13 februari 2014

Bara dum eller en tankeställare?

En muslimsk kvinna som täckte sin hijab med en mössa och halsduk, därför att det är så kallt, var enligt uppgift "förvånad" över hur annorlunda hon behandlades när man inte kunde se hennes hijab.
Folk småpratade med henne, log och “såg” henne,  vilket hon inte upplevt tidigare. Hon hade aldrig tidigare ifrågasatt att hon behandlats med mindre respekt eller att hon inte varit fullständigt accepterad.  "Det är tydligt att den typ av tyg du placerar eller lindar runt huvudet definierar hur du kommer att behandlas,” tror hon.

Nej, att öppet annonsera att man tillhör en ideologi som oförsonligt motsätter sig västerländsk kultur och värderingar, definierar hur man kommer att behandlas, fattar hon inte det?
 När folk ser kvinnor som bär en underdånig trasa på huvudet, associerar de till dålig utbildning, “barnbrudar” och tvångsäktenskap.
Om jag gick omkring i ett KuKluxKlan-skynke eller en nazistuniform skulle jag också behandlas med misstänksamhet och förakt.  Men jag har åtminstone förstånd nog att inse att avskyn beror på vad uniformen representerar - och för den idioti som fick mig att bära den.

 Och kanske detta också har något att göra med hur muslimer över lag betraktas?

Kommer att tänka på "Som man är klädd blir man hädd", som jag skrev för några år sedan.

2 Kommentarer:

Arlav sa...

Rätt iakttagelse - men fel slutsats..

Anonym sa...

Västerländsk kultur är lika rutten som den muslimska.Dessa västerläningar tror att de kommer att knäcka ryssarna och lägga beslag på naturrikedomarna där precis som muslimerna har riktat in sig på att göra samma sak med Europa.Ryssland kommer att klara sig men inte Europa.Se bara på alla dessa nykonverterade svenska muslimer.Man vill bara kräkas.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.