24 september 2013

En kobra

Att Sveriges television inte är särskilt trovärdig är det nog många som upptäckt. Ett exempel är det så kallade kulturprogrammet "Kobra" där Kristofer Lundström åker runt i världen och gör ytliga och politiskt vinklade reportage. Bland annat har han gjort bort sig i Ungern:

"Vid ett besök i Budapest den 20 augusti (nationell helgdag i Ungern, med hissade flaggor överallt) försökte han utmåla Lánchíd Rádió som extremistisk och spridande av hatfull, högerextrem propaganda och musik. Framför radiokanalens byggnad blev han ertappad av medarbetare till tidningen Magyar Nemzet, som upplyste honom att hans information är oriktig.
Lundström vägrade uppge sina källor (därmed omöjliggjorde han källkritisk granskning). Trots att journalisterna på plats erbjöd Lundström att gärna presentera honom Lánchíd Rádiós stab till vilka han kan ställa frågor, ville Lundström inte (sic!) leva med denna möjlighet. I stället sa han att de kanske fick fel information, packade ihop och lämnade platsen." Öppet brev till kobraredaktionen

Ungefär som det gått mode i Norge att mobba Israel, är det inne bland svenska journalister att ge sig på Ungern. Sin "information" får de från den missnöjda ungerska kulturvänstern, som inte längre har makten i media. Liksom i Sverige är en betydande del av dem kommunister eller före detta kommunister.
När Ungerns konservativa regering dristar sig att använda ord som kristendom och nation, då går den svenska babblande klassen i taket av förtrytelse. Men de var totalt tysta när den förra socialistiska regeringen vanskötte landets ekonomi och hösten 2006 skickade ut poliser för att misshandla och till och med skjuta folk som protesterade. Någon ursäkt från SVT för Lundströms manipulationer är nog inte att vänta.

Lánchíd (kedjebron) i Budapest
Lánchíd Rádió tog upp saken i en artikel, "Svensk stjärnreporter fångade skev bild", där de bland annat undrade över Lundströms absurda antydningar om att det skulle vara högerextremt att deras byggnad var prydd med ungerska flaggor. Det var ju nationaldagen!
 

Sveriges statliga television har naturligtvis inga svenska flaggor. Nej, det finns inga nationer och inga gränser och alla människor i hela världen kan bosätta sig här, det har sju av riksdagens åtta partier bestämt.

Det är ett oskick när vänstern i tid och otid använder ordet högerextrem om sina motståndare. Det adekvata uttrycket är värdekonservativ. Det är inte extremt att inte gilla ett program som Kobra med dess orgie i sexuella perversioner och politiska stereotyper.

- - -
Det har avslöjats att Skånepolisen
för några år sen hade upprättat register över zigenare. Felet var att kartläggningen gällde alla utan urskiljning vilket ju är diskriminerande. I samband med det kan man knappt läsa en tidningsartikel som inte kommer dragande med deras situation i Ungern. Men zigenare har bott i Ungern sedan urminnes tider, folkgrupperna är vana vid varandra och hundratusentals zigenare har efterhand integrerats. Andra har inte. Deras problem är inte diskriminering, snarare fattigdom. Och en ovilja eller oförmåga att ändra sitt levnadssätt.

Allt talar för att det är likadant i Sverige. Både här och i Ungern är toleransen officiellt påbjuden. Någon rasism från myndigheter eller folk i allmänhet är det inte frågan om, det går ju inte att dra alla zigenare över en kam. Skillnaden mellan länderna är att i Sverige tenderar polisen att se genom fingrarna när det gäller brottslighet, och det lär väl bli värre med tanke på de påtryckningar som den politiskt korrekta snyftpressen utsätter dem för. Snyftningarna gäller sällan brottsoffren.


6 Kommentarer:

Anonym sa...

Gissar att, så fort jag fick veta att Ungern kastade ut IMF, skulle dom kastas i krig.
Att det skulle börja så snart trodde jag inte.

Knute sa...

IMF, Internationella Valutafonden, krävde att få bestämma detaljerna för minskning av budgetunderskottet. Men premiärministern hävdade att han var fast besluten att själv möta röran som landet ärvt efter socialisterna. Det gillar inte de socialist-liberal-gröna i EU. Vi får se vad som händer vid nästa val, socialisterna kanske kommer tillbaka. Trots att de inte längre har hegemoni i media är deras propaganda effektiv. Som i andra länder är det många som är avundsjuka på de som är framgångsrika. Skatten är platt, det vill säga 16 % för alla, så det lönar sig att arbeta.

Knute sa...

Ayaan Hirsi Ali:

“De människor som försvarar islam i namn av tolerans och kultur är extremhöger."

http://vladtepesblog.com/?p=22085

MetalHeadViking sa...

Riktigt bra research!

Knute sa...

Köszönöm!

Knute sa...

Kobras kritik av Ungern blottlägger svenska journalisters ideologiska grund, det som de så gärna kallar "värdegrund" men hellre skulle kallas "åsiktsterror".

Det är närmast omöjligt att argumentera med dem och försöka övertyga dem om att det finns mycket förnuft i den ungerska regeringens nationalistiska, socialkonservativa, kristna och heterosexuella värderingar.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.