30 september 2014

Leonardo DiCaprio visar hur lite han vet




Låt oss se på vad han sade:

Eftersom jag är skådespelare försörjer jag mig genom att låtsas. Jag spelar fiktiva karaktärer som ofta löser fiktiva problem.

Precis som global uppvärmning / klimatförändring. Det som händer beror på att solen går igenom faser, haven försöker avgöra om de ska värmas upp och planetens vulkaner försöker döda oss.

Varje vecka ser vi nya och obestridliga händelser, som är bevis på en allt snabbare klimatförändring. Vi vet att torkan intensifieras, våra hav blir varmare och försuras med metan som stiger upp från havsbotten. Vi ser extrema väderförändringar,  ökad temperatur och hur isarna allt snabbare smälter vid Västra Antarktis och Grönland -  årtionden hastigare än vetenskapliga prognoser.

Verkligen? Det senast jag hörde var att istäcken vid båda polerna är rekordstora. Globala temperaturen sjunker  och har gjort så sedan 1988.  Antalet tromber är litet. Vi har inte haft en namngiven orkan som direkt drabbat USA på flera år (Sandy var inte en orkan när den nådde land). Vilka människor är det som sitter på botten av havet och producerar metan? Är inte det en naturlig sak som bara händer?

Vi ska veta att det inte bara räcker för folk att byta glödlampor eller köpa en hybridbil.

Säger mannen som flyger världen runt i privata jetplan, har en jättestor yacht och chaufför för sin limousine som definitivt inte är en hybrid. En hybrid har inte kräm nog för en så tung bil.

Jag är ingen vetenskapsman, men det behöver jag inte vara. Eftersom världens vetenskapliga samfund har talat, och gett oss prognosen.  Om vi inte agerar tillsammans, kommer vi säkert att gå under.

Största delen av världens sk. “vetenskapliga samfund”  säger att det är en bluff och den viktigaste "vetenskapsmannen’ som driver rörelsen har avslöjats som bedragare.

Vi måste sätta en prislapp på koldioxidutsläppen, och eliminera statliga subventioner för kol, gas och oljebolag. Vi måste avsluta den snålskjuts som industrins förorenare ägnar sig åt under namn av en fri marknadsekonomi, de förtjänar inte våra skattepengar, de förtjänar vår granskning. För ekonomin i sig kommer att dö om vårt ekosystem kollapsar.

Men statliga subventioner för "förnyelsebar energi" är okej? Även när den är betydligt dyrare?

Den goda nyheten är att förnyelsebar energi inte bara är genomförbar utan också är bra ekonomisk politik. Ny forskning visar att år 2050, kan förnyelsebar energi leverera 100% av världens energibehov med hjälp av befintlig teknik, och det skulle skapa miljontals arbetstillfällen.

National Review motbevisar detta påstående. Men de använder svårbegripliga argument, som fysikens lagar och ekonomi,  vilket sannolikt övergår Leonardos förstånd eftersom han arbetar i låtsas-landet.

Alla deltagare i FN: s klimatkonferens vet att spektaklet är till för politiker, kändisar och förmånssökande. Det handlar inte om klimatforskning och inte heller om att “rädda jorden från koldioxidutsläpp eller fossila bränslen.”  Ingen är intresserad av “Klimat”. Det handlar om kontroll och pengar.

29 september 2014

Den fredliga religionen, igen


En nyligen avskedad arbetstagare, Alton Nolen - som kallas Jah 'Keem Yisrael av sina ISIS-älskande Facebook kompisar -  högg huvudet av en kvinnlig fd. arbetskamrat. Han fortsatte sedan att knivhugga en annan kvinna, men stoppades av en medarbetare som hade tillstånd att bära dolt vapen, och som sköt den “fredliga" Islamisten och stoppade hans framfart.

Återigen ser vi hur en av dessa  onda, hemska, vapen-fanatiker räddade minst en människas liv. Denna islamiska galning skulle säkert ha dödat många fler om han fått hållas men 1 man, 1 pistol, sparade många liv.  Vad är det för fel på de människor som vill förbjuda vapen?

Speciellt så här i valtider talas och skrivs det om  “Kriget mot Kvinnor” i USA, vilket är obefintlig utanför medvetandet hos liberala, professionella aktivister som letar efter grupper som de kan framställa som offer.
Det enda “krig mot kvinnor” man kan finna är bland islamister som utkämpar krig mot alla kvinnor, överallt.
 Men om det tiger feministerna!  Kvinnor våldtas, lemlästas och mördas som en normal daglig aktivitet av dessa radikala islamister, men deras öde är ingenting jämfört med “glastaket”.

De som talar sig varma för mer militär inblandning i Mellanöstern hävdar att “om vi dödar dem där behöver vi inte döda dem här på hemmaplan, om vi sedan säkrar våra gränser kan vi stoppa jävlarna från att komma in, och då kan de inte göra någon skada.” 

Ändå kommer en del att ta sig igenom, och andra - som denna USA-födda, Jah 'Keem Yisrael - kommer att iscensätta attacker. En beväpnad befolkning kan stoppa dem innan deras terror sprider sig förbi den första offret.

Vi måste också vara realistiska och inse att vi inte kan stoppa en ensamvarg. Det är omöjligt. Att bomba Mellanöstern hjälper inte, snarare stjälper.

Cato Institut: Beväpnade civila stoppar tusentals brott.

Detroits polischef: Beväpnade civila avskräcker brottslingar.


28 september 2014

Klart som korvspad


Är du förvirrad över vad som pågår i Mellanöstern? Låt mig förklara.
Vi stöder Iraks regering i kampen mot Islamic State. Vi tycker inte om IS, men IS stöttas av Saudiarabien som vi gillar.
Vi tycker inte om president Assad i Syrien, så vi understöder kampen mot honom, men inte IS som också strider mot honom.
Vi tycker inte om Iran, men Iran stöder Iraks regering i kampen mot IS.
Så en del av våra vänner stöder våra fiender och en del av våra fiender är våra vänner och några av våra fiender slåss mot några av de fiender som vi vill ska förlora,  men vi vill inte att de fiender som slåss mot våra fiender ska vinna .
Om de människor som vi vill besegra verkligen förlorar, kommer de kanske att ersättas med människor som vi tycker ännu sämre om.
Allt detta började därför att vi invaderade ett land för att driva ut terrorister som faktiskt inte var där, förrän vi kom dit för att driva ut dem.

Förstår du nu?

27 september 2014

Fler och fler muslimer

via Breitbart;


Cirka 2,5 miljoner invandrare från "övervägande muslimska länder" bor i USA just nu, enligt en ny rapport från Centrum för Immigration Studies

Rapporten specificerar vilka länder och regioner i världen som invandrarna kommer ifrån - både lagligt och olagligt - och fann att sedan år 2000 har nästan en miljon fler invandrare kommit till USA från muslimska länder.
År 2000 fanns det 1.518.755 invandrare från muslimska länder i USA,  under 2010 uppgick antalet till 2.184.664, och år 2013 ligger det på 2.480.407.

Det är lugnande att veta att vi inte är i krig mot Islam! Det är vad Obama försäkrar oss.

I sitt tal till FN: s generalförsamling på onsdagen hävdade Barack Obama att USA inte slåss mot religionen Islam, i sina ansträngningar att stoppa upproret från gruppen som kallas Islamiska staten Irak och Syrien (ISIS), eftersom islam är fredligt.
"Vi har bekräftat att USA inte är och aldrig kommer att vara i krig mot islam. 
Islam lär ut fred" 


Bara lite bråk på jobbet

Inget att se här - inget att bry sig om

En man som nyligen avskedats från en livsmedelsanläggning i Oklahoma halshögg en kvinna med en kniv och attackerade en annan kvinna allvarligt innan han sköts och sårades av en av företagets tjänsteman. Liksom när Nidal Hasan dödade 13 soldater och sårade 32 vid militäranläggningen i Fort Hood 2009 - av den galne  muslimska extremisten Nidal Hassan - utreds händelsen i  Oklahoma,  inte som terrorism utan som våld på arbetsplatsen.




Alton Nolen (30) kommer att arresteras om han återfår medvetandet. Hans arbetskamrater säger att Nolen nyligen startat en kampanj för att förmå sina arbetskamrater att konvertera till islam.

Sälj guldmynt, peka med ett finger så att det ser ut som en pistol,  drick icke-pastöriserad  mjölk, eller tro på att vi kan bryta oss ur status quo och du är en terrorist. Halshugg någon, eftersom de inte samma religion som du, och det är våld på arbetsplatsen.
Så är det i dagens politiskt korrekta och hyperkänsliga Amerika.

26 september 2014

Vad kan vi vänta oss nu?


