06 mars 2014

Har vi rätt att vägra?


Arizonas guvernör Jan Brewer vägrade att godkänna ett lagförslag som skulle ge affärsmän rätt att neka service till personer som begärde något som strider mot deras religiösa övertygelse.
Vänstern beskriv lagen som skamlig, skandalös, skrämmande och hatisk och riktad mot homosexuella och att det skulle leda till förföljelse av gays trots att texten inte alls nämner den typen av personer. 

Man menar att lagförslaget växte fram  efter det att en fotograf i New Mexico vägrade ta bilder vid ett “homo-bröllop”, samt andra incidenter där bagare i Oregon, Colorado och Iowa vägrat att baka tårtor till homosexuella bröllop, eftersom det strider mot deras religiösa övertygelse.

Jag anser att alla ska ha rätt att neka service till personer som de av någon anledning inte vill ha med att göra. Om någon bara vill baka tårtor till voodo-dyrkare ska de ha rätt att göra det. Man kan ju tycka att det är ett affärsmässigt dåligt beslut, men det är upp till bagaren att avgöra och det behöver inte bara gälla religiös övertygelse.
Man ska kunna vägra service till vem som helst bara för att man inte gillar hur de ser ut, eller hur de luktar eller bara för att man själv är på dåligt humör just då.

Se det från andra sidan. Varför vill någon göra affär med en person som inte vill ha med dem att göra? Jag skulle inte ens vilja äta en tårta bakad av någon som tycker illa om mig. Har ingen hört talas om matförgiftning?

First Amendment i US Constitution uttrycker speciellt “rätten att samlas på ett fredligt sätt” men bör vi inte också ha rätt att undvika människor? Att tvinga någon att frotteras med personer de inte har lust att engagera sig med är inte frihet,  det är våld.

3 Kommentarer:

Anonym sa...

Säg det till en svensk socialist och dom slår ihjäl Dig!
Vill Du veta hur Putins svenska hjärtekompisar framlever dagen på andras bekostnad kan Du se det här:
http://www.svtplay.se/klipp/167730/misstankta-brott-mot-strandskyddet
Det har inte så mycket med den uteblivna lagstiftning i Arizona att göra men ger oss rysningar!

Berit sa...

Det är helt galet att privat mark ska vara allmän egendom

Anonym sa...

http://libertyalliance.com/2014/03/bake-bake/

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.