10 december 2013

Jämfört med andra

Vi har en tendens att värdera våra egna liv genom att jämföra med anda - “vi har det verkligen inte lika bedrövligt som de som lever i Storbritannien, alltså har vi det bra”

Denna händelse från The Daily Mail visar att vi än så länge inte är kontrollerade lika bedrövligt mycket som de som lever i England.

Neil Phillips, ägare av en lunchbutik i Staffoshire arresterades därför att han skojat på sin Facebooksida och skrivit:
 "Min dator tar lång tid på sig att stänga ner. Därför kallar jag den Nelson Mandela".

Phillips hölls inlåst i 8 timmar -  man tog fingeravtryck, DNA och beslagtog hans dator.
Åtalet (i min översättning) är "uppmaning till våld".

11 Kommentarer:

Anonym sa...

Jag tycker att det är likadant i Sverige. Läste just på TextTV att 2 nyckelpersoner inom
Sverigedemokraterna skrivit på Avpixlat under en anonym sign. men ändå blivit avslöjade (av vem eller vilka undrar man) och följaktligen var tvungna att avgå från sitt medlemskap inom partiet.

Enligt min mening är detta DIKTATUR!!! Tänk nu alla ni som skriver under sign. och vill avreagera er att det inte längre går att gömma sig på Avpixlat.

Stefan


STOREBROR SER DIG!!

Ann-Marie sa...

Naturligtvis ser Storebror dig Stefan! Men Sverige är numera en Stasistat med allt vad det innebär. Alla som inte tycker "rätt" är illa ute! Ser fram emot deras besök. Har välkomstkommittéen färdig för kloakråttorna..... ;o)

Steve sa...

I Fawn Grove, Pa., USA, blev en liten tioårig gosse avstängd från skolan, sedan han gjord en tänkt pilbåge av sin penna, dragit tillbaka sin tänkta sträng, och skjutet iväg en tänkt pil! Skolan har nolltolerans mot vapen, nämligen.
Och ännu värre: Han riktade sitt vapen mot en annan liten gosse! En liten flicka såg det, och talade om för läraren!
Den sortens hot är verkligen inte tillåtna i skolan i Fawn Grove! (452 invånare, säger Wiki)
WBTW, Myrtle Beach, SC

Berit sa...

Steve, det finns det som är än värre, om möjligt. En 6-årig pojke blir avstängd från skolan för att han kysste en flicka på handen. Man kallar det “Sexually harassing”
http://www.komonews.com/news/national/6-year-old-boy-suspended-for-kissing-a-girl-235230651.html

Anonym sa...

Det här måste understödjas !!!!!!!!!!!!!
Tidningen Expressens massregistrering och trakasserier av våra läsare utgör inte bara en form av industrisabotage. Agerandet är framförallt ett angrepp på den fria åsiktsbildningen i Sverige och därför måste publiceringen prövas rättsligt. Ikväll startar vi en insamling till advokatkostnader för ett enskilt åtal mot den ansvarige utgivaren Thomas Mattsson.

Det drar ihop sig till valår i Sverige. En tid då man i demokratiska stater kan förvänta sig att media granskar den sittande makten och ställer politikerna till svars inför folket. I Sverige förhåller det sig emellertid tvärtom.

Igår stod det klart att mediejätten Bonniers, med kvällstidningen Expressen i spetsen, har inlett ett samarbete med Researchgruppen – en vänsterextrem gruppering som tidigare gick under namnet AFA Dokumentation. Genom oanmälda hembesök och omfattande åsiktsregistrering försöker Sveriges största mediakoncern skrämma invandringskritiska medborgare till tystnad.

Gårdagens uthängning av sverigedemokrater var på många sätt oärlig och sannolikt olaglig, eftersom den byggde på massregistrering av känsliga personuppgifter om tusentals vanliga svenskar. Men de flesta twittrande liberaler såg ut att försvara själva publiceringen. Det rörde ju sig formellt sett om folkvalda makthavare – att SD-företrädare i våra kommuner i praktiken är maktlösa människor som saknar varje form av politiskt inflytande kan lämnas därhän.

När man i dagens Expressen hänger ut vanliga privatpersoner möter agerandet emellertid vrede – även från etablerade vänsterprofiler och liberaler – som öppet tar avstånd från tidningens arbetsmetoder. Många ifrågasätter om agerandet är lagligt.

Att en tidning använder sig av kriminellt belastade vänsterextremister för att registrera 6 200 svenskars åsikter är givetvis oacceptabelt och förmodligen brottsligt. Men att hänga ut enskilda privatpersoner som skrivit inopportuna åsikter under pseudonym är ännu värre.

”Expressen är en liberal tidning som bekämpar sina fiender”, förklarade Expressens tidigare politiske chefredaktör P.M. Nilsson när han kommenterade uthängningarna i ett inlägg på Twitter idag.

Är det verkligen så man ser det? I Fria Tiders värld handlar fri opinionsbildning om att möta sina meningsmotståndare i fri debatt. Inte om att, som Expressen, bekämpa så kallade ”fiender” genom att hänga ut, skandalisera och förtala människor vars åsikter man inte delar.

Bonnierkoncernens massregistrering och trakasserier av våra och Avpixlats läsare utgör inte bara en form av sabotage riktat mot den fria pressen. De oförsvarliga namnpubliceringarna är framförallt ett angrepp på den fria åsiktsbildningen i Sverige, utstuderat iscensatt inför början på ett valår, i syfte att skrämma folk till tystnad.

