03 februari 2014

Vi lever i en polisstat

USAs poliser blir mer och mer militariserade och har dödat över 5000 civila sedan 9/11, vilket gör dem till ett större hot mot allmänheten än utländska terrorister.

 I Ukraina har man kommit med en idé som fått internationell uppmärksamhet och kanske är värd att ta efter.
Flera av de som protesterar har börjat ta med sig speglar till demonstrationerna. De säger att de gör det för att tvinga polisen att titta på sin egen spegelbild och uppmärksammas på vad för sorts personer de har blivit.
   Idén växte fram sedan polisen våldsamt attackerat hundratals ukrainare som är upprörda över sin regering.   I en chockerande video kan man se hur flera poliser sparkar och trampar på en försvarslös människa.


Den här polisen verkar inte gilla det han ser

På den tiden vi hade en regering som representerade oss, var poliser hjältar i vårt samhälle. Om det vore så att vår regering fortfarande representerar oss, skulle det inte vara så svårt att skilja polisen från militären - som inte är avsedd att upprätthålla ordningen inom landet utan är till för att slå ner regeringens fiender. Det fanns en episod i Gilligans Island med titeln: The Pigeon, där Gilligan använde en spegel för att skrämma bort en gigantisk spindel. Gilligan använde psykologisk krigföring för att visa en ful spindel hur hemsk han såg ut och det hjälpte.

 Polisen är nu en bunt jättefula spindlar som behöver se sig själv och skrämmas av sin egen bild.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.