02 januari 2014

Isen då och nu

En sammanfattning som man inte hittar i gammelmedia:


74 forskare och förespråkare för GW, plus fartygsbesättningen, seglar till Antarktis i ett fartyg speciellt gjort för att ta sig fram i is och kyla, för att bevisa för världen att Antarktis havsis försvunnit på grund av att människan orsakat global uppvärmning ( orsakad av CO2, som de påstår.)

Detta gjordes för att fira och uppmärksamma den resa som gjorde för 100 år sedan och för att följa i  explorer Douglas Mawsons fotspår. De fastnade i tio fot tjock havsis, som de hävdade smält bort pga. den globala uppvärmningen.

För hundra år sedan var hela regionen, ända fram till stranden, helt isfri.  Douglas Mawson tog sig till 40 meter från stranden, i ett fartyg gjort av trä,  med bara en sextant och det som hejdade honom var att vattendjupet inte var tillräckligt.  Han vandrade sedan 80 km på land.

De ombord fartyget  Academic Shokalskiy ovan,  har GPS-navigering,  Internet, radar och satellitkommunikation, men tog sig ändå inte  fram till stranden.  Här sitter de nu i isen i sitt  uppvärmda fartyg och väntar på att bli räddade.
Det första räddningsfartyget fastnade 6 km från dem, och de infrusna “forskarna” dansade och skrattade och skickade bilder hem i stället för att promenera en stund i bra väder till räddningsfartyget, som inte kunde komma närmare utan vände.
Ett andra skepp ger upp, likaså ett tredje och nu väntar man på helikopter.

När allt är över kommer vi att få se en dokumentär på Discovery Channel om hur planeten blir varmare.  Läs också American Thinker:
"Överraskande, verkar alla passagerare tycka att detta är den mest spännande händelsen i deras liv"
Och varför inte? Den rika överflödet från vår kolbaserade ekonomi förser dem inte bara med medel för att upprätthålla sina liv, utan också för att lägga ut en glad allsång på Youtube. Och de helikoptrar och fartyg som deltar i nästa räddningsförsök  drivs inte med förnybar energi.


5 Kommentarer:

Knute sa...

Enligt Sveriges television bevisar årets milda vinter i Sverige att vi ska få milda vintrar i 100 år. Till och med vädret har blivit politiskt korrekt.

Steve sa...

Jovars. Planeten blir obeboelig rätt snart! För att ni inte röstar på Mp!
World's climate warming faster than feared, scientists say.
Climate is warming faster than feared because previous predictions were too “optimistic” and overestimated the cooling impact of clouds. Telegraph.co.uk, Jan 1, 2014
- Global Warming Is Rapidly Accelerating
Huffington Post, Dec 31, 2013
The many scientific links in this comprehensive article about global warming, by Dahr Jamail, on December 22nd, make clear that climate change is accelerating, and that our planet will probably be unlivable by 2100, if not by 2050.
- Global Warming Will Have Temperatures Rising by 4 Degrees by 2100 [Video]
IBTimes India, Jan 2, 2014.
While there might be several naysayers, nonbelievers and doubters, the threat of Global Warming is fast becoming a reality.
- Google News ’Global warming’ hittade dem.

Anonym sa...

Logisk slutledning och fakta har aldrig varit gångbart bland korrupta politiker och dess mediasvans.

Steve sa...

Drudgereport.com nu 2 januari kl 20:15 svensk tid, ett urval av flera:
USA ushers in 2014 with record-low temps...
http://www.cbsnews.com/news/us-ushers-in-2014-with-record-low-temps-snow/
Chicago Sees Biggest Snowfall In 15 Years...
http://chicago.cbslocal.com/2014/01/02/lake-effect-snow-could-dump-up-to-8-more-inches/
Winnipeg deep freeze -- cold as uninhabited planet...
http://www.cbc.ca/news/canada/manitoba/winnipeg-deep-freeze-as-cold-as-uninhabited-planet-1.2479967
1,800 flights stopped as blizzard aims for East Coast
http://nypost.com/2014/01/02/polar-bear-club-takes-annual-dip-as-blizzard-moves-in-on-city/

Berit sa...

Anonym, helt riktigt. Politiker försöker bara hitta möjligheter att skapa skatter och regleringar för att få mera makt och inflytande. Hela detta jippo om GW har ingenting med klimat att göra.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.