28 mars 2015

Bergdahl åtalas

Redan i juni förra året när jag skrev om frisläppandet av 5 muslimska terrorister i utbyte mot Bowe Bergdahl luktade hela historien skunk

Sgt. Bowe Bergdahl, är den amerikanska soldat som smet iväg från sin plutonbas i Afghanistan 2009 och hölls i fångenskap i fem år och nu har han åtalats för desertering och för att han misskött sig.

Så här såg de 5 förtjusande herrarna ut och inte kan man väl för ett ögonblick tro att tre av dem redan ägnar sig åt terrorverksamhet igen.


När vi först hörde talas om byteshandeln kunde man kanske ha ursäktat förfarandet med att det berodde på ytterst dåligt omdöme av en iögonfallande okvalificerad president.  En person som dessutom saknade den mentala kapaciteten att överväga den oundvikliga effekten det skulle få på säkerheten för amerikaner över hela världen. (Kidnappa en amerikan och du får dina önskningar uppfyllda!)
Men när mer information framkom, började det lukta ännu värre än skunk.

Bergdahl var inte en legitim krigsfånge. Han är en desertör som tog bondpermis och hamnade hos ett gäng terrorister. Han har beskrivits av en kompanichef som en “skitstövel” och en "sympatisör" (dvs, med terrorist-fienden).
Bergdahl konverterade tydligen till islam och undervisade de talibanska bombtillverkarna i hur man kan döda amerikaner.

Från en rapport 2010:
"Afghanska underrättelsetjänsten tror också att Bergdahl var i "samarbete med talibanerna" och agerade som rådgivare till krigarna på en bas i ett klanområde i Pakistan."

Här grillar Megan Kelly administrationens språkrör Jen Psaki4 Kommentarer:

Martin sa...

Min tro är att amerikanerna hade bestämt sig för att lämna Afghanistan. Och de behövde en ursäkt för att släppa fem personer med visst inflytande som de ansåg att de kunde hantera. Man får tänka på att de här fem männen hade varit i amerikanernas våld under lång tid.

Anonym sa...

Under andra förhållanden med en man (Obama) som inte hade vanprytt det amerikanska presidentämbetet hade Bergdahl inte varit i livet. Nu blir amerikanarna påminda om hur skurkaktigt Obama handlat gentemot hela befolkningen och framför allt förstärkt misstroende bland dem som skall försvara Amerika. Förmodligen en avsiktlig handling av socialisterna för att störta landet i fördärvet.
SU

Anonym sa...

Martin,
jag måste tyvärr medge att jag inte begriper vad du vill säga med din kommentar. Kan du förklara dig lite bättre?
/SB

Anonym sa...

Berit,
vad hon slingrar sig. Och det här Megan . . . Megan . . . Megan . . . det måste vara en del an strategi för att verka hederlig och personlig.
/SB

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.