27 juni 2014

Man kallar det “oväntade nyheter”


Den amerikanska ekonomin försämrades i en mycket snabbare takt under det första kvartalet än tidigare beräknat.

I januari 2014 lät man oss tro att BNP förväntades stiga med 2,6%?  I onsdags presenterade man den den sista (tredje) Q1 BNP revisionen  och den är deprimerande -2.9%,  långt under det förväntade -1,8%  och långt under den andra revisionen på  -1.0%. Det är en absolut katastrof, och den värsta sedan 2009 .

Utgifterna för personlig konsumtion kraschade från 3,1% till endast 1,0%, långt under det väntade  2,4%, vilket innebär att allt hopp om en konsument-återhämtning är död. Amerikanska BNP har aldrig fallit mer än 1,5%, utom under eller strax före det som National Bureau of Economic Research (NBER) definierar som en recession- och det är sedan man började mäta BNP kvartalsvis 1947.

Man har redan sparkat igång propagandamaskinen och försöker framhålla att det finns indikationer på att tillväxten har återhämtat sig starkt efter första kvartalet men även om man antar att vi får en tillväxt på 3% varannat kvartal under 2014, kommer BNP i bästa fall att bli 1,5% !

Man försöker skylla det ekonomiska eländet på att vi hade en ovanligt kall vinter,  som om vi aldrig haft kalla vintrar förut. Att den här vintern var extra kall kan skyllas på Den Globala Uppvärmningen.  Den troende menade ju att Polar Vortex också berodde på uppvärmning.

Det är många människor som lider och drar at svångremmen, men de som drabbas värst är mestadels de två grupper som stödde Obama mest - svarta och Millenials (födda 1980 och framåt)
De unga har flyttat hem till sina föräldrar, eftersom de inte kan hitta jobb, och de drunknar i studieskulder och insett att deras examen i genusvetenskap och konst är värdelösa.
Även de som läst vettiga saker har svårt att hitta det arbete som de tror att de har rätt till,  för den lön de tror att de är värda. Stackars små bortskämda millennials. Obama sade att de var de "som vi har väntat på" och nu väntar de på att vi ska bestämma vad vi vill äta på McDonalds och andra restauranger.

Obamacare har bidragit starkt till arbetslösheten.  Det har gjort heltidsjobb till deltidsjobb och de som har deltidsjobb står i kö på arbetsförmedlingarna.
Många har sjukpensionerat sig och vi har rekordmånga familjer som får socialbidrag till mat och hyra. De som gett upp fullständigt räknas inte ens som arbetslösa i statistiken.

Dimocrat Party hittar på nya ord för att det ska låta bättre - "återhämtnings- sommar", "gröna skott", "Funemployment" och ger oss rosiga prognoser om en stark ekonomisk tillväxt. 
Amerika begick ekonomiskt självmord när det gav Obama ytterligare fyra år att fortsätta en ekonomisk förstörelsepolitik.
 Tyvärr Amerika-du har dig själv att skylla när du röstade på denna helt okvalificerade tomma stol.

Vi måste gå tillbaka till den fria marknadens kapitalism i stället för en Fed-kontrollerad planekonomi.

3 Kommentarer:

TraderHasse sa...

Kan ta ett exempel, en lokal Dollartree-butik (en stor kedja som säljer en massa krimskrams, om jag är rätt underrättad), där det är bara för ett par år sedan var vanligt att människor med universitetsutbildning (inte bara "skräputbildningar") kom in i butiken och frågade efter jobb. Anställda på Dollartree har dessutom minimilön och man anställer bara på deltid, för att undvika tvingas betala ut förmåner. Jag tvivlar på att situationen är annorlunda i dag.

Berit sa...

Den sortens affärer poppar upp överallt nu, Family Dollar, Dollar Tree, Dollar General, 99 cent only....
De säljer enkla vanliga saker och matvaror som inte är av högsta kvalitet men kundkretsen växer

TraderHasse sa...

Intressant artikel:

http://petterssonsblogg.se/2014/06/28/alla-nya-jobb-till-invandrare/

Tja, det handlar väl om nyliberal retorik: ökning av arbetskraftsutbudet ger lägre löner. Samtliga Allianspartier, utom möjligtvis KD, kan i dag betraktas som nyliberaler (eller tokliberaler eller kamikazeliberaler, som jag brukar säga)

Jag kan tänka mig att Sverige ligger, säg tjugo år efter USA. Det ska med andra ord bli intressant att se hur det går för den allt större mängd svenskar som läser diverse kulturutbildningar, genusvetenskap etcetera i framtiden. Fast genusvetarna går nog en ljus framtid till mötes eftersom hela Sjuklövern (utom möjligtvis KD) verkar begeistrade i ämnet. Ja, en ljus framtid tills pengarna tar slut, det vill säga ...

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.