30 mars 2014

Väder och Klimat

“Väder” avgör om du ska ta på dig långkalsonger eller inte i dag. “Klimat” avgör hur många par långkalsonger du har i lådan.

Klimat är summan av vädret. Om man inte kan förutse vädret en månad i förväg, kommer man inte att kunna förutse klimatet 50 år i förväg. Officiella meteorologer såsom Storbritanniens Met Office och Australiens BOM, är väldigt dåliga på att förutse väder.  Met Office har faktiskt gett upp vad gäller säsongsprognoser eftersom det så pinsamt ofta har visat sig att de har fel.  Deras globala datormodeller, vad gäller uppvärmning, fungerade inte.

Detaljerade temperaturmätningar har bara existerat sedan 1860. Dessa visar att från den tiden fram till 1915 var det det ingen förändring på norra halvklotet. Mellan 1915 och 1945 ser vi  en ökning med 0.4 C,   Det motverkas under de följande 20 åren av en minskning med 0,2 C.  Under resten av århundradet ser vi en ökning med 0.4C, vilket gör en total ökning av 0.6 C under seklet.

Observera att diagrammet är kalibrerat i tiondels grader Celsius och att den minimala uppvärmningen började långt innan det sena 1900-talet.  Den horisontella linjen är helt godtycklig, bara ett visuellt trick. Hela diagrammet skulle vara en horisontell linje om det kalibrerats i hela grader - vilket visar NOLL uppvärmning.


CRU-diagram

Det ger knappast anledning till panik på gatorna, speciellt som Storbritannien hade nästan tropiska temperaturer under den romerska perioden och att det var minst lika varmt som i dag under medeltiden.

De Grönas budskap är helt byggt på känslor och saknar all logik. De säger att polarisen smälter och orsakar en stor höjning av havsnivån men 91% av världens is finns i Antarktis, där den genomsnittliga temperaturen ligger runt minus 40 grader Celsius. Smältpunkten för is är noll grader. Så för isen att smälta i Antarktis krävs det att temperaturen  ökar med cirka 40 grader och det är det ingen som förutspår.

En lögn kan färdas halvvägs runt jorden innan sanningen fått på sig skorna”, Mark Twain

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.