29 januari 2014

Samma trams som vanligt


I ärlighetens namn måste jag tillstå att jag inte lyssnade särskilt mycket till Obamas State of the Union i går kväll. Hela Atlantaområdet drabbades av en is-storm och jag tillbringade mesta tiden med att prata med min sonhustru som försökte ta sig hem på vägar som såg ut så här:En resa som i vanliga fall tar 40 minuter under rusningstid, var nu ändlös och efter att i 8 timmar ha krupit fram tum för tum gav hon upp och tillbringade natten i en hotell lobby. Alla rum var upptagna.
Vi “räddade” henne i morse med vår 4-hjulsdrivna pickup - mängder av bilar var övergivna längs vägen.

Men för att återgå till Talet;

Obama skyller sina problem på globalisering och tekniska framsteg. "Företag tjänar pengar. Ojämlikheten har fördjupats. För många amerikaner jobbar för hårt bara för att klara sig dag för dag."
Han nämnde inte att det beror på att vi spenderar 1/3 av våra pengar på det strunt hans regering hittar på.

Bara ordet Michelle startade applåder - ni vet hon som har nedbringat antalet feta barn, medan hennes make ser till att det betalas ut subventioner till odlare av allt som orsakar fetma - socker, vete, majs, ris och andra kolhydrater.

Han skryter också om att han ska skapa skattelättnader för företag som behåller arbetstillfällen i USA. Vi har den näst högsta bolagsskatten i världen, så han ljuger om dessa skattelättnader. Om han slutar röka sparar han mer pengar.

Att tala om att skapa industrijobb går alltid hem men han “glömmer” att nämna att hans Labor Relations Board stoppade Boeing från att starta en ny fabrik i Carolina.

Alla presidenter måste komma med klichéer om “energioberoende”, det går alltid hem. Vem bryr sig om ifall vi använder utländsk olja eller USA-olja,? Olja är en bytesvara. Presidenter har använt den repliken sedan Nixons tid  och den drar applåder.
 Vi behöver energioberoende lika mycket som vi behöver oberoende av cyklar eller oberoende att tillverka vår egen tvål eller skjortor eller hundmat.  Det bästa för vår ekonomi är när vi kan få bästa möjliga överenskommelser till lägsta pris.  Det är fördelarna med konkurrens och alla som klarade Economics 101 vet detta. (Obama misslyckades i denna klass vid Occidental College. Slå upp det.)

Och äntligen blev jag bönhörd! Allt från Texas till New Orleans till Washington DC är täckt med snö och is och Obama talar om Global Uppvärmning! Alla solpaneler han ska subventionera för att rädda världen och stoppa GW.
Hela sydöstra landet är infruset och Obama påstår att Klimatförändringen är ett faktum. Det är underbart!


Nu ids jag inte ägna mer tid åt Obama. Ska gå ut och bygga en snögubbe med barnbarnen.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.