 Eric Holder avgår som justitieminister i USA, så snart en efterträdare har utsetts och bekräftats.
Det är synd att det inte hände tidigare.

Justitieminister är en position som länge hållits av personer vars första lojalitet har varit till presidenten som utsett dem,  snarare än till konstitutionen de svurit att försvara.
 Holder har varit den mest partipolitiska och raspolitiska justitieminister som landet någonsin haft. Hans mandatperiod har präglats av en aldrig sinande blandning av dubbelspel, inkompetens och undanflykter.  Hans raspolitik är från 1955 i stället för 2014, men vad kan man vänta sig när Al Sharpton varit hans rådgivare.

Hela hans mandattid har kantats av skandaler, jag minns inte alla.

Han krävde att rättegången mot Khalid Sheikh Mohammed och andra al-Qaidaledare skulle äga rum i centrala New York, vilket visade en oförmåga att förstå kriget mot terrorism.
Han anklagade amerikanerna för att vara en nation av ynkryggar vad gäller rasproblem, samtidigt som han vägrade att åtala Black Panther-medlemmar som hotade väljare i Philadelphia.
Han visade sitt dåliga omdöme när han skickade vapen till Mexiko och sedan hindrade kongressens försök att utreda - vilket ledde till den unika situationen att en sittande justitieminister visar uppsåtlig olydnad och brist på respekt för Kongressen.
Men värst av allt var inte Holder politiska ställningstaganden eller hans val av vem som ska åtalas - hans största brott var hans vägran att lyda konstitutionen.
Hans viktigaste uppgift är att tolka och tillämpa konstitution för den verkställande makten. Under Holders tid har Obama-administrationen vägrat att följa lagar, som faller inom ramen för “Take Care klausulen”, alltifrån Obamacare till invandring till välfärd.
Holder vet naturligtvis att  dessa beslut strider mot konstitutionen, men han höll tyst på grund av sitt partipolitiska stöd för Obama.

Det spekuleras att Holder avgår så att Obama ska kunna nominera honom till domare i The Supreme Court (Högsta Domstolen) För närvarande finns inga lediga platser, men fyra av de nio domarna är över 70.  Det är troligt att kommunisten Ruth Bader Ginsberg, som är 81 år gammal, är villig att  pensionera sig till förmån för Holder.

Det är svårt att tänka sig att Kongressen skulle godta Holder, speciellt om Republicans får majoritet i Senaten i november. Men Republicans kallas “Det Dumma Partiet” så det skulle mycket väl kunna ske.


25 september 2014

ISIS och USA

Washington hoppas kunna använda kriget mot Isis som en ursäkt för att engagera sig i kriget mot Syrien, vilket är mer invecklat än någonsin. USA: s beslut att beväpna "moderata" syriska oppositionsgrupper är ett bevis på detta.


Det är vitt skilda åsikter här i USA om hur  terrorister och Isis ska hanteras.

 Lt. Col. Ralph Peters får representera neocons när han säger att USA måste bita i det sura äpplet och “göra det som är rätt" i kampen mot terroristgruppen Islamic State (ISIS),
Anfallen i måndags kväll var avsedda att begränsa antalet döda terrorister. Men det var inte allvarliga angrepp.
Det är inte rätt sätt att hantera terrorister som halshugger amerikaner. "

Attacken ledd av US. träffade byggnader i Syrien, där ISIS har sina kommando-och-ledningscentraler. Pentagon sade att det inte riktades mot människor, utan kommunikationssystem.

Peters påpekar att ISIS inte har något luftvärnssystem och i stället för att anfalla på natten skulle man ha väntat till mitt på dagen när byggnaderna var fyllda med ISIS ledare och personal.
Peters sade också att vi måste sluta oroa så mycket över civila offer.

"Krig är fult, grymt och stökigt och ibland drabbar det civila offer - särskilt när fienden använder människor som sköldar. Om vi ska gå efter ISIS, måste vi bita ihop och göra det som är rätt. Gå in med trupper och döda alla terrorister vi hittar, tills det inte finns någon kvar eller de ger upp och inser att det de håller på med inte lönar sig."

 Den andra sida ser det ungefär så här:

USA gjorde saker och ting värre i Mellanöstern när de beslutade att gå i krig mot Irak 2003, vi ser det speciellt nu med framväxten av den islamiska staten (ISIS)
De erfarenheter amerikaner gjorde i Irak borde ha lärt oss att dessa insatser endast förvärrade en redan svår situation och gjorde det möjligt för radikala grupper och politiskt missnöjda att explodera i ännu mera våld.  Om USA: s krig mot Irak och Afghanistan misslyckades så kapitalt vad gäller att uppnå långsiktiga politiska mål -  trots de miljarder dollar som spenderades och de tusentals liv som gick förlorade -  är  Obamas chanser att lyckas nästan noll.

Om vi vill stoppa radikala terrorister från att härja i Syrien och Irak, varför inte säga till våra  allierade saudiaraber att stoppa finansiering och utbildning av dem? Eller se till att den amerikanska regeringen stoppar upprustning och utbildning av olika rebellgrupper i Syrien och avslutar sitt 24 års USA-krig mot Irak.

Det finns 200 miljoner människor i länder som gränsar till där ISIS för närvarande är verksamma. Det är dessa länder som står inför hotet vad gäller ISIS aktivitet och expansion. Låt dem slåss sina egna krig, i stället för att kräva att  den amerikanska militären blir en legoarmé för de rika Gulfstaterna. Kom ihåg att terroristerna  kommer hit därför att vi är där,  så låt oss inte stanna där längre.

23 september 2014

60-talets Hippies lever upp igen


Det är underhållande att lyssna till detta med tanke på att “grön energi” förstör miljön och att Tyskland, som sågs som ledare för jippot, nu överger idén och återvänder till billigare energikällor.


Gröngölingarna vill ha solenergi och vindkraftproduktion, men inte i sin egen bakgård 
Fattiga människor ska inte betala för den energi de behöver.
Företag förstör miljön och förgiftar Mongoliet när de borrar för råmaterial som behövs för magneter för vindkraftverk.
Kossornas pruttande är ett problem som kräver statligt ingripanden.
 Folk borde gå tillsammans, höja rösterna och bli inspirerad ... till vad verkar inte ha betydelse.
Vi behöver förnyelsebar energi inom ramen för ett socialistiskt samhälle, även om de socialistiska samhällena nu överger förnyelsebar energi .
 Företag bör inte tillåtas att följa galna idéer, förutom sådana som Solyndra förstås.
 Kommunistpartiet är för stort för att misslyckas.
 Olja och kol är dåligt ... oh, vänta, vi visste det redan.
 Vi har för mycket grejer. 

Marknaden i Europa sinar vad gäller “gröna energikällor,” Vindkraft och solenergi kan helt enkelt inte konkurrera med billigare bränslen som olja. Regeringarna har tvingats erbjuda enorma subventioner via skatter på energiräkningarna.
Sedan 2010 har den gröna energiskatten i Tyskland mer än tredubblats. Bara i år räknar tyska regeringen med att spendera $ 33 miljarder i subventioner.
Den brittiska regeringen hoppas kunna generera 15 procent av sin energi från förnyelsebara energikällor år 2020.  Tyvärr kommer detta att öka konsumenternas elräkningar med ca $ 200 per år.
Spanien likaså har tvingats överge liknande energi- initiativ  sedan regeringen förlorat $ 41 miljarder på gröna subventioner.

Men i stället för att hörsamma varningarna från misslyckad grön-energipolitik i Europa, verkar USA fast besluten att gå på i ullstrumporna på hemmaplan.

Warren Buffett erkände nyligen , "Vi får skattelättnader om vi bygger massor av vindkraftverk. Det är den enda anledningen att bygga dem. Det skulle inte gå utan skattelättnader. "


Nämnde jag att vindkraftverken har specialtillstånd att döda örnar ?

Om dessa personer är framtiden kan vi se oss blåsta allihopa




Daniel Greenfield visar de 10 dummaste idioterna från People’s Climate March.

..."Jag hoppas verkligen att den globala uppvärmningen på något sätt kan göras verklig, eftersom en art som producerade detta exemplar förtjänar inte att existera. "

21 september 2014

Det verkliga skälet till att Ryssland och Syrien är i skottgluggen

Tvärtemot vad många tror, drivs relationerna mellan nationer på den internationella scenen nästan aldrig av moraliska överväganden, utan snarare av en skum cocktail av pengar och geopolitik.
Denna utmärkta artikel (delvis översatt) förklarar den verkliga anledningen till att Ryssland och Syrien är måltavlor just nu.



