10 juni 2014

The American Dream


De senaste siffrorna,( vilka är från 2012),  från Social Statistic Administration visar att om man tjänar mer än $27,520 per år i Amerika, har man det bättre ställt än hälften av befolkningen.

Vi kommer inte att kunna leva “ The American Dream’ för den summan.

Efter att ha betalat skatt återstår ca. 2000 dollar per månad och det är inte möjligt att avbetala på ett hus och en bil, betala sjukförsäkring, mat , kläder och allt annat som en familj behöver.
Det är en anledning till att två föräldrar mestadels arbetar utanför hemmet numera.  Många av dem har dessutom två arbeten för att få det att gå ihop.  Förhållandena är ännu sämre nu, 2014 och det har resulterat i en stadig urholkning av medelklassen

Under årens lopp har levnadskostnader stadigt ökat,  men våra lönecheckar har inte gjort det. Detta har resulterat i en stadig urholkning av medelklassen. En gång i tiden hade de flesta amerikanska familjer råd med ett fint hem, ett par bilar och en trevlig semester varje år.
 När jag först började resa till USA på 70-talet verkade det som om nästan alla familjer var medelklass. Men nu  är “den amerikanska drömmen" utom räckhåll för fler amerikaner än någonsin, och medelklassen är på utdöende mitt framför våra ögon.

För inte så länge sedan verkade det som det fanns gott om bra jobb för de som var villiga att ta ansvar och arbeta och det är därför så många var villiga att flytta hit, men enligt en CNN-undersökning är det 60% nu som inte tror att Den Amerikanska Drömmen är möjlig längre. Det antal människor som äger ett hus är det lägsta på 19 år och mer än hälften har inte råd att betala ränta och amortering på det hus de lever i nu.
Antalet arbetslösa har ökat med 27 miljoner sedan år 2000 och 20% av familjerna i landet har inte en enda medlem som arbetar.
En fjärdedel av befolkningen har inte sparat en enda cent till sin pension och 49 miljoner får hjälp med matkuponger.

8 Kommentarer:

John Smith sa...

Vad ska man skylla på i första hand? Immigration? Gigantiska militärutgifter? Globalisering? FED:s sedeltryckeri?

Berit sa...

De är nog allt du nämner John, och mer. Det vi ser är symtom på Social Entropy.

Social Entropy är tendensen i ett sociala nätverk och samhället att de bryts ner med tiden. Att det går från samarbete till konflikt och kaos.

Det är ett mått på det naturliga förfallet i ett socialt system.

Anonym sa...

Vi svenska beundrare av Din fantastiska rapportering från USA hoppas vi verkligen få fortsätta läsa framöver.
De skattefinansierade riksblaskorna här hemma får inte lov att publicera material av den art Du kommer med.
Nu läser vi att Obama och Dirty Harry Reid gör allt för att begränsa informationen om vad som händer i America.

Berit sa...

Tack för uppmuntrande ord!

Anna sa...

Den globala eliten måste knäcka medelklassen i västvärlden för att lyckas med att förslava oss. Deras plan har sträckt sig över flera hundra år men nu börjar de ana målsnöret.

Anonym sa...

Anna,
du har helt rätt. Tyvärr har det tagit lång tid för mig att inse detta och jag har insett det först under det senaste halvåret. Det intressanta är dock att inse sambandet mellan kommunismen i Ryssland och öst-staterna och den globala finanseliten i New York och annorstädes. De tillhör samma "stam" och resonerar i samma primitiva stamtermer.
Kommunism och finanskapital innebär ofrihet, slaveri, utsugning och underkastelse.
Industrikapitalism och kristendom innebär frihet och välstånd. När man förstått detta samband har man kommit en bit på vägen.
/SB

Ann-Marie sa...

Anna har så rätt så!
Och jag hittade den här artikeln i Daily Mail: Can you afford the 'American Dream?' Study shows the ideal lifestyle costs $130,357 per year http://www.dailymail.co.uk/news/article-2681136/Can-afford-American-Dream-Study-shows-ideal-lifestyle-costs-130-357-year.html
Så det är LÅÅÅÅNGT ifrån siffran från 2012. Typiskt staten att ljuga om allting!

Anonym sa...

Ann Marie
Det finns ett klart (men hemligt) samband mellan kommunismen och det globala finanskapitalet, som förklarar mycket av det som har skett och sker i världen idag. Så här sade f.d. medlemmen av USAs kommunistpartis nationella kommitté, Dr. Bella Dodd, till f.d. FBI-agenten och tillika författaren till boken "The Naked Capitalist", W. Cleon Skousen: "Jag tror att den kommunistiska konspirationen bara är en del av en mycket större konspiration!"
Hon berättade att hon först blev varse något "superledarskap" strax efter Andra Världskriget då det amerikanska kommunistpartiet hade svårigheter att få instruktioner från Moskva om flera viktiga saker som krävde omedelbar uppmärksamhet. Hierarkin i det amerikanska kommunistpartiet fick besked om att i alla sådana här brådskande fall alltid kontakta en av tre utsedda personer vid Waldorf Tower. Dr. Todd berättade att varje gång, som de fick instruktioner av någon av dessa tre, så godkände Moskva alltid detta.
Vad som bekymrade Dr. Todd var det faktum att ingen av dessa tre kontakter var ryssar och inte heller kommunister. Alla tre var faktiskt extremt rika amerikanska bankkapitalister.
/SB

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.