01 januari 2014

Islamiserade schackpjäser vid ungdoms-VM

 

Ungdomsvärldsmästerskap i schack hölls i Förenade Arabemiraten under julen. Några av de unga schackgenierna var tvungna att spela med islamiserade pjäser, rapporterar Pi-News:

"Det traditionella korset på kungen hade ersatts av av månskäran. Heter kungen nu kalif eller sultan och har löparen (engelska: biskop) bytt namn till imam?
Det faktum att de flesta av schackpartierna fortfarande använde den klassiska designen, var nog bara för att arrangörerna inte hade hunnit skaffa de omkring 1000 muslimska schackpjäser som behövde produceras med kort varsel."
Det är ett uttryck för arabisk imperialism att tvinga på icke-muslimer sådant. Liksom att vi snart inte kan fira jul och påsk på grund av politikernas och journalisternas rädsla för muslimers fobier för allt möjligt, kors, alkohol, fläskkött, hundar, kvinnohår, alltsammans förevändningar för att föra fram positionerna.

Ett annat olycksbådande beslut som togs med kort varsel var att israeliska spelare inte fick vara representanter för sitt land, utan tvingades tillhöra landet FIDE (= det internationella schackförbundet), komplett med flagga och allt, en skandal som Robert Spencer skriver om på Jihad Watch.

Israel hade stor chans att vinna gruppen för flickor under 18, men det verkar som om deras resultat inte offentliggjordes av arrangörerna. Världens främsta kvinnliga schackspelare är för övrigt Judit Polgár, ungersk judinna. Det är väl med schack som med Nobelpriset, araberna har inte utmärkt sig där heller.

7 Kommentarer:

Anonym sa...

Fast det här tycker jag är helt ok? Pjäserna alltså? När det spelas hos muslimer känns det logiskt att ha muslimska symboler på pjäserna? Vi har kristna symboler på våra pjäser?
Sen, semiternas interna konflikter är inte min ensak. Om det gäller vilken ålder pojkar ska omskäras, exakt hur illa man ska tycka om fläskött, hur långt skägget skall vara, exakt vad som skall rabblas när djur slaktas eller deras interna territoriella konflikter. Det får de faktiskt reda ut själva?

Knute sa...

Det är ingen intern konflikt. Israel må vara ett litet land men är en spjutspets inom forskning, det må gälla medicin, datorer, mobiltelefoner, livsmedelsteknik, konstbevattning, avsaltning, alla möjliga hi-tech-komponenter från Israel skulle upphöra att fungera om landet skulle upphöra att existera.

Jag vill inte spela med schackpjäser som har en månskära i stället för en krona med kors på huvet. Om islam hade varit en fredlig religion, ja då hade det varit möjligt att relativisera och säga att kors och månskäror är likvärdiga. Underskatta inte islamiseringen. Deras religion är aggressiv till skillnad från de andra världsreligionerna som i grunden är fredliga och predikar medmänsklighet.

Knute sa...

Islamistisk anti-jul-kampanj: skäggig muslim slår Jultomten i ansiktet

http://www.uriasposten.net/archives/54095

Knute sa...

Palestinsk ambassadör i Tjeckien dödad av sin egen bomb

http://www.breitbart.com/Big-Peace/2014/01/01/Palestinian-Authority-Ambassador-Killed-by-Own-Explosives

Knute sa...

Icke-västlig invandring är en meningslös kategori. Invandrade vietnameser, kineser, thailändare och indier uppför sig på alla sätt exemplariskt och är så danska eller svenska som någon, nej det är muslimer som vållar problem, till exempel terror, mord, våldtäkt och andre kulturberikelser.

http://voldposten.wordpress.com/2014/01/02/skimlens-ar/

Anonym sa...

Knute
Du har rätt. Det här börjar likna Berlin-Olympiaden 1936. Och händelserna med schackpjäserna och spelet har samma valör.
Glöm inte den bibliska profetian: "de vill ändra lagen" (=sharia) och "de vill ändra tiden" (tideräkningen skall inte längre räknas e. Kr. utan efter Mohammeds ändring till jihad år 620). De arbetar sig målmedvetet fram till detta, alltmedan de kristna sover. Men - de kommer att förlora. Glöm inte det.
/SB

Anonym sa...

Stort Grattis till Armenien som blev mästare i schackspelen för ungdom trots islamiseringen av pjäserna så lyckades vi!

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.