28 januari 2014

The Bill of Rights

The Bill of Rights — de första 10 tilläggen (amendments) till Konstitutionen godkändes  Dec. 15, 1791, när staten Virginia stadfäste den och gav därmed majoriteten av existerande stater rätten att skydda medborgarna från den federala regeringens makt..   

4th Amendment:  Rätten för människor att vara personligt trygga i sina hus, sina papper och ägodelar, mot orimlig husrannsakan och beslag,  skall inte kränkas.

En "Big-5" karta, en av de bättre som NSA kan göra 


Det är skrämmande att inte många fler människor verkligen bryr sig om att de förlorar sina mänskliga rättigheter. Vakna!  De spionerar på allt. Alla betraktas som en terrorist.

Alltsedan nyheten om att NSA;s aktiviteter avslöjats har det spekulerats, stötts och blötts om vad som skulle kunna hända om denna skatt av personuppgifter hamnade - eller redan har - fallit i händerna på  politiska aktivister, utpressare, stalkers, identitetstjuvar, åklagare, arbetsgivare, nyhetssamlare, utpressare, marknadsförare, fönstertittare eller bara nyfikna. Det är helt rimligt att man kan misstänka att det sker.

Men ohederligheten startade med NSA. De kränkte rätten till personlig säkerhet, även om de insamlade uppgifterna inte alls används.
 Överträdelsen skedde vid tidpunkten för insamlingen, inte dess användning eller felaktiga  användning efteråt. Vi ursäktar inte mord även om liket hanterades korrekt!

 NSA;s agerande är lika felaktigt även om de påstår att det resultatmässigt inte är relevant.  Folkets rättigheter är inte rabattkuponger,  som Washington DC.  kan lösa in mot något som de värderar mer.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.