30 januari 2014

Dagens Amerika

Ungdomsjobb blir allt svårare att behålla.


En 11-årig företagare, Chloe Stirling,  var förstasidesnyheter i Madison och fick mycket välförtjänt uppmärksamhet i lokala media.  Hon bakar och säljer cupcakes för 200 dollar i månaden. Tyvärr läste också någon från County Health Department artikeln och bestämde att det enda raka var att förbjuda Chloe att sälja cupcakes.
Hon hade nämligen inte ansökt och betalat för tillstånd och licens och det krävs ett separat bagerikök för att laga mat som man säljer till allmänheten.  Köket där hemma duger inte.

Detta är bara ett exempel på hur en begåvad och ambitiös ung dam har fått höra att hon måste stänga sitt  företag. Med tanke på den talang hon visar, skulle Chloe förmodligen kunna få jobb på ett antal konditorier, (men det skulle naturligtvis bryta mot lagen om barnarbete).

"Regler är regler”, säger den vältalige byråkraten.
Den lärdom man förmedlar är att i USA startar du inte ett företag utan att regeringen kontrollerar varje steg. Regler som dessa har skapats därför att redan etablerade företagare med politiskt inflytande ser till att stävja konkurrens i sin linda.

Inte nog med att sådant här händer varje dag, tänk på de miljontals kreativa saker som inte händer varje dag på grund av reglerande parasiter.

PS.
 Här är ett utmärkt exempel på skillnaden mellan byråkrati och Rednecks.

När vinterstormen “Leon" 2014 drabbade oss här i Atlantaområdet i tisdags kväll, skapade en  kvinna en Facebooksida “SnowedOutAtlanta” för att nå ut och hjälpa strandsatta bilister, och göra det möjligt för andra att hjälpa till. Detta sociala network växte så snabbt under natten att man måste dela in det i regioner.
      
Människor med stora fordon publicerar sina kontaktuppgifter för att hämta de som är strandsatta eller ta med förnödenheter.

Bilder här!

1 Kommentarer:

Anonym sa...

Tänk att USA alltid har varit drömmarnas land för att starta och driva företag och leva gott på det.
Kan bara sjunga: "Those were the days my friend we thought they´ll never end....

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.