Den fria åsiktsbildningen är, liksom den fria pressens ställning, skyddad i grundlagen. Bonniers agerande måste därför få rättsliga konsekvenser. Jag har under dagen varit i kontakt med flera av de personer som förekommit i Expressens uthängningar idag. De är öppna för att anmäla Expressens ansvarige utgivare Thomas Mattsson till Justitiekanslern för förtal.

Fria Tider kommer att bistå med resurser för att låta en jurist hjälpa dem med detta. Vi har även talat om att driva ett enskilt åtal mot Mattsson för samma brott, i anledning av dagens publiceringar. Nu startar vi en insamling till advokatkostnader i en sådan process. Beloppen kommer att återbetalas om processen av någon anledning inte blir av, eller om JK väljer att väcka åtal i samtliga ärenden. Det senare är osannolikt, men skulle innebära att kostnaderna betalas av staten.

De uthängda personer som jag ännu inte har talat med får gärna höra av sig till mig via mejl. Om Thomas Mattsson vill replikera i frågan är han givetvis också välkommen att höra av sig.

Knute sa...

Det verkar vara ”Fria Tider” som skrivit ovanstående kommentar. Till skillnad från Sverigedemokraterna närstående Avpixlat har de judar på hjärnan. De är skickliga på att dölja det, men det kommer fram mellan raderna - det är den judiska familjen Bonniers fel att vi har invandring osv. Och åsiktsregistrering. I Danmark skulle sådan konspirationsterier vara otänkbara, men där blev de vaccinerade av den nazistiska ockupationen.

Expressen ägs av Bonniers men det är inte därför tidningen kartlägger och förföljer folk, det är för att den i likhet med övriga media blivit infiltrerad av avgrundsvänstern: Expo, AFA, Researchgruppen, Revolutionära Fronten med flera. Expressens ansvarige utgivare Thomas Mattsson borde naturligtvis åtalas.

Tobbe skriver:

"Den första och naturliga misstanken är förstås att man vill skrämma människor till tystnad, men jag är inte så säker på att det är vad som egentligen driver dessa människor. Hur mycket de än kartlägger, hotar och misshandlar, så lär ju inte den invandringskritiska opinionen försvinna. De kan naturligtvis bedriva sin kartläggning in absurdum, men jag betvivlar att de har tillräckligt med folk för att misshandla alla som kommenterar på Avpixlat, för att inte tala om de hundratusentals som sympatiserar med Sverigedemokraterna.

Jag misstänker allt mer att det inte finns något strategiskt mål, utan att dessa individer helt enkelt njuter av att sitta och spionera, kartlägga och hänga ut, precis som andra i samma kretsar njuter av att misshandla människor. Besattheten och fixeringen vid "högerextremister" känns helt enkelt inte särskilt frisk, ett intryck som förstärks än mer redan vid en titt på foton av dessa individer. Självklart är det mindre krävande att hata och hota, än att envist och tålmodigt framföra egna åsikter.

Hur skall då vår sida ställa oss till denna allt intensivare och allt mer desperata förföljelse? Jag föreslår att vi inte låter oss skrämmas eller tystas, utan helt enkelt tålmodigt och passionerat fortsätter kampen. Våra motståndares taktik visar ju framför allt att de saknar både argument och tilltro till några egna idéer. De håller på att förlora och inser det uppenbarligen själva. Framtiden tillhör oss!"

http://tobbesmedieblogg.blogspot.se/2013/12/vansterns-fixering-vid-sina-motstandare.html

Knute sa...

Julklappen till dissidenten:

With Safeplug, you can effectively stop websites from knowing or logging who you are and where you live.

http://voldposten.wordpress.com/2013/12/11/julegaven-til-dissidenten/

https://pogoplug.com/safeplug

Knute sa...

Video: En man som identifierats av Stasi-tidningen Expressen får hembesök och säger ifrån på skarpen

En kommentar:

Det er utrolig at Expressen som har fast tradisjon med å anonymisere kriminelle innvandrere og endog "lysner" hudfarge for å gi inntrykk av at de kriminelle har en annen etnisitet enn de har, faktisk velger å identifisere de personer som velger å kritisere kriminelle som Expressen og andre media anonymiserer.

http://www.youtube.com/watch?v=9K4yEvbfS6Y

Knute sa...

Disqus är en webbtjänst som används världen över för att folk ska kunna kommentera anonymt, förutsatt att de uppger sina mail-adresser. Robert Aschberg från Expo och Afa är tydligen den som ligger bakom intrånget i Disqus kommentarsystem. Hoppas Disqus stämmer dem.

Disqus filosofi:

You don’t need to trade in your identity for the ability to speak up. The freedom to express how you want is what lets you be truly authentic.

http://disqus.com/about/

Ann-Marie sa...

Hittade mitt namn också på listan, så nu väntar jag spänt på besök från kloakråttorna...... ;o)

Knute sa...

Nima Gholan Ali Pour, utomeuropeisk invandrare och nybliven Sverigedemokrat:

"Om Expressen samarbetar med extremister och alla partier förutom Sverigedemokraterna stödjer detta, vem kan man då ha förtroende för annat än Sverigedemokraterna?"

http://www.nimatown.blogspot.se/2013/12/researchgruppens-extreme-make-over.html

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.