24 mars 2014

Rymdproblem


USAs rymdprogram förlängdes flera gånger för att försäkra att man hade möjlighet att skicka ut män i rymden. Det var meningen att det skulle ersättas av det man kallade Constellation-programmet.
 Bush verkade förstå  att man inte kan sluta flyga rymdskepp innan man har något färdigt som kan ersätta det gamla.  Så NASA reparerade dem, förbättrade dem, och flög dem.
(Ni kan föreställa er hur föråldrad den ursprungliga elektroniken och datorerna skulle ha varit om de inte ersatts)
 Obama avbröt Constellation-programmet vid ungefär samma tidpunkt som han bestämde att NASA i stället skulle starta en uppsökande verksamhet vad gäller muslimer.

Nu när Putin och Obama är involverade i en kamp om vem som kan spotta längst, behöver astronauten Steven Swanson lift till Soyuz. Det är meningen att han ska åka på tisdag tillsammans med två ryska kosmonauter, men om Putin säger att det är slut på åkandet för amerikaner, kommer det inte att finnas något sätt för amerikanska astronauter att ta sig till den internationella rymdstationen tack vare ytterligare ett av Obamas lysande beslut att stoppa programmet om en ny rymdfärja.
Det är tufft för Swanson men ännu tuffare för astronauten Rick Mastracchio som redan är där uppe och behöver skjuts hem.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.