01 mars 2014

Det tog inte särskilt lång tid


För några dagar sedan skrev jag: "Ingen ska inbilla sig att ryssarna helt enkelt kommer att överge sina intressen i Ukraina. Ryssland har en mycket viktig militärbas på Krim, och den östra halvan av landet är mycket “pro-Ryssland”.

Rysslands president Vladimir Putin har fått tillstånd  från parlamentet att mobilisera landets militär i Ukraina.
     Parlamentet röstade enhälligt för hans begäran och rekommenderade också att Moskvas ambassadör återkallas från Washington på grund av tidigare kommentarer från president Obama.

Det är som ni ser en skillnad i beteende mellan Ryssland och Förenta staterna

Den ene ledaren ber sin regering om tillstånd innan han agerar och den andre frågar efteråt eller aldrig.

Detta är  ett av problemen med att placera militära installationer på annans mark - man anser sig tvungen att  försvara dem om något händer som man inte gillar och det är ganska ovanligt att någon helt enkelt skulle säga “Vem bryr sig?”och dra sig tillbaka.

1 Kommentarer:

Knute sa...

Nu verkar det som Putin har beslutat att ta tillbaka den övervägande rysktalande Krimhalvön som den sovjetiske diktatorn Nikita Chrustjov i ett sentimentalt ögonblick gav bort till Ukraina år 1954. Han var visserligen ryss men från Ukraina. Tanken var förmodligen att Ukraina skulle vara lättare att styra med en stor rysk minoritet.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.