sista Sovjetstaten eller något liknande. Vad är Sverige idag? Margaret Thatcher kanske man inte kan älska oreserverat men som tidigare sagts här på bloggen. Hon var modig, hade integritet och framförallt var hon intelligent.

Knute sa...

Margaret Thatcher genomskådade det Europeiska projektet. Nu har hon blivit sannspådd: EU är den nya kommunismen och stjäl pengar från folks bankkonton. EU:s agerande mot Cypern har gett euron dödsstöten. Budskapet som detta sänder ut till investerare är mycket tydligt: Ta ut dina pengar från Eurozonen innan de försvinner.

http://varstundisverige.blogspot.se/2013/04/europaunionen-den-nya-kommunismen.html

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.