19 januari 2014

I Sverige ska man helst inte diskutera verkligheten

Danmarks största morgontidning Politiken är ganska ängslig och politiskt korrekt, men de svenska tidningarna är många gånger värre. Så det var en smula oväntat att Svenska Dagbladet tillät sig att publicera en artikel av Politikens litteraturredaktör Jes Stein Pedersen. Artikeln handlar om poeten Yahya Hassan:

"De arga dikterna och det Hassan dessutom har sagt i medierna om det sätt som religion, aga och manschauvinism har förpestat hans familjs liv, har fört integrationsdebatten och debatten om islam ett steg vidare i Danmark. Liksom själva debatten om yttrandefrihet har rört sig åt ett annat håll. Dödshoten mot och överfallet på Yahya Hassan har fått många att inse att yttrandefriheten rent faktiskt är under press, om man inte kan uttala sig kritiskt om islam utan att tvingas ha polisbeskydd.

Jag är mest spänd på reaktionen i Sverige, där man har varit alltför rädd för att tala ut om de problem som otvivelaktigt uppstår när ett socialdemokratiserat, och mycket världsligt välfärdssamhälle under relativt få år plötsligt rymmer stadsdelar – ghetton – med övervägande marginaliserade muslimer.

Jag kan nästan inte se två parter som befinner sig längre från varandra än den moderna, fria, välutbildade och självmedvetna svenska kvinnan och den socialt nedgraderade muslimske patriarken från den etniska underklass som försöker få tillvaron i den frigjorda moderniteten att passa ihop med sitt känsliga hedersbegrepp och sin kvinnosyn.

Yahya Hassans diktsamling skär skoningslöst in i avstånden mellan dessa två parter och säger mellan raderna till dem båda: Se sanningen i ögonen, allt för många människors liv ödeläggs om hyckleriet fortsätter."

    Reaktionen lät naturligtvis inte vänta på sig:“Se sandheden i øjnene”, skrev Politikens Jes Stein Pedersen i svensk avis, og blev hængt ud som racist

7 Kommentarer:

Knute sa...

Dette er en sensation. Politikens litteraturredaktør bruger ordet "muslim" i en debatartikel. Korrekt udtrykt hedder det "indvandrere" for det har ikke noget med religion at gøre. Det skyldes kun samfundets nedladende og marginaliserende behandling. Nu er det vel lige ved, at man på Politiken nævner koranen, jihad og fuldbyrdede børnetvangsægteskaber. Vi holder vejret. Ole G.

http://politiken.dk/kultur/boger/ECE2185694/litteraturredaktoer-efter-svensk-yahya-artikel-bliver-jeg-nu-kaldt-racist/

Knute sa...

Känner man till Muhammeds syn på dissidenter och motsträviga poeter, finns det ingen anledning till förvåning över vad som nu drabbar Hassan. Poeten är dygnet runt beskyddad av den danska underrättelsetjänsten.

http://www.document.no/2014/01/poet-i-krigens-hus/

Knute sa...

Kvinna dog därför att en muslimsk ambulanssjukvårdare först skulle rulla ut sin bönematta och be.

http://tundratabloids.com/2014/01/elderly-woman-dies-after-muslim-male-ambulance-nurse-finishes-prayers-first-before-attending-her.html

Ett växande antal muslimer lämnar Muhammeds omänskliga lära

http://tundratabloids.com/2014/01/growing-number-of-muslims-shucking-the-creed-of-mo.html

Knute sa...

Turkiet har antagit en lag som förbjuder läkare att ge första hjälpen till sårade och skadade! Man vill förhindra att läkare hjälper demonstranter och motståndare till den galne islamiske premiärministern Erdogan.

http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE6415926/kontroversiel-lov-tyrkiet-forbyder-foerstehjaelp/

http://hodja.wordpress.com/2014/01/19/tyrkiets-gale-hund-slar-til-igen/

Knute sa...

En stadsdel under förändring - varning. Halshuggningar, bomber och New York's Little Bangladesh.

De andra religionerna i staden kräver inte att alla skall ansluta sig till dem eller erkänna deras överherradöme och betala skyddspengar för rätten att finnas till. Det gör Islam.

http://synopsis-olsen.blogspot.se/2014/01/en-bydel-under-forandring-advarsel.html

Anonym sa...

Ja och så här går det om man har en egen åsikt om islam (ve den som inte följer partiet)
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/erfaren-s-riksdagskvinna-manas-lamna_8935116.svd
/gp

Knute sa...

»Det finns ingen invandrarlitteratur« [det finns heller inte något invandrarproblem Ole G]‏

Yahya Hassans digte kommer ubelejligt i Sverige. Vort broderfolk tog diskussionen om indvandrerlitteratur for knap 10 år siden og besluttede sig for at afskaffe begrebet. Derfor møder Yahya Hassans digte nu modstand i Sverige.

Man kan sige, at i Danmark har kulturradikalismen eksisteret uden for staten, mens kulturradikalismen i Sverige er en integreret del af staten.

Man har simpelthen valgt at se bort fra den diskurs, som Yahya Hassan optræder i i Danmark, og derfor skaber det et misforhold, når Yahya Hassan udkommer i Sverige, og derfor bliver hans digtsamling nok aldrig et stort hit i Sverige.

http://www.jyllands-posten.dk/protected/premium/indblik/Kultur/ECE6448350/det-finns-ingen-invandrarlitteratur/

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.