Argumenten är komplicerade,  artikeln innehåller en hel del spekulationer men trots det ligger det mycket sanning i påståendet att det dras i trådar bakom kulisserna i Amerika och över hela Västvärlden; trådar som inte leder till medborgarnas bästa intressen. Problemets kärna är att ingen tar ansvar.

Många valutor har haft status som reservvaluta men det som gör dollarn unik är att sedan början av 1970-talet har den varit, med några få undantag, den enda valuta som används för att köpa och sälja olja på den globala marknaden
Före 1971 var den amerikanska dollarn bunden till guldmyntfoten, åtminstone officiellt. Enligt IMF, år 1966, höll utländska centralbanker $ 14 miljarder US. dollar, men USA hade endast $ 3,2 miljarder i guld anslaget för att täcka utländska innehav.

Översättning: Federal Reserve skrev ut mer pengar än vad det kunde backa upp.

Resultatet blev skenande inflation och en allmän flykt från dollarn.

År 1971 tog President Nixon bort dollarn från guldmyntfoten helt och hållet, något som senare kom att kallas "Nixon Shock"

Vid denna tidpunkt blev dollarn en ren skuld-baserad valuta, vilket betyder att man lånar pengar som inte existerar, (som inte backas upp av något annat än en skuldsedel)

I skuggan av den konstgjorda OPEC oljekrisen 1973 startade Nixon-administrationen hemliga förhandlingar med regeringen i Saudiarabien för att etablera det som kom att kallas återvinningsystemet för petrodollar. 
Under arrangemanget skulle saudierna bara sälja sin olja i dollar, och investera huvuddelen av sina oljevinster i amerikanska banker och kapitalmarknader. IMF skulle sedan använda dessa pengar för att underlätta lån till oljeimportörerna som hade svårigheter att finansiera de ökade oljepriserna. Betalningarna och ränta på dessa lån skulle naturligtvis ske med amerikanska dollar.
Systemet utvidgades till att omfatta resten av OPEC med 1975.

Federal Reserve kunde nu öka penningmängden efter behag. Den ständigt ökande efterfrågan på olja skulle förhindra en flykt från dollarn som nu backades upp av olja i stället för guld.
Så länge världen behöver olja, och så länge som olja säljs endast i US-dollar, kommer det att finnas en efterfrågan på dollar, och efterfrågan är det som ger dollarn dess värde.

Efter denna förklaring visar författaren att varje gång en tyrann eller en administration i någon av oljestaterna i Mellanöstern vidtagit åtgärder för att bryta sig ut ur dollar-beroendet och göra oljeaffärer antingen i guld eller annan valuta blir även gamla vänner fiender och USA anfaller eller driver igenom sanktioner.

Det var vad som hände när Saddam Hussein år 2000 offentliggjorde att han skulle ta betalt i Euros vilket var en direkt attack mot U.S-dollar. Så snart Iraks oljefält kontrollerades av U.S. skulle oljehandeln omedelbart gå tillbaka till dollar.

Redan 2004 gjorde Iran försök att bygga upp en oberoende olje-börs och genom U.N kunde USA pådyvla sanktioner, men i huvudsak tack vare hjälp från Ryssland klarade sig Iran ganska bra ändå.

Muammar Gaddafi,  behandlades länge som en USA-vän, ända tills han planerade att sluta sälja libysk olja i dollar - och i stället kräva betalning  i "dinarer" (en gemensam afrikansk guldvaluta ) - vilket var den verkliga orsaken till Gaddafis tidiga död.

Libyen, liksom Iran och Irak hade begått det oförlåtliga brottet att utmana den amerikanska dollarn.

Kampanjen för regimskifte i Syrien, liksom i Libyen har presenterats som en fråga om mänskliga rättigheter. Uppenbarligen är detta inte det verkliga motivet.

Under 2009 lade Qatar fram ett förslag om att dra en naturgasledning genom Syrien och Turkiet till Europa. Assad avvisade dock detta, och 2011 konstruerade han en pakt med Irak och Iran för att dra en pipeline österut och lämna Qatar och Saudiarabien helt utanför systemet.  Inte överraskande har Qatar, Saudiarabien och Turkiet  varit de mest aggressiva regionala aktörerna  för att störta den syriska regeringen.
Detta system skulle stärka Irans export av olja till Europa därför att de inte blir beroende av Washingtons allierade. Syrien är Irans bästa bundsförvant och om Syrien går under försvagas Iran.
Syrien och Iran har en ömsesidig överenskommelse om försvar, och en amerikansk intervention i Syrien skulle kunna öppna dörren för en allvarlig konflikt med Iran.

Ryssland råkar vara världens näst största oljeexportör, och har inte bara varit en nagel i Washingtons öga diplomatiskt, men de öppnade också en energi-börs, 2008, där handeln sker med rubel och guld. Detta projekt hade varit på gång sedan 2006.  De har också arbetat för att få Kina att utesluta dollarn i all sin bilaterala handel.

Ukraina trissades upp spelet,  fast det verkliga målet var Ryssland.
 Ukraina hade presenterats med ett val som ledde fram till krisen: antingen gå med i EU enligt ett associeringsavtal eller gå med i den eurasiska unionen.  E.U. insisterade på att detta var en antingen eller proposition. Ukraina kan inte gå med i båda. Ryssland å andra sidan, hävdade att det inte var något problem att ansluta sig till båda.
Även om allt detta verkade gå bra i början, förlorade USA snabbt kontroll över situationen. Krim höll en omröstning och folket röstade överväldigande för ett utträde från Ukraina och en återförening med Ryssland. Övergången var ordnad och fredlig. Ingen dödades, men Väst rubricerade omedelbart hela händelsen som en handling av rysk aggression, och detta blev den allmänna uppfattningen från den punkten.

Krim är viktigt geostrategiskt på grund av sin ställning vid Svarta havet, som gör det möjligt för en örlogsmakt att ta sig till Medelhavet. Det har också varit ryskt territorium för den mesta tiden i nutidshistorien.

USA har i åratal drivit på för att Ukraina ska på med i Nato.  En sådan åtgärd skulle placera amerikanska styrkor precis vid Rysslands gräns och kan potentiellt leda till att Ryssland förlorar sin flottbas på Krim. Det är anledningen till att Ryssland omedelbart accepterade resultatet av Krims folkomröstning och snabbt konsoliderade territoriet.

Detta är bara en sammanfattning i översättning. Hela den detaljerade artikeln med länkar finns här

20 september 2014

Far-och-Morföräldrars Dag


National Grandparents Day infaller varje år den första söndagen efter Labor Day. Det är inte en helgdag som uppfanns för att sälja kort och blommor utan för att hjälpa barn att bli medvetna om den styrka, information och vägledning som äldre personer kan erbjuda.
Grundaren av högtiden var Marion McQuade i West Virginia och den 3 augusti 1978 bestämde president Jimmy Carter att en National Grandparents Day skulle firas den 10 september samma år.

Skolan där vårt äldsta barnbarn går inbjöd i går alla mor och farföräldrar att besöka skolan, träffa lärarna och  informeras om undervisningen. 
Skolans rektor poängterade att “mor-och farföräldrar är vårt band till det förflutna, till de händelser och övertygelser och erfarenheter som så starkt påverkar våra liv och världen omkring oss. De fyller brister i vårt mobila samhälle och utgör en länk till vårt nationella arv och traditioner.”

Vi vet alla att mor-och farföräldrars värderingar står över modenycker och påtryckningar och är fyllda av  visdom som formats av både smärta och glädje. Eftersom de ofta är fria att älska och vägleda och bli vän med barnen utan att behöva ta dagligt ansvaret för dem, behöver de inte känna rädsla för att misslyckas och kan många gånger jämna vägen mellan generationerna.
Några av barnens viktigaste lärdomar kommer inte komma från skolan utan från mor-och-farföräldrar.
De har en mängd kunskap som inte lärs ut i skolan. Oavsett om du är från Sverige eller USA, är det lika viktigt att hjälpa barnen att förstå vilka de är och var de kommer ifrån.

En nation tar lärdom och stärks av sin historia, så en familj lär sig och blir stark genom  förståelse för tidigare generationer. Eftersom amerikaner lever längre, berikas fler och fler familjer av att ta del av erfarenheter från de äldre generationerna.

Mor-och farföräldrar i Amerika är också alltmer ansvariga för barnomsorg och stöd. Under 2012 vårdades  30% av barnen under fem år regelbundet av en “Grandmother”.

19 september 2014

Enligt Michelle

så har Barack levererat enligt sina löften om Hopp och Förändring och om han inte gjort allt han lovat är det Bush fel.

