17 december 2014

Envåldshärskaren

Obama agerar som en diktator men försöker dölja det genom att kalla vissa översittarfasoner  för president-promemorior i stället för direkta exekutiva order.

          
USA Today:
President Obama har utfärdat en form av exekutiva åtgärder kallade president-promemorior, oftare än någon annan president i historien - genom att använda sig av det har han kunnat vidta speciella åtgärder, i stället för att underteckna ännu fler verkställande order.

När dessa två former av direktiv slås samman, är Obama värre än någon president sedan Harry Trumans kamp mot "Gör ingenting Kongressen" för nästan sju decennier sedan, enligt  USA Today som gått igenom presidentdokument.

Obama har utfärdat verkställande order att ge federalt anställda ledigt dagen efter jul, att införa ekonomiska sanktioner och bestämma hur nationella hemligheter klassificeras. Han har använt president-promemorior för nya order om vapenkontroll, invandring och arbetslagstiftning.
I tisdag, använde han en promemoria för att förbjuda prospektering av olja och gas i Bristol Bay, Alaska.

Precis som för verkställande/exekutiva order, behöver president-promemorior inga åtgärder från Kongressen. De har samma giltighet som verkställande order och har ofta konsekvenser som är lika långtgående. Och några av de mest betydande insatserna i Obamas presidentskap har kommit genom  promemorior.

Obama har utfärdat 195 verkställande/exekutiva order och tillsammans med dem i Federal Register finns 198 president-promemorior - som alla har samma rättsverkan som verkställande order.

 Och Kongressen gör ingenting!

4 Kommentarer:

Anonym sa...

Putin har blivit "jordens" ledstjärna endast tack vare mänsklighetens sabotör nr1, Hr. Obama.
Den svenska STASI agenturen är helt lyrisk för tillfället. Lyssna gärna till Maria Persson Löfgren i SR P1.

Anonym sa...

Nja, Putin har nog lyckats på egna meriter att genomföra sin politik och vad han anser är det bästa för sitt land till skillnad från Obama som sålt ut USA till bankirer och kapitalet, fortsatt med folkmord och subversiv verksamhet i andra länder, utökat övervakningen av sina egna medborgare och resten av världen. Obama personifierar den paranoia som styr Washington och som gjort USA till en värre polisstat än vad DDR någosin var. Och "våra" politiker har inte ens vett att kritisera smygdiktatorn Obama eller ställa honom till svars för de brott han står bakom.

Benny

Knute sa...

Enligt rysk statistik från 2010 behärskar ca 5% av alla ryssar engelska. Får Sveriges Radios lyssnare en allsidig bild av vad som händer i Ryssland och Ukraina när SR:s korrespondent inte kan prata med 95% av befolkningen? Kan det händelsevis vara så att de 5% som pratar engelska har andra politiska åsikter än de övriga 95%? Påverkar detta nyhetsrapporteringen?

https://www.flashback.org/t2483584

Är det Obama som bestämt att vi inte ska gilla Ryssland? För att de inte längre är kommunister? Efter att under den arabiska "våren" ha störtat ett antal regeringar för att de inte var tillräckligt islamiska, har han nu gett sig på konservativa regeringar i Östeuropa.

Knute sa...

Amerika sjunker tillbaka i det fruktansvärt laglösa och kriminella 1970-talet. I natt avrättades två poliser i New York som resultat av att president Barack Obama och New York-borgmästaren Bill de Blasio anklagat ordningsmakten för rasism och därmed undergrävt auktoriteten för den.

http://erixon.com/blogg/2014/12/poliser-avrattas-terrorister-vinner-i-obamaland/

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.