20 november 2014

Kvoterad bestraffning


Under ett underförstått hot om att förlora sina federala bidrag, har skolorna i Minneapolis gått med på att minska antalet bestraffningar av svarta elever med 25 procent vid slutet av detta läsår, och därefter med 50 procent, 75 procent och slutligen 100 procent under var och en av de följande åren. Med andra ord inför man nu ras-kvoteringsgränser  i Minneapolisskolorna.


Om vi stannar upp och tänker - även om det verkar gammaldags -  finns det inte den minsta anledning att förvänta sig att svarta män ska begå samma antal brott som asiatiska kvinnor eller någon annan sammansättning av studenter.

När olika grupper av människor har betett sig annorlunda på alla möjliga vis, i länder runt om i världen, i tusentals år,  varför ska vi acceptera som dogm att den enda anledningen till att en grupp elever blir straffade oftare än andra, beror på att de människor som bestraffar dem gör det för att speciellt hacka just på dem.

Politiskt - vilket är hur Obama-administrationen ser på allt - närhelst de kan framställa svarta som offer, och utmåla sig själva som deras räddare, är det en möjlighet att få de svarta att rösta på Democrats.

På ytan kan detta se ut som man gör de svarta en  tjänst, men bara på ytan.

Vem som helst med sunt förnuft vet att låter man ett barn komma undan med dåligt uppförande är det en öppen inbjudan till sämre beteende i framtiden. Att straffa ett barn för olämpligt uppträdande i skolan när han är 10 år gammal kan minska chanserna att han hamnar i fängelse när han är 20 år gammal.

Andra skolor i andra städer, som också gett vika för påtryckningar från den federala regeringen och gått med på att lätta upp bestraffningarna för svarta barn som missköter sig, har rapporterat en ökning av dåligt uppförande, inklusive våld.

Att låta barn som har beteendeproblem i skolan växa upp till att bli ligister och brottslingar är ingen fördel för dem eller det svarta samhället. Dessutom behövs det inte mer än ett litet antal bråkmakare i en klass för att göra det omöjligt att ge den klassen en ordentlig utbildning. Och för många fattiga människor - vare sig de är svarta eller vita - är utbildning deras enda chans att fly undan fattigdom.

Läs mera här: Thomas Sowell

1 Kommentarer:

Ann-Marie sa...

Den bilden var bra! Jag norpar den till mitt Twitterkonto! ;o)

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.