Enligt Washington Examiner:
Landets “första dam” Michelle Obama, klampar in på kampanj-scenen för att hjälpa demokraterna i mitt-terminsvalet och hon hävdar att hennes man verkligen åstadkommit  Förändringar och Hopp som  han lovade när förre presidenten George W. Bush gav honom nycklarna och han såg "röran som han måste ta hand om.”
     "När folk frågar mig om jag fortfarande tror på allt vi sade om förändring och hopp år 2008, förklarar jag för dem att jag tror på det mer än någonsin, därför att jag har sett det med egna ögon", säger hon.
     Även om vi fortfarande har mycket arbete att göra,  har vi verkligen gjort mycket av den förändringen vi talade om," sade den Första Damen.

Motbjudande, oärligt, föraktligt - men inte oväntat. Och det är riktigt, han har verkligen förändrat landet och har fortfarande tid att förstöra ännu mer.


Hjälp Obama starta Tredje Världskriget


18 september 2014

En underhållare som vågar stå upp mot Dumheten



Sanningen presenterad på ett roligt sätt av komikern Michael Loftus från den nya showen  The Flipside.

17 september 2014

Det beror på Rasism

Mer än två tredjedelar av amerikanska vuxna är överviktiga eller feta (Ogden et al., 2014).
Nya nationella data visar att 82,0 procent av svarta kvinnor och 77,2 procent av latinamerikanska kvinnor är överviktiga eller feta, jämfört med 63,2 procent vita kvinnor. Spansktalande män är också fetare än kaukasier och svarta män, oftare i Södern och Midwest, och det tenderar att öka med ålder.


 Grav övervikt är det största hotet mot hälsa i landet men i stället för att dra in på mängder av statliga bidrag till mat inbillar man i stället människor att den globala uppvärmningen kommer att orsaka en för tidig död.
 Nästan en tredjedel av befolkningen får matbidrag och det överskred det antal som hade fulltidsjobb i den privata sektorn förra året. Det är säkert fler nu.

Ett häpnadsväckande faktum är att det nu finns fler överviktiga människor på planeten än det finns hungriga människor:

Nu får vi lära oss at fetma beror på rasism
En studie vid Rutgers University - Newark hävdar att minoriteter är feta eftersom de utsätts för rasistisk micro-aggression, vilket får dem att äta snabbmat och undvika motion.
"När du utsätts för negativa stereotyper, är det lättare att välja ohälsosamma livsmedel i stället för bra mat,” , säger Luis Rivera, socialpsykolog som genomfört studien.

Rivera sade att latinamerikaner, som tror på negativa stereotyper om sig själva, löper tre gånger större risk att bli överviktiga eller feta - bevis för att fetma beror på att man tror på stereotyper.
Han sade att dessa stereotyper sprids,  inte bara genom massmedia, utan även undermedvetet genom till synes harmlösa sociala interaktioner, bland annat så kallad micro-aggression.
 "Även om folk inte säger uttryckligen - "du är A, du är B", finns det sätt på vilket dessa meddelanden kommuniceras. Det kan vara från lärare. Det kan vara dina föräldrar. Det kan vara dina vänner. "

Allt handlar om ras numera - det är som om någon avsiktligt trissar upp händelser för att skapa rasmotsättningar och klyftor. Rasism är inte vackert men det är ointressant när det används som en ursäkt. När svarta studenter inte klara sig så bra i skolan sägs det bero på att att läroplanen är kulturellt partisk. Rättsväsendet är rasistisk eftersom alltför många svarta män är dömda för brott de begått. 
Det här är skräpvetenskap på allra högsta nivå. Man finner ett orsakssamband mellan två saker utan att visa hur de hör ihop. Många svarta kvinnor är överviktiga och många rapporterade incidenter de skyllde på rasismer och därför är det rasism som orsakar att svarta kvinnor är feta.

 Deltagarna tillfrågades om de någonsin hade fått dålig service på en restaurang eller behandlats orättvist i sitt arbete eller av polisen. Vem har inte haft usel service på en restaurang, haft en skitstövel till chef, eller behandlats med mindre än respekt av polisen?

Studien skulle ha kallats: Människor som uppfattar vardagshändelser som rasism tenderar att vara tjocka.

16 september 2014

Missat tillfälle…

....enligt TheZMan

Lärdomen vi borde ha dragit från 9/11 är att stora, allt överskuggande byråkratier aldrig kan försvara sig mot alla uppstickare. Det är inte vad de är konstruerade för och det är därför de misslyckas med små, komplexa uppgifter. Regeringen är en slägga, inte en skalpell.

  För att förhindra ytterligare händelser som 9/11 skulle vi omgående ha stoppat all invandring från muslimska länder. Visum för att besöka USA skulle ha begränsats till diplomater och affärsmän på hög nivå. Om en oljesheik måste komma hit för att göra ett avtal med Exxon, är det OK.

Vidare borde alla ha deporterats , om de inte var medborgare. Den utländska finansieringen av moskéer borde ha konfiskerats. Vi kan inte förbjuda religionen, även om jag skulle vara för det, men vi kan uppmuntra våra medborgare att inte rulla ut välkomstmattan för muslimer.

15 september 2014

Liam, håll käften eller lev som du lär

Liam Neeson sällar sig offentligt till skaran av Hollywood hycklare:


Jag är helt för vapenförbud i USA", säger han. “Antalet invånare i Amerika är ungefär 300 miljoner och det finns 300 miljoner vapen i det här landet, vilket är skrämmande. Varje dag ser vi någon unge som går fram som en galning i en skola. Och vet ni vad pistol-lobbyns svar på Newtown var? “frågar han, med hänvisning till massakern i Sandy Hook Elementary School i Newtown, Connecticut, som resulterade i att 20 barn dödades i december 2012.
The National Rifle Association officiella svar var, “Om läraren hade varit beväpnad ….. Det är vansinnigt. Jag har full respekt för Storbritannien.  När Dunblane-massakern hände i Skottland, ändrade de vapenlagarna inom 24 timmar så att man inte kan ha en pistol. "



På filmduken ser vi sällan Neeson utan en pistol i handen, oavsett om det är i hans lukrativa “Taken” eller den senaste actionthriller Non-Stop eller hans senaste lågklassiga polisfilm, A Walk Among the Tombstones.  Även i årets komedi,  A Million Ways to Die in the West, har han en pistol, så det är skrattretande att höra hans tankar om ämnet samtidigt som vi ser hur han tjänar sitt uppehälle.

Många rika Hollywood-kändisar har också beväpnade vakter med sig hela tiden samtidigt som de -
inklusive president Barack Obama och New Yorks borgmästare Michael Bloomberg -  kräver vapenförbud för andra. Ett visst mått av hyckleri, måste jag säga.
Jag missunnar inte någon känd person, som borgmästare Bloomberg, eller presidenten och hans familj att ha skydd.  Det finns tillräckligt många galna människor som attackerar andra.  Men om man själv vill skyddas av ansvarsfulla människor som har vapen, kan jag inte förstå varför man inte unnar andra samma skydd. 

14 september 2014

Nu rämnar det i sömmarna


Det slås på krigstrummorna för fullt här i U.S. och meddelandet man skickar ut för att skrämma befolkningen och därigenom få deras stöd är:
Alla de radikala islamistiska grupperna är ett direkt hot mot amerikanska hemlandet. Det är bättre att döda dem där borta än här hemma. ”

Förra veckan uppmanade Obama till anfall mot ISIS i Irak och Syrien samt en förnyad ansträngning att beväpna de så kallade moderata syriska rebellerna.
Hans administration diskuterar möjligheten att avsätta upp till 4 miljarder dollar i stöd till syriska rebeller.
Den officiella förklaringen var att  Obamas beslut att bekämpa ISIS och samtidigt beväpna syriska rebeller gjordes under kompromiss med Saudiarabien i utbyte mot Saudi-hjälp att slå tillbaka hotet från ISIS.

Men medan Obama-administrationen arbetar för att samordna stödet till de syriska rebellerna, rapporteras det från en övervakningsgrupp att moderata och islamiska-syriska rebeller  tecknat en första i sitt slag “icke-angreppspakt” med Islamiska Staten Irak och Syrien, (ISIS)

Den brittisk-syriska Observatory for Human Rights sade i går att ett  stilleståndsavtal förbereddes mellan både de moderata och islamisk-syriska rebellerna och ISIS, i den syriska staden Hajar al-Aswad,  som tidigare varit skådeplats för intensiva sammandrabbningar.

Enligt observationsgruppen “kommer parterna att respektera vapenvila tills en slutlig lösning hittas och de lovar att inte attackera varandra eftersom de anser att den främsta fienden är Nussayri- regimens president, Bashar al-Assad.

Det rapporterades av Arabic news media och av Agence France Presse.

13 september 2014

Varför skulle det vara ett problem?

