24 juni 2014

“Du vet inte ens vilka stadgar som gäller”

Här kritiserar Rep. Trey Gowdy (RS.C.)  en av cheferna för IRS, John Koskinen,  för att han hävdar att det inte finns bevis för brottslig försummelse från IRS sida, trots att han inte ens brytt sig om att undersöka vilka lagar som gäller.John Koskinen är ett typexempel på den sortens statsanställd som aldrig kommer att förstå begreppet "tjänsteman". Han är en byråkrat, rakt igenom, och han jobbar för ett departement som aldrig skulle acceptera de idiotiska förklaringar om förlorad e-post som han ger kongressen. Men han förväntar dig att alla ska acceptera det utan att ifrågasätta, eftersom han sade så.

Vem som helst med IQ som en fotboll vet att e-post inte bara finns på "hårddiskar".  De vet att de finns på servers och att alla kompetenta företag och byråkratier använder system som backar upp varandra. Inget företag av betydelse eller myndighet oavsett storlek är utan ett sådant system.

Men denne arroganta självbelåtna prick sitter inför kongressen och tar illa upp att bli kallad lögnare när han framför sina genomskinliga, dumma ursäkter.

Med undantag av CBS som hade ett kort inlägg på ca. 20 ord har vanliga media fullständigt ignorerat denna IRS-skandal.

Resonemang går väl ungefär så här: “IRS förföljde några konservativa grupper som nog ägnade sig åt olaglig verksamhet.  Vi  gillar inte dessa grupper och vi tror att de förtjänar en speciell granskning.  Vi tror också att de som är konservativa (till skillnad från liberaler) är skumma typer som försöker köpa politiskt inflytande. Om White House säger att de inte var inblandade tror vi på det.
Det är mycket viktigare att vi skriver om något mer relevant i dagens USA -   namnet Redskins på ett fotbollslag i DC, till exempel.  Ett namn som de haft i 82 år men som inte är politiskt korrekt längre."


3 Kommentarer:

Argus sa...

Jag måste medge att jag aldrig hört talas om Trey Gowdy men det var en helt enkelt lysande föreställning han gav. Men som han ägde Koskinen var det snudd på brott mot 13:e tillägget.

Framtida presidentämne?

Anonym sa...

Att Koskinen försöker övertyga amerikanska folket att Lerner inte begått något olagligt utan att veta vilka lagar som gäller och tydligen har haft tillgång till material som Kongressen inte har är väl bara det kriminellt? I varje fall sett ur den utplundrade skattebetalarens synvinkel. I Sverige skyddar Palmes anda sådana individer som Koskinen!
Trey Gowdy är duktig och i Amerika har han många likar.

Anonym sa...

Argus,
För oss som av och till tittar på FoxNews på web-TV är Gowdy ett mycket känt ansikte. Han intervjuas ofta där.
Vad som dock oroar mig i denna "hearing" är Koskinens fräckhet i argumentationen. Han verkar sakna respekt för hearingen och tror sig kunna ljuga rakt upp och ner och ända komma igenom med detta. Samma med Los Lerner. Hon saknar totalt respekt för kongressen och vet att hon är oantastlig - hon har alldeles för många hjälpare "behind the scenes".
/SB

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.