27 augusti 2014

En del blir aldrig nöjda

En grupp studenter har uppfunnit ett nagellack som ändrar färg om det kommer i kontakt med våldtäktsdroger. Många ser det som en användbar uppfinning eftersom det kan hjälpa kvinnor att skydda sig själva, men naturligtvis finns det de som säger att allt som kan hjälpa kvinnor att skydda sig, är faktiskt kränkande eftersom det främjar våldtäktskulturen.

"Kvinnor  förväntas redan arbeta hårt för att förhindra att de blir offer för sexuella övergrepp," hävdar en artikel ThinkProgress. "Nu ska det också läggas till komihåg-listan att man använder “antivåldtäkts-nagellack” och diskret sticker ett finger i varje drink.  Det är något som faktiskt förstärker den genomsyrade våldtäktskulturen  i vårt samhälle"

Vissa motståndare var regelrätt arga över uppfinningen.

"Jag vill inte f [***] ing testa min drink när jag är i baren", säger Rebecca Nagle, en av de drivande krafterna i en aktivistgrupp som heter FORCE: Upsetting Rape Culture. "Det är inte den värld jag vill leva i".

Att rädslan för huruvida någon kan ha på sig detta nagellack och därför avskräcka potentiella våldtäktsmän från att droga kvinnor behandlades inte.

Det är tydligt att allt som hjälper kvinnor att försvara sig är stötande

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.