En radioshow i Nya Zealand utlyste en tävling om en resa till 2015 Rugby World Cup i England.
 Ett av villkoren för vinst var att de två som vinner ska vara gifta. Så segrarna, två polare som inte är homosexuella, men som varit vänner sedan de var små,  gifte sig för de vill resa och nu är Gay-grupper upprörda.
 De kallar det en “förolämpning" eftersom äktenskaps-jämlikhet varit en "hård kamp’ att uppnå  för homosexuella och detta “trivialiserar vad vi kämpat för."

Uppenbarligen inser de inte att när de ändrade lagen ändrades den för alla.  Två män kan gifta sig av vilken anledning som helst. Lagen kräver inte att de ska bevisa att de är homosexuella  eller att de "älskar varandra”.
De kan ingå äktenskap för att få skattemässiga fördelar, för att få bo tillsammans i det militära, eller för att få rätt till medborgarskap och arbetstillstånd.

Så gott som hela världen “trivialiserar “äktenskapet numera -  en institution som funnits i tusentals år -  så spelar det någon roll om två heterosexuella män gifter sig med varandra? De ser dessutom ut som om de är bröder, men det finnas väl ingen anledning att fördöma det heller, eftersom två män eller två kvinnor ändå inte kan göra varandra med barn.

12 september 2014

Hole in One för Donald


President Barack Obamas golfvanor har fått mycket kritik under de senaste veckorna, men det ser inte ut som det kommer att ändras.  Han kände sig emellertid tvungen att be om ursäkt för att han spelade golf strax efter mordet på journalisten James Foley.

Nu kommer det också fram att Obama nekats att spela på ett antal elitgolfbanor i Westchester County-området - bland dem Trump National Golf Club, Winged Foot och Willow Ridge . Presidenten hade planerat att tillbringa  Labor Day helgen i området för att delta i tiggar-kampanjer  och två bröllop, men valde att stanna bara en dag, sedan han avvisats av klubbarna, enligt en rapport från NBC 4 New York.

När Obama spelar golf stängs hela anläggningen för “vanligt folk” och dessa “country clubs” vill uppenbarligen inte förarga sina inflytelserika och högt betalande medlemmar genom att stänga över Labor Day-helgen för att ge utrymme för presidenten.

Donald Trump tog tillfället i akt med ett erbjudande  som kanske innebär lösningen på Amerikas problem just nu och kan befria landet från den mest laglöse och destruktive presidenten i amerikansk historia .

Trump äger några av de bästa och lyxigaste golfbanorna i landet och han lovar att om Obama lämnar sitt ämbete nu kommer han att få livstids medlemskap på Trumps banor.


11 september 2014

“Operation Stå ut med Bördorna”


Lite om det tal Obama levererade i går:


Mina landsmän, i kväll vill jag prata med er om vad USA kommer att göra tillsammans med våra vänner och allierade för att bryta ned och slutligen förstöra terroristgruppen som kallas ISIL.”
Han kallat dem fortfarande ISIL fast alla andra säger ISIS och Gary North förklarar varför:
ISIS står för Islamiska Staten Irak och Syrien. ISIL står för Islamiska staten Irak och Levanten. Knappast någon amerikan vet vad Levanten är.  Det är hela regionen.

Om president Obama skulle använda förkortningen ISIS, skulle detta skapa ett stort PR-problem. Om han kallar det Islamiska staten Irak och Syrien, är det uppenbart att två länder är inblandade. Då måste han engagera amerikanska styrkor - men inte soldater, som betyder "kängor på marken" - till krig i två nationer. En av dem är Syrien. Tills för några månader sedan, betraktades  ISIS  av amerikanska utrikespolitiska experter som en del av oppositionen i Syrien - opposition mot regeringen i Syrien, som drivs av Bashar "Hitler" Assad.

För fyra månader sedan var ISIS en organisation som kämpade för frihet.  Nu är det officiellt en organisation som kämpar mot frihet.  Ha detta i åtanke när Obama sedan säger att ISIL-ledarna är förvirrade. De kallar organisationen “Islamisk”- det första I i ISIS. Men Obama är inte förvirrad.
 ISIS är inte det minsta islamiskt, enligt honom.
“Låt oss nu klargöra två saker:   ISIL är inte islamisk. Ingen religion tolererar dödandet av oskyldiga, och de allra flesta av ISILs offer har varit muslimer. “
I borde kanske i stället stå för “Internationell” ….
Och ISIL är verkligen inte en stat. De var tidigare lierade med al-Qaida i Irak och utnyttjade de sekteristiska stridigheterna och Syriens inbördeskrig för att lägga beslag på territorier på båda sidor om Irak-syriska gränsen. De erkänns inte av någon regering eller av de människor som de underkastar. ISIL är en terroristorganisation, helt enkelt. Och det har ingen annan vision än slakt av alla som står i dess väg.”
….och S  för “Society”
“Vi har siktat in oss på al-Qaida -grupper  i Jemen och nyligen eliminerat den högste befälhavare för deras allierade i Somalia. Vi har gjort så samtidigt som vi tagit hem över 140.000 amerikanska soldater från Irak och dragit ner våra styrkor i Afghanistan, där vårt stridsuppdrag kommer att avslutas senare i år. Tack vare vår militär och kontraterrorism-profesionella, är Amerika säkrare.”
Säkrare än vad? Säkrare än när? Säkrare än vad då? Det säger han inte. Men kom ihåg detta: han hade bara två veckor på sig att utveckla denna nya politik. Ge honom lite tid. Han är under stor press.
Ändå fortsätter vi att möta ett terroristhot. Vi kan inte radera varje spår av ondska från världen och små grupper av mördare har kapacitet att göra stor skada. Så var det före 9/11, och det är fortfarande sant idag. Och det är därför vi måste vara vaksamma om hot dyker upp.”
Förutom vi gränsen till Mexico.

Gary North fortsätter att plocka isär Obamas tal här


10 september 2014

Sverige har valt sig bort från Norden - Från det nordiska samarbetet!

               

Det nordiska samarbetet bygger bland annat på en gemenskap om språk, kultur och värden. Nordiska Rådet har inte särskilt mycket makt, men är ändå en symbol för att de nordiska länderna har en mångårig gemenskap.

Sverige har redan det största antalet muslimska invandrare. Många av dessa är dåligt integrerade och särskilt Sydsverige är drabbat av mycket stora sociala problem, som då och då blossar upp. I Sverige är det välkänt att medierna präglas av självcensur. Berlingske Tidende kunde i söndags  upplysa om ett begrepp jag inte kände till, nämligen filtrering.

Det betyder att man inte kan nämna en kriminell persons etnicitet, eftersom det kan tolkas som rasism. I Danmark används filtrering efter tidningens information i «Politiken" och "Information», men i Sverige används det i alla tidningar. Censur är o-nordisk. Så här är Sverige alltså redan långt borta från en traditionell nordisk uppfattning (förståelse) av yttrandefriheten.

340.000 muslimer är lika mycket som hela Århus. Det är riktigt många. Också så många, att det på sikt kommer att ändra svensk kultur. Sverige rör sig alltså mot en helt annan plats än resten av Norden och därmed bort ifrån den nordiska gemenskapen. Jag säger inte att ett Sverige, som liknar Beirut eller Cairo är dåligt, det är bara annorlunda och på inget vis nordiskt.

Som dansk har jag inte gemensam värdegrund med en syrisk kvinna i niqab, som är muslim och talar mycket dålig svenska. Hon har växt upp med helt andra värderingar än jag och känner inte till H.C.Andersen, Strindberg, Nobel eller Edward Munck. Hon känner inte till principen för den skandinaviska välfärdsmodellen och vill som så många invandrare bara ha våra pengar och inte vårt kulturarv.

Det är snart val i Sverige, och alla politiska partier bortsett ifrån det ytterliggående Sverigedemokraterna, stödjer att Sverige skall ta emot 340.000 flyktingar. Om detta beslutet står fast är Danmark tvungen att överväga, om vi kan fortsätta att ge särskilda privilegier till svenska medborgare. För med ett svensk pass kan man ju leva på samma sätt i Danmark som i Sverige.
Sverige har själv önskat utträde ur det nordiska samarbetet. Jag beklagar det för jag tycker om svenskar, Stockholm och Abba. Strindberg kan jag fortfarande se på Den kungliga Teatern.

Gud vet om de egentligen själv är klara över vad de har på gång på andra sidan sundet?

AF HENRIK DAY POULSEN  8. SEPTEMBER 2014 i Berlingske
i översättning från danska.


