02 januari 2014

Förutsägelser för 2014


1. Obamacare kommer att bli en katastrof. Ingen vet vem som har och inte har försäkring. Administrationen kommer att frisera programmet baserat på marknadsundersökningar.

2. Skuldtaket höjs eftersom de veliga Republicans försäkrar att nästa gång ska vi minska utgifterna. De  kommer att skapa ett 3000 sidor långt dokument och plocka ihop en kommitté för att utreda saken.

3. Republicans kommer att få majoritet i Senaten i november.

4. Jag kommer att gå ner 3 kilo

5. Om det blir kallare kommer de Globala Gröngölingarna att gripas av panik.

6. Minimilönen kommer att gå upp och vi får fler arbetslösa ungdomar, speciellt bland minoriteter.

7. USA:s militär kommer att hitta något nytt ställe i världen där de kan placera sina trupper. Inte därför att de behövs, har rätt att vara där eller är önskvärda, utan för att det militära maskineriet kräver det.

8. Inkomstskillnaderna kommer att vara temat för Obamas kommande State of the Union tal, men som allt annat han säger är det en stor lögn.


Nu när jag fått det sagt önskar jag alla ett Gott Nytt År från Pensacola, Florida där vi firade med "Pelican Drop"

3 Kommentarer:

Steve sa...

Daily Mail (UK) säger att patienter nu måste ha ett försäkrings-kort med sig; annars får de betala allt själva. Man har talat med [tilltänkta] sjukhus-patienter i norra Virginia, intill Washington. Maria Galvez registrerade sig före jul, men kan inte bevisa det. Röntgen? 32.000 kr eller mer! Nej tack, sa Maria.
- Men ett kort hade inte hjälpt henne. Hennes försäkring (BlueChoice Plus Bronze) har ett botten-belopp, en deductible, på $5,500 (36.000 kr) som hon måste betala själv.
- 2,1 miljoner amerikaner har tecknat sig för ACA [ACA? ObamaCare, numera!], men en tredjedel kan ha misslyckats på något sätt, utan att de inser det, säger WaPo. [USA har över 310 miljoner invånare...]
- Och 4,7 miljoner har fått sin gamla försäkring [individuell försäkring!] avslutad av försäkringsbolagen. Den klarar inte Obama’s krav! Ni vet, mödravård för herrar, o.s.v. ”Kvinnor ska behandlas lika”, som O. brukar säga...
- Daily Mail (UK), 3 jan kl 20.

Steve sa...

Minnesota’s alla skolor är stängda idag måndag. Klimatet, sörru! Temperaturen kanske når upp till -27ºC idag i förorten till Minneapolis där John Hinderaker (Powerlineblog.com) bor... Varmast, alltså.
(I Nashville där Al Gore blev känd går temperaturen ned till -14ºC söndag-måndag, och det kommer snö. Säger Wunderground.)

Berit sa...

Här hemma hos oss i Atlanta eldar vi för fullt i kaminen och ser fram emot -15 C. vilket är det kallaste vi upplevt sedan vi flyttade hit (9år)

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.