06 januari 2014

Panik

Idag är det vårterminens första dag här i Atlanta med omgivning och ve och fasa:
 DET VAR - 5 C. i MORSE!
Torra vägar, ingen snö, ingen is så vitt jag kunde så när jag åkte till gym.
Men PANIK!  Alla åker till Wal-mart för att ladda upp.  Har man inte mat hemma för att klara ett par dagar?
Skolledningen ringde runt till alla föräldrar och inställde undervisningen på obestämd tid. “Det kanske blir för farligt att köra bil. Det kanske blir snö i morgon!”
Man kan inte med bestämdhet säga om det blir snö från en dag till en annan men man vet med säkerhet att vi kommer att drabbas av torka och värmeslag om ett år eller så.

För höga temperaturer skadar redan folkhälsan i landet,förklarade President Obama, November 1, 2013 - två månader innan dagens rekordlåga temperaturer. 
"Att hantera dessa risker kräver avsiktlig förberedelse, nära samarbete och samordnad planering av den federala regeringen

Alltför många lever sådana förutsägbara, tråkiga, inrutade liv att den minsta lilla förändring i en sådan naturlig sak som väder skapar hysteri.  Media och regeringen drar naturligtvis fördel av det och allt som händer beskrivs som naturkatastrofer.
Hjälplöshet har blivit inlärd och ingen förutsätts kunna ta ansvar, göra bedömningar eller fatta egna beslut utanför bubblan.
Vi blir mer och mer hjälplösa för varje generation och de flesta behöver någon annan som kan utföra de mest rudimentära, grundläggande sakerna för oss. Titta bara på vad våra pappor och far-och- morföräldrar klarade av. Hur många kan idag fixa ett stopp i avloppet - byta en packning - laga en cykelpunktering - laga middag utan att handla allt på affären först?
Moderna människor är mer hjälplösa än får och blir bara svagare, fetare och har mindre “jäklar anacka” i sig.

   

Man springer runt i ett ekorrhjul och drömmer sig sedan bort genom att titta på tillrättalagd sk. Reality TV.  Individualitet är avskydd nästan överallt i samhället.  Mångfald är den nya religionen, men det är egentligen bara en form av totalitär överensstämmelse.

Jag slutar aldrig att förundras över varför vi finner oss i att leva i en så våldsam, ociviliserad värld där staten är förälder och religion, och massorna vänder sig till staten för att få råd och hjälp med varje aspekt av livet.

8 Kommentarer:

Martin sa...

Jag tror lösningen är att välja lägre levnadsstandard men mer oberoende.

Berit sa...

Det är skillnad på levnadsstandard och livskvalitet. Det förstnämnda är relativt enkelt att mäta i pengar och prylar medan livskvalitet är mer subjektivt, men det ena behöver inte utesluta det andra

Errbe sa...

Vi kan hoppas på betydligt högre levnadsstandard ju mer tekniken utvecklas. Hindren är myten att livet skall vara perfekt och utan faror. Vi måste lära nästa generation att ta vara på sig själv och alltid vänta sig att allting kan bli lite eller mycket fel. Det är mänskligt.

Sen skall staten skalas ner till det nödvändigaste. Administrationen för fördelningspolitiken och dess förluster i ineffektivitet och bedrägeri stjäl vår levnadsstandard. De eländigaste i samhället blir inte hjälpta av pengar och sociala tjänstemän på kontorstid. De behöver personliga band, som gör livet meningsfullt. Det finns nästan alltid frivilliga, som kan åta sig något av det, men idag står socialstaten i vägen. Det är förnedrande att ta emot hjälp av någon man kan tala med. Men inte från okända skattebetalare.

"Allt är politik" och en massa rättigheter istället för ansvar har gjort samhället kallare och hårdare. Det var mycket mjukare och vänligare på den tiden då alla var angelägna att sköta sig så att de kunde få hjälp av någon när de kunde behöva det. Utan rättighet till det, men som ett utbyte av mänsklig kontakt.

Anonym sa...

Det är socialismen som "tvingat" på oss hjälplösheten och respekten för nästan är obefintlig.
"De flesta förstår att det är fel att stjäla andras pengar. Men om man ber staten att göra det, och kallar det för skatt, så tycker de flesta att det är ok att stjäla pengar"!
SU

Anonym sa...

Och vi har alla lärt oss att sitta "tysta och stilla" och inte protestera.

Lisa/

Steve sa...

Herr Obama utfärdade 1/11 en exekutiv order: ”Förbered USA på klimatförändringens följder."
- Ja, kallast nu på decennier...
- Nej, nej, nej! VÄRMEN är hotet, i november och idag! Slår Obama fast. ”Mycket höga temperaturer! Ösregn! Torka! Permafrosten tinar upp! Oceanerna försuras! Havsnivån stiger!”
- Tur att vi har ... nja, ni har ... herr Obama! Han har t.ex. inrättat en ”State, Local, and Tribal Leaders Task Force on Climate Preparedness and Resilience” som ska se till att ni klarar upphettsningen! Jättebra att låta rödskin... nej så får man inte säga; låta urinvånarna klara upp problemen. Med mera, med mera.
Vita Huset, Press Office, 1 nov

Steve sa...

Obama släppte 8/1 en Youtube om kylan (2:12). Hans ’Science and Technology Advisor’, Dr. John Holdren, förklarar varför den globala upphettsningen gör att det blir rekordkallt. Jo, det blir varmare uppåt polerna, och det betyder att ”The Polar Vortex”, kalluftsområdet, blir mindre utpräglat (det blir ’mildare’ däruppe), och då har polar-luften lättare att komma ner till oss. Med andra ord, det blir kallare! Mycket kallare! När det blir varmare!
- Ack ja. Minus 30ºC i Chicago... Kallaste på 118 år i New York... Till följd av den globala upphettsningen...! I Obama-land...!
The Polar Vortex Explained in 2 Minutes, The White House.
- Titta också på (länkade) President Obama's Plan to Fight Climate Change! Ujuj...! ”Record Heat Across The U.S.”...

Ann-Marie sa...

Jag väntar FORTFARANDE på den utlovade globala uppvärmningen!

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.