Obamas popularitet är stadigt sjunkande


En ny ABC News enkät är enbart sorglig för demokrater och president Obama. Med en vid marginal, 52%-42%,  ser väljarna Obama som en misslyckad president. Amerikaner ser också Obama som mer som en som splittrar (55%), än en som förenar (38%) 

Vi minns hur impopulär President Bush var vid denna tidpunkt under presidentskapet men Obama ligger sämre till ändå. Det var åtminstone 43% som såg Bush som en som håller ihop och förenar.

Det har säkert för länge sedan gått upp för alla att Obamas “Hope and Change” bara var floskler men vissa kan fortfarande inte medge det.
“Hopp” var aldrig en strategi och "förändring" som bygger på avund och okunskap kommer alltid att bli katastrofalt.  Vänta några månader till och det kommer att bli ännu svårare att hitta en clown som stödde denna onde man och som medger det. 

Hillary Clinton: Vi skapade Al-Qaeda


Följande är ett utdrag och översättning av en längre artikel från SCGNEWS  som visar vem som gav ISIS makten och varför. Länkar och mera här.



Officiellt var den amerikanska regeringens upprustning och finansiering av Mujahideen i Afghanistan ett svar på den sovjetiska invasionen i december 1979, men i sina memoarer med titeln "From the Shadows" avslöjade Robert Gates, chef för CIA under Ronald Reagan och George Bush den äldre, och försvarssekreterare för både George W. Bush och Barack Obama,  att USA faktiskt började hemliga manövrer 6 månader tidigare, med den uttryckliga avsikten att locka Sovjet in i en gungfly.

Strategin fungerade. Sovjet invaderade, och de tio år av krig som följde anses av många historiker som en av de främsta orsakerna till  Sovjetunionens fall.

Detta exempel skapar inte bara prejudikat, det vi ser händer i Irak, Afghanistan och Syrien just nu är faktiskt en fortsättning på en gammal historia. Al-Nusra och ISIS är ideologiska och organisatoriska avkomlingar till dessa extremistelement, som den amerikanska regeringen utnyttjade för trettio år sedan.

U.S. fortsatte  att skapa en grogrund för dessa extremister genom att invadera Irak 2003.  Hade det inte varit för det makt-vakuum som uppstod vid avlägsnandet och avrättningen av Saddam, skulle inte al-Qaida i Irak, aka ISIS, existera. Och hade det inte varit för Washingtons försök att störta Assad genom finansiering och utbildning av skumma militanta grupper i Syrien, skulle det på inget sätt varit möjligt för  ISIS att storma in i Irak i juni 2014.

På varje nivå, oavsett hur du ser på det, är ISIS en produkt av amerikanska regeringens snurriga och skröpliga  utrikespolitik.

Nu kan allt detta tyckas motsägelsefullt när man hör hur krigstrummorna mot ISIS börjar ljuda allt högre och flyganfallen mot dem successivt tilltar.  Varför skulle USA hjälpa en terroristorganisation att etablera sig, bara för att attackera dem senare?

Tja, varför gav CIA Saddam Hussein makten 1963 ? Varför backade den amerikanska regeringen Saddam 1980, då han inledde ett angreppskrig mot Iran, trots att de visste att han använde kemiska vapen? Varför beväpnade och finansierade U.S. islamistiska extremister i Afghanistan mot Sovjet?

Det finns ett mönster här om man tittar noga. Detta är en gammal beprövad geopolitisk strategi.

Steg 1: Bygg upp en diktator eller extremistgrupp som sedan kan användas för att föra ställföreträdande krig mot motståndare. Under detta stadium sopas eventuella brott som begås av ombudet under mattan.

Steg 2: När dessa otäcka figurer inte är användbara längre är det dags att plocka fram all smuts under mattan och börja offentliggöra det dygnet runt.  Detta fungerar givetvis bäst när allmänheten inte har någon aning om hur de här skurkarna kom till makten.

Steg 3: Slutligen, när allmänheten praktiskt taget tigger regeringen om att göra något, föreslår man en lösning.  Vanligtvis involverar lösningen militär intervention eller förlust av vissa friheter, eller båda.

ISIS är mycket användbart. De har i huvudsak gjort Washingtons smutsiga arbete genom att försvaga Assad. År 2014, medan nyhetsförmedlingen nästan uteslutande fokuserade på Ukraina och Ryssland, gjorde ISIS stora framsteg i Syrien, och från och med augusti kontrollerade de redan 35% av landet.

Eftersom ISIS till stor del är baserad i Syrien, ger det USA en förevändning att gå in i Syrien. Förr eller senare kommer USA att utvidga flyganfall i Assads bakgård, och amerikansk regeringsanställda  gör det redan nu klart att både ISIS och den syriska regeringen kommer att göras till måltavlor.  Det är hela poängen. Washington kan tillåta ISIS att lägga beslag på lite mer territorium först, men det har länge funnits tecken på hur det kommer att sluta.

Obama-administrationen har upprepade gånger insisterat på att det aldrig kommer att leda till "boots on the ground” men sanningen är att alla som förstår militär taktik vet mycket väl att ISIS inte kan besegras av enbart luftanfall.  Som svar på flyganfall kommer ISIS bara att sprida  ut sig och dölja sina styrkor.  ISIS är inte en etablerad statsmakt som kan förstöras genom att man slår ut viktiga regeringsbyggnader och infrastruktur. De är gerillakämpar som fått sin träning i urban krigföring.

För att kraftigt försvaga dem, kommer kriget att behöva involvera marktrupper, men även detta är dömt att misslyckas.  Amerikanska trupper skulle säkert krossa ISIS i gatustrider under en tid, och de kan till och med lyckas fullständigt ockuperar Syrien och Irak under ett antal år, men så småningom kommer de att behöva lämna området, och när de gör det bör det vara uppenbart vad som kommer härnäst.

Sprattelgubbarna som den amerikanska regeringen har installerats i de olika länder som de tagit över under de senaste åren har utan undantag visat sig vara helt inkompetenta och korrupta.  Ingen som Washington placerar i maktposition kommer att vara i stånd att upprätthålla stabilitet i Syrien.

Just nu är Assad den sista bastionen för stabiliteten i regionen. Han är den sista chansen de har för en måttlig icke-sekteristisk regering och han är det enda hoppet för något som ens tillnärmelsevis liknar demokrati för överskådlig framtid. Om Assad faller, kommer islamisk extremism att ta rodret och införa sharialagstiftning, och de kommer att göra allt som står i deras makt för att fortsätta sprida sin ideologi så vitt och brett som möjligt.

Om världen verkligen vill stoppa ISIS, finns det bara ett sätt att göra det på:

1.  Först och främst måste den amerikanska regeringen och dess allierade vara starkt pressade att skära ner allt stöd till rebeller som försöker störta Assad. Även om dessa rebeller, som USA rustar och finansierar, var resonabla ,(vilket de inte är, ) tvingar de Assad att utkämpa ett krig på flera fronter, vilket bara förstärker ISIS. Detta är vansinne.

2 Den syriska regeringen bör ges ekonomiskt stöd, utrustning, utbildning och upplysning för att kunna vända trenden mot ISIS. Det är deras territorium, de borde vara de som återtar det

Naturligtvis kommer inte detta stöd att  komma från  USA eller något NATO-land, men det finns ett antal länder som har ett strategiskt intresse av att förhindra ett nytt regimskifte och kaotiska efterdyningarna. Om dessa länder reagerar snabbt, som just nu, kunde de föregripa en amerikansk inblandning, och så länge det stödet inte omfattar närvaron av utländska trupper, kommer det att kraftigt minska risken för en större konfrontation i framtiden. 

 Den amerikanska regeringen och dess allierade,  bör aggressivt fördömas för sina misslyckade politiska regimskiftesstrategier och personerna bakom dessa beslut bör åtalas för krigsförbrytelser. Detta måste göras på en nivå “nation till nation” eftersom  FN inte gjort annat än aktiverat NATOs aggression. Även om detta kanske inte omedelbart leder till att dessa brottslingar  arresteras, skulle det skicka ett budskap. Det kan göras. Malaysia har redan visat det genom att döma Bushadministrationen för krigsförbrytelser i sin frånvaro.


08 september 2014

Lika inför lagen?

Rent teoretiskt borde det vara så men….

Exon Mobil har gått med på att betala $600,000 för 85 fåglar som dött under fem år.

Oljebolaget erkände sig skyldig till att ha dödat sjöfåglar, hökar, ugglor och andra skyddade arter, som omkommit vid borrning för naturgas och i vattendammar i Wyoming, Kansas, Oklahoma, Colorado och Texas under de senaste fem åren ….Det är runt 7,000 dollar per fågel.

