11 augusti 2014

Uppochnervända världen


Ett transvestit-par förbereder sig för att berätta för sina barn, när de blir äldre, att deras far faktiskt är deras mamma och den person som de kallar mamma är i verkligheten deras pappa.

Bianca och Nick Bowser är ett lyckligt gift par som bor i Kentucky med sina två unga söner.

Nick, 27, föddes som flickan Nicole, men har under de senaste sju åren levt som en man.
Bianca, 32, som är en “drag-queen” föddes som pojke och fick namnet Jason, och övergick till att leva som en kvinna för 11 år sedan.

Detta transvestit-par har har behållit sina ursprungliga könsorgan, eftersom de inte har råd med rekonstruktions- kirurgi.

Deras stackars barn kommer verkligen att bli förvirrade när de blir äldre.
---- ------
Enligt Tekniska museets lärarhandledning borde detta vara vad vi ska sträva efter:

"Du föds till ett manligt eller kvinnligt kön. Men du blir sedan flicka eller pojke
genom den uppfostran som du får och vad som händer dig i livet.
5 Kommentarer:

Anonym sa...

Borde inte rubriken lyda: "Uppochnervända värden"?

Osynlige Mannen

Berit sa...

Absolut! Mycket bättre!

Anonym sa...

Är det inte märkligt, det finns individer i samhället som som skaffar sig politiska meriter på dessa skamliga och förnedrande uppfattningar, till och med en president i Amerika som åtnjuter pekuniära fördelar.

Anonym sa...

Berit,
jag kan hålla med om att detta är förvirrande både för de egna barnen och för alla barn i samhället. Men detta par kan ju inte handla om transvestiter endast. Transvestiter definieras som ett kön som tycker om att klä ut sig som det motsatta könet. Och huvudsakligen gäller det män som tycker om att klä sig i kvinnokläder eftersom den manliga klädseln, byxor, slips och skjorta, idag är en helt accepterad klädsel även för den emanciperade kvinnan. Snarast skulle det väl då röra sig om någon form av hermafroditer.
För det första: Den "man", Nick, som nu visar upp sin tjocka mage och tidigare varit "kvinna" (som Nicole) måste ju ha en kvinnas livmoder för att kunna föda fram ett barn och måste ha haft äggstockar för att kunna haft ägg som kunde befruktas. Annars förstår jag inte hur det gått till - såvida de inte adopterat barnen. Denne "man" kan naturligtvis haft en kraftigt förstorad clitoris som uppfattats som en penis och gjort att hon trott sig vara man istället för kvinna eller varför inte bestämt sig för att bli man i denna förvirrade värld och bli känd på detta.
Men utan att ha en kvinnas livmoder eller äggstockar (dvs. vara kvinna) kan hon ju inte befruktas.
Och motsatt: Den man, Jason, som nu uppträder som kvinna, Bianca, måste ju ha en penis och testiklar för att kunna befrukta Nick med manliga spermier (som egentligen fortfarande är kvinna).
Jag kan erkänna att det hela är mycket förvirrande eftersom en del människor till synes är utrustade med med båda könens könsorgan men ändå ur hormonell synpunkt bara har det ena könets hormoner. I de flesta fall kanske jag måste tillägga eftersom jag inte har överblick över det senaste inom denna litteratur.
För många år sedan läste jag om 18 fall av ungdomar i New York, som uppfattats som och uppfostrats som flickor eftersom de inte hade någon penis. 17 av dessa 18 hade dock trots omgivningens tryck upplevt sig som pojkar. Vid en närmare undersökning visade det sig att deras "vagina" bara var en dåligt sluten manlig pung. Livmoder saknades och det man trodde var äggstockar var istället testiklar som inte vandrat ner i pungen. Fallen togs upp som exempel på att det genetiska könet har kraft att slå igenom uppfostran, dvs. hormonellt blir man antingen man eller kvinna men att detta kan fördunklas av missbildningar i de yttre könsorganen. Men här finns kanske (för mig okända) varianter.
/SB

Berit sa...

SB, jag var nog inte tillräckligt utförlig i detta inlägg. Om man går till artikeln i länken finner man följande, som jag naturligtvis skulle ha tagit med i det jag skrev:

"The transgender couple still have their original sex organs because they cannot afford reconstructive surgery.

The cost of male to female surgery can range from £4,000 to £15,000, while female to male surgery can exceed £30,000."

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.