28 augusti 2014

Ny maskot utan klös


Om man ska göra reklamfilm är det bra att ha med ett djur som mascot, sägs det.

Isbjörnen blev en ikon för den Globala Uppvärmningen sedan Al Gore beskrev hur de kämpar för sin överlevnad i en smältande Arktisk miljö.
Men verklig forskning har visat att isbjörnar klarar sig riktigt bra trots att de listats som "hotade" enligt Endangered Species Act 2008.
Det finns faktiskt fler isbjörnar idag än det fanns för cirka 40 år sedan.  Men även de officiella isbjörns-räkningarna är "kvalificerade gissningar”, och det finns sannolikt ännu fler isbjörnar än vad nuvarande beräkningar visar.
Faktum är att det finns så många isbjörnar i Davis Strait området mellan Grönland och Kanada att man anser att det har nått sin "bärkraft" - de yttre gränserna för vad naturen kan klara av.

När det nu finns bevis för att isbjörnarna frodas, behöver miljöaktivister en ny maskot för den globala uppvärmningen, så Sierra Club har fört in kattungar i klimatdebatten. Gruppen släppte en video där man klippt in kattungar över scener av naturkatastrofer.  En bit in på video kan man läsa, "stoppa klimatförändringarna ... eller kattungen drabbas (och så gör vi. )."Videon är avsedd att vara en uppmaning till andra aktivister att gå med i “People’s Climate March” i New York nästa månad.
Om denna förtjusande kattunge inte övertyga dig om att vi har ett klimatproblemet kommer ingenting, att övertyga dig,” säger Sierra Club på sin webbplats.

Klimatmarschen hålls bara några dagar innan FN: s klimattoppmöte nästa månad, där president Barack Obama väntas närvara. Miljöaktivister hoppas dra en stor publik, som kommer att sporra presidenten och internationella delegater att nå en överenskommelse om att minska utsläppen av växthusgaser.
Videon har hittills inte varit någon succé och att döma av kommentarer,  tycker många att den är ett skämt:
Jättekul,”  "Upphovsmännen" måste ha riktigt allvarliga problem att ta till så dåligt sentimental skräp som det här. Vad hände med isbjörnen? - Inte gosig nog "?

En annan kommentar sade "detta är så dåligt och samtidigt så lustigt, så fantastiskt i dumhet och religion, att det kunde vara något som Monty Python skulle göra för att förlöjliga klimatidioterna. "

(Watts Up With That)

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.