 “Vi är alla ansvariga för att skydda våra vilda djur, även de största företagen är det” sade David M. Gaouette, United States advokat i Colorado

Men…det blir inga böter för solkraftverk som kan döda upp till 28.000 fåglar per år. Det enda man överväger är att kanske inte tillåta lika stora anläggningar i framtiden.

Det är vanligt att man ser en liten rökpuff ovanför världens största solvärmeanläggning, BrightSource Energy, och det utan förvarning.   Vid närmare granskning upptäcker man att källan till röken är en fågel som oavsiktligt har förirrat sig in i den glödheta värmen över anläggningens många reflekterande speglar. Insekter dras till speglarna och det i sin tur lockar fåglar.

28,000 skulle bli över en miljon i böter om man följer samma regler som för oljebolaget.

BrightSource Energy anser att det antalet är överdrivet och att det inte rör sig om mer än 1,000 fåglar men det är ändå 60 gånger fler än vad Exxon straffades för och som ägde rum på flera platser i fem stater, jämfört med en solvärmeanläggning.

Vindkraftverk är också ansvariga för att stora mängder fåglar dödas. Det man framför allt oroar sig för är de stora örnarna, USAs nationalfågel, men där har Obama-administrationen gått in och gett specialtillstånd för vindkraftverken så de kan döda Bald Eagels under 30 år. 

American Bird Conservancy har stämt Obama-administrationen över denna nya federala regel som gruppen säger kan allvarligt minska antalet örnar som i många stater är utrotningshotade.
En färsk studie från federala och statliga forskare har funnit att amerikanska vindkraftverk skulle kunna döda upp till 1,4 miljoner fåglar av alla arter fram till år 2030 om vindkraftsindustrin fortsätter att expandera.

Den utmärkta bloggen Narrskeppet har funnit ett effektivt sätt att utvinna energi från de ineffektiva vindkraftverken – man maler ned propellerbladen och eldar kalkugnar med dem! Om denna landvinning läste Skeppsgossen i Global Cement Magazine

Egentligen är detta en nyhet från 2009 då det tyska företaget Zajons Zerkleinerungs GmbH (vilket underbart företagsnamn!) och schweiziska jättekoncernen Holcim’s Geocycle tog fram en speciell typ av kvarn (Cross-Flow Shredder) för att pulverisera glasfiberarmerade turbinblad. Idag är tekniken helt utvecklad och man kan ta tillvara allt material i propellerbladen som till största delen består av kompositplast.

Läs hela artikeln här. (Tack Skeppsgossen)

Till mina bloggarvänner

Gör ett skrivfel så får du kommentarer


07 september 2014

Vi importerar kulturer



Nigel Farage, ledare för The United Kingdom Independence Party (UKIP) frågar:

"Kommer det alltid att finnas ett England? Ni vet, det England som man förknippar med Buckingham Palace och Big Ben? Det England som är Shakespeare och J.K. Rowling? Det England där man dricker eftermiddagste och äter fish and chips?  Magna Cartas England med en tradition av rättssäkerhet och yttrandefrihet som blomstrade när Amerika fortfarande var vildmark? Kommer detta sägenomspunna  England att alltid finnas?

Kanske inte. Farage tror inte det. Han menar att Englands frihet är under starkt hot. "Vi ser avskaffandet av nationen Storbritannien."

Englands framtid och även Sveriges avgörs numera av beslutsfattare i Bryssel men alldeles på egen hand planerar USA att under de närmaste åren förändra Amerika från en sammanhängande amerikansk kultur till ett sammelsurium  av kulturer.
Demografiska experter förutsäger att USA kommer att ta emot 100 miljoner invandrare fram till år 2050 - alltså inom knappa 37 år. 

USA kallades smältdegeln, därför att tidigare immigranter kom från en relativt likartad bakgrund och kultur och var angelägna om att anpassa sig och bli “amerikaner”.
Men de som anländer nu kommer från krigshärjade Somalia, Sudan, Etiopien, Kongo, Irak, Afghanistan, Kurdistan, Indien, Kina, Indonesien och 100 andra länder. De talar inte  engelska, saknar nödvändiga kunskaper för att yrkesarbeta och är ofta analfabeter.  Få av dem har något gemensamt med dagens amerikaner och vill dessutom inte heller ha något gemensamt med dem. De vill ha sin egen kultur manifesterad  inom USA.

Invandrare som är hängivna sina egna kulturer och religioner föraktar Västvärldens sekulära, politiskt korrekta fasad som dominerar den akademiska världen, nyhetsmedia, underhållning, utbildning, religiöst och politiskt  tänkande.  Precis som de gör i Europa nu, kommer de att hävda rätten att inte anpassa sig, och då kommer också frågan i USA om hur man hanterar trotsiga icke-assimilerade kulturer, religioner och sedvänjor från främmande kulturer?

Vi ser det redan bland muslimska immigranter i Detroit där man praktiserar könsstympning, månggifte, arrangerade äktenskap och “hedersmord”.
De mexikanska immigranterna tvingar skolor att undervisa på spanska och kräver att skattebetalarna står för utbildning, mat, sjukvård och bostäder.
Om man ringer till myndigheter i vissa stater uppmanas man att trycka på #1 för spanska, #2 för arabiska och #3 för engelska.

Vi förfasar oss över barbarerna och konflikterna i Mellanöstern samtidigt som vi importerar kulturer och oändliga interna konflikter från Mexiko, Afrika, Asien och Mellanöstern och som utan tvivel kommer att  kollidera.  Ironiskt nog, hånar vi allt våld i Mellanöstern och fattigdomen i Mexiko. Men vi fortsätter att importera våldet med miljontals muslimer som sett våld som en del av livet under de senaste 1.400 åren. Vi importerar mexikansk fattigdom som om vi på ett magiskt kan få den att försvinna.
Mångkultur växer som en cancer och de allvarligaste konflikterna i fortsättningen inom global politik kommer att uppstå mellan kultur och grupper i värdländerna.

Helgens bästa



06 september 2014

Pang, Pang

Det finns inget sunt förnuft längre bland de som driver och bestämmer reglerna för statliga skolor i USA . De har fullständigt spårat ur. Vi ser dagligen rubriker om barn som avstängts för de löjligaste anledningar.


7-åring avstängd därför att han tuggade på en kaka så att den kom att likna en pistol.

Förskole-elev avstängd för att han pekade med ett finger och sade pang.

Andraklassare bröt mot kommunens nolltolerans genom att rita en streckgubbe som hade pistol.

En 13-årig pojke avstängdes därför att hans teckning, som såg ut som en pistol, utgjorde ett hot mot hans  klasskamrater.

Detta är bara några få, det finns hundratals fler.

Den privata skola där mitt äldsta barnbarn är elev har en helt annan anställning till The Second Amendment och inbjuder föräldrar och elever till träning i lerduveskytte och vapenhantering.

Parents and Shotgun Team Members,
Practice on Saturday will be at 9:00 am at XXX’s farm. The location should show up on your GPS. The address is 54 ZZZ Rd. YYY.
For those who live in C-sville, we will be meeting at the school and departing at 8:30 to follow in a caravan to the farm. If you live closer to The XXX-farm, you are welcome to meet us there at 9:00.

Please come prepared with the following:
Eye and ear protection
Your shotgun
Shells (2-4 boxes)
Sunscreen
Hat
Lawn chair
Umbrella or poncho
Snack & drink (please use the restroom before practice)
A waiver for everyone in your party (including spectators)
A great attitude
A commitment to safety

We will supply all targets. We have 12 & 20 gauge shells if you need them and a few glasses and ear plugs. I will have copies of the waivers for you to sign as well.

We have a large group and will probably be separating into two or three smaller groups. Students new to this sport will be working on safe gun handling and muzzle control while shooting at a few stationary targets first. Veterans will be working on shooting trap.
All athletes will have an opportunity to shoot on Saturday. If you do not have a shotgun, please come to practice. It is better to try the sport and see which type of gun feels comfortable before you invest in a purchase.
We are looking forward to a great season and a really competitive team. Please reply with any questions. See you Saturday!

När jag som tonåring gick i svensk skola kunde vi på friluftsdagarna välja mellan att delta i orientering, simning, friidrott eller skytte. Kan man det numera?

05 september 2014

Klimatförändringar är det största hotet i världen…

 Benghazi-Hillary slår till igen:


På senatorn Harry Reids National Summit för ren energi, hävdar Hillary Clinton att “klimatförändringen" är den akuta utmaning som vi står inför som nation och värld och som orsakar mest omfattande följdskador.

Det är inte islamisk terrorism,  ekonomi, vår brist på gränskontroll, fattigdom, hunger, eller ens rasrelationer i USA. Det värsta är att isen smälter och att vi är orsaken.

