08 augusti 2014

15 dollar i minimilön? Inte här!


Det finns något som kallas substitutionseffekten.


Ett litet café i Minnesota attackerar problemet på ett annat sätt. De lägger till en extra avgift på notan, något de kallar minimilön-avgift. Restaurangens ägare säger att trots att han bara har ett halvt dussin anställda kommer höjningen av minimilönen från 7.25 till 8 dollar att kosta honom 10,000 dollar per år.

Café- ägaren vill att kunderna ska vara medvetna om att de är ett litet företag som försöker hålla öppet och att de kanske måste driva caféet utan servitriser för att få det att gå ihop.
Om man höjer  priserna och inte upplyser om anledningen verkar det tvetydigt.”

Caféet har fått kritik och klagomål för sitt agerande men människor är synnerligen dumma om de inte fattar att företag naturligtvis måste lägga ut ökade kostnader på kunderna.

Tack SU

1 Kommentarer:

Anonym sa...

De flesta förstår att det är fel att stjäla andras pengar. Men om man ber staten att göra det, och kallar det för minimumlön, så tycker många plötsligt att det är OK att stjäla pengar.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.