08 februari 2014

PETA - skenheliga knäppgökar


Det är vanligt att man kan se kors och blommor på platser längs vägarna,  där någon avlidit i en bilolycka. Georgia Department of Transportation här i Atlanta anser att sådana minnesmonument kan vara distraherande och har börjat erbjuda minnesplatser godkända av staten. För 100 dollar kan man få en skylt med den avlidnes namn och uppmaningen “Kör försiktigt till minne av…”

Följande kan man nu läsa i vår nyhetsblaska, The Atlanta Journal-Constitution  (av folkhumorn omdöpt till Atlanta Urinal and Constipation):

"I onsdags lämnade medlemmar av PETA, in en ansökan till  [Georgia Department of Transportation] för att få en minnesskylt placerad vid statshuset i den kommun där en transportbil, lastad med levande kycklingar, välte den 27 januari.

     Förarna av lastbilen och andra fordon inblandade blev inte allvarligt skadade i kraschen  men "dussintals i lasten“ var tydligen inte så lyckligt lottade, enligt den lokala PETA-medlem som lämnat in begäran om att en "jättegravsten" ska uppföras till minne av kycklingarna.
"Vi hoppas att gravsten kommer att erbjuda något att tänka på, i ”huvudstaden för världens fjäderfän”, säger PETA-taleskvinna Shakira Croce."
Med “jätte” menar de 10 fot hög.

Det var inte så länge sedan som PETA skapade rubriker som dessa:

Dokument visar att PETA dödade närmare 2000 omhändertagna djur år 2013

"PETA -gruppen för djurens rättigheter,  kan vidta extrema åtgärder  för att rädda djur från slakteriet men organisationens Virginia-baserade djurhem dödade nästan 2.000 herrelösa katter och hundar under 2013.

     Centrum för Konsumentfrihet har släppt sin årliga översikt av PETAs omhändertagningsplats i Norfolk och den visar att 82 procent av djuren avlivats.
     Trots protester från vissa andra djuraktivister, har PETA vägrat att ändra sin politik sedan 1998. Från den tidpunkten fram till nu har de avlivat över 31.000 djur ..."
De flesta av djuren avlivas också inom 24 timmat från omhändertagande samtidigt som PETA jämför djuruppfödning med Holocaust.  Himmler skulle ha varit stolt över dem.

Hela idén är naturligtvis att vi ska känna skuld när vi äter kyckling och kyckling rankas tydligen högre än hund och katt.  Det kanske också är så, att PETAs stora problem är att kycklingar dör så att människor kan äta dem. Människor står ju längst ner på deras lista.

1 Kommentarer:

Ann-Marie sa...

PETA är ett förfärliigt skämt, synd bara att dom har alldeles för många korkskallar som följer dom, som tydligen inte begriper bättre. Enligt den här websidan så tar dom kål på djur som dom säger sig värna om: http://www.petakillsanimals.com/ Så ja, riktigt skenheliga knäppgökar är helt rätt!

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.