Harry Reid introducerade henne:
"När historien skrivs om 20-och 21 århundradena, kommer det att finnas en särskild plats för Hillary Clinton  i avdelningen för världsledare”

‘Nåt sånt här’ kan man bara inte hitta på


 Nu firar Obama-administrationen och den amerikanska politiska klassen ettårsdagen av den misslyckade "Bomba Assad!”-kampanjen, genom att starta en ny kampanj för att bomba de som kämpar mot Assad - precis den sida som USA har beväpnat under de senaste två åren .
     Det är som om USA hela tiden visste att det ville kämpa i kriget i Syrien, men bara behövde lite tid att fundera ut på vilken sida de skulle slåss. Det bytte sida i en handvändning och Pentagons kurirer  från amerikanska medierna och den krigsjublande utrikespolitiska eliten följer plikttroget efter, och framställer  tanklöst  ISIS som en aldrig tidigare skådad militär kombination av välbeväpnat och välfinansierat barbari (varifrån fick de sina vapen och pengar?)

 Något liknande hände i Libyen: USA spenderade ett decennium och insisterade på att ett globalt krig mot terrorn - komplett med fullskalig nedmontering av grundläggande friheter och politiska värderingar - var nödvändigt för att kämpa mot det Unika Hotet från al-Qaida och "jihadister", för att sedan kämpa på samma sida som dem, och beväpna och göra dem starkare.


     UPPDATERING: The U.S. delar med sig av underrättelseverksamheten om jihadist-installationer till Damaskus via irakiska och ryska kanaler.  Agence France-Presse,  citerar en källa som säger: ". Samarbetet har redan börjat"
     Från The New Hitler till US Partner under mindre än ett år: en imponerande bedrift för både Assad och amerikansk propaganda.

04 september 2014

En varning från helvetet


Mosuls kaldeiska katolska ärkebiskop Amel Shimoun Nonas uttalanden har nyligen ruskat om i traditionella katolska och konservativa sektorer av Internet. Nonas skarpa, sanningsenliga och profetiska ord förtjänar att bli ihågkomna av alla i Väst:

     Våra lidanden idag är upptakten till vad ni, européer och västerländska kristna,  också kommer att drabbas av inom en snar framtid. Jag förlorade mitt biskopsstift. Den fysiska gränserna av mitt apostolat har ockuperats av radikala islamister som vill att vi konverterar eller dör. Men min församling lever fortfarande.

     Var snäll och försök förstå oss. Era liberala och demokratiska principer är värdelösa här. Ni måste återigen försöka förstå vår verklighet i Mellanöstern, eftersom ni välkomnar till era länder ett ständigt växande antal muslimer. Även ni är i fara. Ni måste fatta starka och modiga beslut, även till priset av att de motsäger era principer. Ni tror att alla människor är lika, men det är inte sant: Islam säger inte att alla män är lika. Era  värderingar är inte deras värderingar. Om ni inte förstår det snart nog kommer ni att bli offer för den fiende ni välkomnar i era hem.

Assyrian genocide

Visa mig var vi finner islams verkliga ansikte, Mr. Kerry!

En dag efter att den islamiska staten Irak och al Sham (ISIS) släppt en video som visar den brutala halshuggningen av amerikanska journalisten Steven Sotloff - den andra amerikanska journalist som ISIS halshuggit - höll statssekreterare John Kerry ett tal vid en ceremoni för att hylla Shaarik Zafar, som just utsetts till speciell representant för det muslimska samhället.
Kerry sade att islam är en "fredlig religion baserad på alla människors värdighet och att ISIS inte är “islams verkliga ansikte"

" Islams ansikte är inte de nihilister som bara vet hur man förstör och inte bygger upp”, sade han. "Det är inte maskerade fegisar vars handlingar är skamliga förolämpning mot den fredliga religionen som de bryter mot varje dag med sitt barbari och vars grundläggande principer de skymfar med sina handlingar."




Islams verkliga ansikte  är en fredlig religion baserad på värdighet för alla människor", sade Kerry.

"Det är en religion där muslimska samfund är ledande i kampen mot fattigdomen. Det är en religion där muslimska grupper tillhandahåller grundläggande hälsovård och katastrofbistånd på frontlinjen till några av våra mest förödande humanitära kriser. Och det är en där muslimska grupper förespråkar  universella mänskliga rättigheter och grundläggande friheter, inklusive den mest grundläggande friheten att utöva sin tro öppet och fritt.”

Visa mig var, Mr. Kerry!


03 september 2014

Saker jag inte förstår


Det finns sådant som verkligen förbryllar mig. Vissa livförsäkringsbolag ger dig en lägre premier om du inte har gjort ett livsstils-val som förkortar ditt liv.  Att vara rökare är ett av dem. Försäkringstekniskt, är det ju vettigt  eftersom medellivslängden för rökare är minst 10 år kortare än för icke-rökare.

Försäkringsbolagen tar också ut en högre premier för de som är överviktiga. National Institutes of Health rapporterar att de som har ett BMI över 40 kan förvänta sig ett sex-till-14 års kortare liv.  Igen, är det försäkringstekniskt vettigt.  I själva verket finns det en stark opinionsbildning för högre premier både för livförsäkring samt sjukförsäkring,  för dem vars livsstils-val innebär en större ekonomisk börda för samhället, som tex. fetma. Men det finns ett viktigt undantag.

Enligt International Journal of Epidemiology, är en förväntad livslängd för 20 åriga  homosexuella och bisexuella män åtta till 20 år kortare än för män i allmänhet. Det är en förkortning av den förväntade livslängden, mer än både den för fetma och tobaksbruk. Men man hör aldrig att försäkringsbolag aviserar lägre premier för heterosexuella män. Du säger: "Det skulle vara diskriminering."
  Du har rätt, men varför är det acceptabelt för försäkringsbolag att diskriminera rökare och överviktiga men inte homosexuella?  När allt, kommer omkring är de alla amerikaner och skyddas av grundlagen.
Det är verkligen en fråga om politik, som framgår av en publicering av en artikel med rubriken "Gay life expectancy revisited" (http://tinyurl.com/25ejq2d). Publikationen fick “tillrättalägga” sina resultat på grund av klagomål därför att, om man påpekar skillnader i livslängd mellan heterosexuella och homosexuella kan det uppfattas som homofobi. Summan av kardemumman är att homosexuella har mycket större politisk makt och möter mer sympati än rökare och överviktiga.

Om vi håller oss till medicinska frågor, sade Dr Tom Frieden, chef för Center for Disease Control and Prevention,  att "Ebola utgör en liten risk för den amerikanska allmänheten."
Om man inte kan få  Ebola, så som anges av CDC-kraven, utom enbart genom utbyte av kroppsvätskor, varför spenderade vi miljontals dollar för att transportera Ebola patienterna  Dr Kent Brantly och Nancy Writebol från Liberia till ett amerikanskt sjukhus under extrema isoleringsförfaranden?  CDC: s påståenden om Ebola förefaller mig konstiga. Kommer att tänka på en replik av Marcellus i William Shakespeares "Hamlet", “Något är ruttet i Danmark."

Det finns varningstexter som förbryllar mig och som framkallar betydande brist på respekt för mina  amerikanska kollegors intellekt. Vad sägs om varningen, "Håll inte i fel ände av motorsågen.”
På förpackningar till strykjärn finns varningen, "Stryk inte med kläderna på kroppen."
En Superman-kostym är försedd med  varningen, “Detta plagg gör det inte möjligt för dig att flyga."

Sedan finns det “får icke förtäras”-varningar. Oftast är den produkt som innehåller denna varning inte något man rimligen tar internt, såsom smör, läsk eller hostmedicin.
Varningarna finns på produkter som färg, blekmedel och andra rengöringsvätskor. Jag undrar hur många vuxna amerikaner som faktiskt tagit en klunk av något som Minwax, blekmedel eller förtunningsmedel. Sedan finns det en varningsetikett för vissa solskärmar  för bilvindrutan, sådana som folk köper för att hålla sina bilar kalla när de parkerar i solen.  “ Kör inte med solskyddet på plats.”

Så här tycker jag. Dessa varningsetiketter är alla ett slöseri. En person dum nog att dricka Minwax, blekmedel eller thinner, eller köra med en solskärm som täcker rutan, är förmodligen också för dum för att läsa varningen.

På tal om varningstexter, förekommer det en debatt om huruvida modersmjölken är bra eller dåligt för spädbarn - en befängd debatt, med tanke på den historiska framgången vad gäller amning som visar sig i en värld befolkad av 7 miljarder. Om statliga myndigheter, såsom Food and Drug Administration, dra slutsatsen att modersmjölken är farligt, undrar jag var de ska placera varningsetiketten.

The Best of Walter Williams (min översättning)