24 februari 2014

Skräp eller Konst?


En städare kastade bort konstverk avsedda att ingå i en utställning i södra Italien.

 Det var arbeten gjorda av tidningspapper, kartong och kakbitar, utspridda över golvet som en del av förevisningen av Sala Mura. Ägaren av städföretaget sade att den icke namngivna städerskan "bara gjorde sitt jobb" och hade överlämnat “alstren” till sopbilen eftersom hon tog för givet att det var där de hörde hemma.

  Företagsförsäkringen kommer att täcka värdet av konsten, vilket uppskattas till cirka € 10.000.
Det motsvarar $ 13.700. Att kalla skräp för konst lönar sig tydligen bättre än att arbeta. Det kan till och med vara bättre än att leva på Europas generösa socialbidrag.

Städerskan slösar bort sin talang.  Hennes skicklighet vad gäller att bedöma konst borde ge henne ett arbete som konstkritiker.

   Liknande incidenter har hänt tidigare:

 Damien Hirst utställning (2001) på en av Londons Eyestorm Gallery bestod av en samling ölflaskor, kaffekoppar och överfulla askkoppar som städades bort.

  Den tyska konstnären Gustav Metzgers papperspåse och kartong kastades också ut från en utställning på Tate Britain. (2004)

4 Kommentarer:

John Smith sa...

Den mest provocerande konst man kan skapa i dag är nog att måla vackra, harmoniska landskap ...

Anonym sa...

100% säkert att dessa "verk" har skapats av människor där inte har gjort en enda dag på arbetsmarknaden!
Skräp...

Anonym sa...

Också här . följ länken - har en städerska varit framme...
http://art-damaged.tumblr.com/post/21645147811/joseph-beuys-untitled-bathtub-accidentally
Mats (Malmo)

Ann-Marie sa...

Jag skulle skämmas ögonen ur mig om jag gick omkring och kallade dylikt skräp för konstverk. Somliga har ju ingen som helst skam i kroppen!

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.